Niestety pan popełnił duży błąd, kardynalny błąd z tym Promanalem , wylać go za to z roboty powinni.
teraz to będziemy pryskać Mospilanem nie Promanalem, o matko Promanal do 12 stopni czyli wiosną wczesną, a broń Cię...
Czekaj bo pryskanie nic nie da, bo na co będziesz pryskać na jaja? chyba że wylęg już jest larw.
Masz tu cykl rozwojowy, larwy wylęgają się w lipcu do końca sierpnia i wtedy pryskamy.
To bardzo dobra wiadomość, Twojej opinii "wygląda świetnie" ufam w ciemno. Zaczynam drążyć temat, nie wiem czy się uda, bo jeśli się zdecydujemy na takie rozwiązanie będziemy musieli usunąć z ogrodu jedno z drzew((, więc trzeba to dokładnie przeanalizować.
A czy jest szansa na jakąś fotkę? A może gdzieś rośnie taki szpaler w "naszej" okolicy i mogłabym zobaczyć?
W jakiej odległości od siebie i ogrodzenia musiałabym je posadzić, żeby to dobrze wyglądało? Żeby otworzyły żywopłot, czy raczej dać im odrobinę luzu?
Marzenko, wróciłam dziś do zdjęć z budowy i poczytałam, jak Tobie łezka się kręciła, mnie dziś też, zwłaszcza kiedy posiedziałam sobie na ławce nocą, gapiąc się w ciurkające ciurkadełko