Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 20:12, 12 wrz 2012

Do góry
Pozdrawiam i zapraszam !!! Będzie fajowo A nalewki ocieplą nam zimny wieczór
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 20:11, 12 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ja się dopasuję do grupy
Odpowiem tu Evchen. Ja nie lubię jeździć ani do Wisły, ani do Szczyrku, bo tam nie ma kanap i tłumy ludzi. Najczęściej jeżdżę w Istebnej albo w Zwardoniu, gdzie w tym roku też już będą kanapy, a stok jest dłuższy niż w Istebnej. I mam tam znajomych, więc wieczorami jest bardzo wesoło

Anitko z M i dzieciakami czy sama?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:09, 12 wrz 2012

Do góry
Gabi napisał(a)
O tak, ja też cebulowo zielona jestem
Poradź Marzenko!
Kupić takie narzędzie do cebulek, czy to mało przydatne?
Ja zamówiłam 400 cebulek w tym sklepie internetowym, który polecałaś.
Nie sprawdzałam nigdzie cen, bo jak piszesz, że tanio to Ci ufam (uf, uf).
I mam już to z głowy

Gabi jeśli masz glinę to takie narzędzie nie jest przydatne. Połamałam chyba na drugim dołku..... Jesli masz przepuszalną glebę to jak najbardziej jest przydatne ale na 400 cebulek to się urobisz.....
Ja w sklepie Danusi kupiłam łopatkę ze szpikulcem do sadzenia cebulek, pewnie w marketach tez takie znajdziesz.
http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/lopatka-do-sadzenia-cebul-joseph-bentley

Ja zwykle wykopuję większy rowek, ukłądam cebule i zasypuję je.Zrobię fotki w sobotę. Im gęściej sadzę cebule tym ładniej wyglada jak zaczyna kwitnąć. A przy 400 cebulach kop dołki lub węże i wsadzaj cebule hurtowo...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:03, 12 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Zazdraszczam U mnie też zimno, brr. Zdążyłam dziś posadzić graby pod łuk oraz otrzymaną od koleżanki pigwę, ale jeszcze nie owocującą. No i dziś nabyłam 50 cebul czosnków ozdobnych (tych wysokich), białe i różowe A Ty Madżenko kiedy będziesz swoje sobotnie cebule sadziła? Dajesz do koszyczków czy bezpośrednio do gruntu? Podziel się swoimi doświadczeniami, bo ja z cebulowych zielona

Anitko miałam sadzić w tym tygodniu, ale brrr zimno i dzień krótki. Chyba w sobotę zacznę. 'Kiedyś sadziłam w koszyczki bo łatwiej wykopywać je w czerwcu i nie mieszałam kolorów. Ale im więcej tym koszyczków mega ilośc potrzebna i daję spokój. Poza tym jak ogród wybujały to nie mam miejsca na koszyczki... Bezpośrednio sadzę do gruntu.
Na sobotę zamówiłam korę więc sadzenie cebul i sypanie kory będzie.
Instrukcja jak sadzić znajdziesz w Ogród Dominiki - poczytaj o kompozycjach i poradach od strony 120
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 19:36, 12 wrz 2012

Do góry
Termin 12 jest przyzwoity, bo najazd zacznie się od południa w sobotę ... Zatem warto przyjechać w piątek wieczorem lub w nocy aby od rana w sobotę śmigać.... I w niedzielę rano
Potem dopiero będzie można pojeździć w marcu takie dzikie tłumy są wszędzie
Ja proponuję Czarną Górę
Będę wdzieczna za jednoznaczne deklaracje również w kwestii przyzadu z M'ami i dzieciakami. Jak będziemy wiedzieli ile wstepnie jest osób zaczniemy rezerwację noclegów. I niestety trzzba o tym już myśleć bo potem będzie ciężko z noclegami... lub wyłącznie tygodniowe rezerwacje.

Może być jeszcze Zieleniec, ale tam to trzeba się będzie kijami od innych ludzi odpychać, bo cały Zdolny Śląsk zjeżdża....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:22, 12 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
moja koncepcja ubrania padła po tym jak popadało ... u Ciebie podobno jeszcze pada ... macham na miły dzień ... buziak

Brrrr starsznie zimno dzisiaj było...... Siędzę przy kominku i się grzeję
Z tego powodu lubię ogród zimowy, siedzę przed kominkiem i patrzę na ogród
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:21, 12 wrz 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Marzenko ale mkniesz!!!
Pięknie u Ciebie jak zawsze

Lena ja już śmigam na nartach, nabieram prędkości
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:21, 12 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
to już szaleństwo narciarskie i super!

wstawiłam u siebie dla ciebie ten tulipan Rialto....chyba ci podpasuje! str. 926

Dzieki Irenko teź je kupiłam
Czytałam że jeszcze domówiłaś
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:19, 12 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...myślałam,że strony pomyliłam, jak zaczęłam czytać o tych nartach....

