dziś nic w ogrodzie nie robię, a szkoda bo pogoda wspaniała dlaczego ja się pytam? wysypałam tylko korę na murek, nie wiem czy mi jej wiatr nie będzie zwiewał, ale to się ukarzę
muszę się pochwalić nowa budowla w ogrodzie juz czuje smak tych pomidorków co tam urosnąkiepsci mi trochę widok z tarasu, który i tak nie jest zaciekawy
Oj Alu, jest tak, jak mowisz
Mam łupy
Namawij, warto...moj robi podłogę w domku letnim, ale ładnie bedzie, jak skonczy
Czekam z niecierpliwościa na waszą realizację
Cudne ciemiernik, jakieś ine i duze po 14zł, u mnie w centrum, tam teź hurtownia
Foty na szybko z tabletu
U nas dzisiaj piękna słoneczna pogoda, choć dosyć zimno. Plany na dzisiaj wyplewic truskawki i na tym pewnie się skończy, bo w domu szpital mam. Pozdrawiam wiosennie, dodaje zdjęcie uratowanych bratkow, 5 zostało, reszte pies zjadł, póki co ulokowane w takiej doniczce, innej nie posiadam( dla bardzo sposrzegawczych góry w tle)
Bardzo lubię skalniaki,i rośliny skalniakowe;
przy tych płaskich wysokich kamieniach Ladnie wyglądałaby smagliczka skalna
Ładnie zwisa a d tego nie rozłazi się
Przyleciały bociany, zakwitły kaczeńce,
czas już, ogrodniku, uszykować ręce!
Na cięcie, grabienie, na chwastów rwanie,
skończyło się, bracie, twe leniuchowanie!
Coś przesadzić, coś skopać, coś precz wywalić,
po szarzyźnie zimowej czas już ogród ładzić!
Żeby było najpiękniej w całej okolicy,
tego Wam i sobie ogrodniczka życzy!
A ogrodowo to nabyłam tulipany i część z nich dołożyłam do kompozycji świątecznej - czyli gałązki wierzby hakuro-nishiki.
Pokazuję też zaległe, pozostałe kropkowane doniczki.
Halinko jest miejsce na ketmię białą. Dziękujemy z Hania a od czasu do czasu łapiemy wenę. Pozdrowienia wiosenne a widzę na norweskiej że nadchodzi duże ciepełko.
Zrobiliśmy z sąsiadem podsumowanie wycięcia drzewa. Wniosek jest tylko jeden- to był ostatni dzwon . Pień do samej ziemi był spróchniały.
Podsumowanie było bardzo owocne, w każdym razie jesteśmy w stanie wskazującym i nie nadajemy się do prowadzenia samochodu.