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:19, 12 wrz 2012

Do góry
Evo kiku. Shidare aby stanowiły ekran musisz wysoko szczepione kupic i będą droższe od grabów...
Kup graby ok metrowe, posadź przy paliku i sama je wyprowadż na odp wysokosć .... Będzie tanio. Takie graby 1,5 m nawet za 15-20 żł kupisz, tylko trzeba szkółkę poszukać. Wyślę maila do mojej Pani architekt z pytaniem
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:12, 12 wrz 2012

Do góry
Witam Anitko
Red baron u mnie rośnie drugi rok, dopiero w tym roku ciut się rozrósł....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:07, 12 wrz 2012

Do góry
święte słowa Aniu apres ski to też narty
bombardiono mniam
Rododendronowy ogród II. 19:04, 12 wrz 2012

Do góry
Pozdrawiam deszczowo
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:57, 12 wrz 2012

Do góry
Pomiziaj futro ode mnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:53, 12 wrz 2012

Do góry
Tegoroczna
Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:50, 12 wrz 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Sebek - spryciarzu, szczesciarzu. Trawki sobie piekne sprawiles i or razu podzial, fiu, fiu, glowa na karku.
Kamienie tez ladnie sie komponuja, brawo
Jak tam jazdy??? Kiedy egzamin???

No i widze, ze bedziesz terminowal u Szefowej. Jak bedziesz mial okienko to moze bys u mnie podziabal, co???

Chetna na rwanie chwastów ?
Ogrodnik mimo woli 18:47, 12 wrz 2012

Do góry
Kurcze u nas o 17 było 13 stopni.... Brrr nie wychodze do ogrodu ...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:44, 12 wrz 2012

Do góry
Dumaj Aga bo czas kupować
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 12:30, 12 wrz 2012

Do góry
Witajcie, ośrodek narciarski Czarna Góra jest położony w Masywie Śnieżnika w Kotlinie Kłodzkiej.
Jest znanym ośrodkiem narciarskim w Polsce.
Na miejscu są świetni instruktorzy, ładne gospody z widokiem i dobra kuchnia. Śniegu raczej nigdy nie brakuje.

Noclegi zorganizujemy w okolicznych miejscowych agroturystykach (w zależności od zapotrzebowania).

Madżenka wszystko dobrze objaśniła.

Z Kotliny Kłodzkiej jest Tomek (Ogród Kasi i Tomka w Radkowie), Finka z Ziemi Ząbkowickiej, a ja z Rowu Górnej Nysy.
Tak geograficznie rzecz ujmując.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:35, 12 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Na spotkanie zimowe się piszę. Narty jakoś budzą mój strach - nie mają hamulca , ale naleweczki mogę razem z Konstancją zabezpieczać.

Do dobrego zabezpieczania potrzeba Trójcy.
Ja też kcem Na nartach jeździć już nie będę, bo mnie nie uniosą.. za głębokie ślady w śniegu robię, musiałby ratrak za mną śmigać

Madżenka,
jesteś wulkanem energii! nawadnianie, cebulki, kanciki, buki, miłorzęby, plany i przesadzanie..
I jeszcze tenis i bieganie?... no way... ja jedynie pilates jakby co... W stylu Izy

Ewa trzymam cię za słowo Kask i gogle zalozysz i będziemy focić Jak nie masz pożycze

Ewa drzewka na zdjęciu to wiśnie kiku shidare - kwitną wiosną pięknie
Brzózki mam long trunk dwie, bo dwie wyprostowałam i nie wiem czy to picie sie im należy w nazwie

Kiki shidare... no pięknie kwitnie! czy ona nadawałaby się wzdłuż ścieżki u mnie?.. ekran z grabów chyba odejdzie w zapomnienie - bo nie ma fajnych drzewek, a jak są to kosztują krocie.. może jedynie zrobię żywopłot grabowy..

Kask i okulary to niezbędnik fotograficzny Ale termin 12. stycznia...?.... musiałabym mocno pokombinować....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies