Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Droga do spełnienia 10:22, 29 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)

o te Piękny Upstar coś mi mówi i chyba je posadziłam ale nie wiem czy to creme w każdym razie piękne są, moje jeszcze nie kwitną, w B brałaś?

tak w B
on z zewnątrz taki jest na poczatku a później bardziej różowieje

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:13, 29 kwi 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Pokażę mój wiąz kwitnący z przedogródka, uwielbiam go w tej fazie rozwoju....

Cały obsypany kwiatkami, mój w tym roku niewiele się wysilił, ale wspaniały duży okaz i u Ciebie
Ogród z łezką II 10:11, 29 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Na koniec postęp zeszłorocznego nasadzenia granatowych ostróżek i żółtego krwawnika...ale mają dobre rośliny w tym Pęchcinie!!!
I czekające na swoje 5 minut China Town

Witaj
Czytam o połączeniu granatowych ostróżek z żółtym krwawnikiem i zaczynam się zastanawiać czy nie dokonać pewnych zmian u siebie żeby zrobić podobne połączenie? tylko, że ja oprócz granatowych mam jeszcze niebieskie ... będzie to pasowało?
I podobają mi się liście tych tulipanów Ciekawa jestem ich kwitnienia
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 09:56, 29 kwi 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
czerwony jak wino Torero
/original.JPG[/img] [img
Czy w takim razie mój rh to może być ten sam?

Droga do spełnienia 09:52, 29 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

chodzi ci o ten z dzisiejszych zdjeć? to creme upstar
znalazłam heheh

Kawa napisał(a)

o te Piękny Upstar coś mi mówi i chyba je posadziłam ale nie wiem czy to creme w każdym razie piękne są, moje jeszcze nie kwitną, w B brałaś?

Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:49, 29 kwi 2016

Do góry
Kolorowo

Co i jak? Nowicjuszka 09:47, 29 kwi 2016

Do góry
Toszku Kochana ja to koziorożec jestem, a znasz takiego co nie ma wątpliwości, albo za mało główkuje, kozy tak już mają Zamienię róże z hortensjami limonkowymi. Nie będzie takich mocnych schodów w rabacie, limonki z miskantem będą grać, a róże koło buksów z lawenda i szałwią też powinny wyglądać.

Rano u mnie mrozik był, za chwile pójdę do lasu po liście i zacznę coś dzióbać.

Toszka po 2 Ty masz swoja pracę, rodzinę, nie mogę Ci non stop głowy zawracać, co nie znaczy, że nie lubię pogaduch z Tobą, bo jesteś bardzo pomocna i taka dobra dusza.

Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:44, 29 kwi 2016

Do góry
Zielono

Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:42, 29 kwi 2016

Do góry
Wypoczynkowo

Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 09:42, 29 kwi 2016

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Witaj Beatko
Z tujek jestem bardzo zadowolona. Ale magnolia niestety przemarzła ani jeden pączek nie zdążył się otworzyć. I trzeba czekać do przyszłego roku żeby takie kwiaty zobaczyć

Jestem pod wrażeniem twoich trawek i bukszpanu. Wstyd się przyznać ale nic nie wysiewałam (bo nie umiem ) wszystko albo zalane albo za bardzo wyciągnięte do góry. Może tutaj na forum śledząc wasze posty w końcu dojdę do tego co robię nie tak.
Pozdrawiam ☺

Cały rok się czeka na kwiaty, by jedna mroźna noc zepsuła całą radość. Oglądam w ogrodów sąsiadów magnolie i nawet duże egzemplarze odchorowały przymrozki. Kwiaty co prawda porozkwitały, ale momentalnie zbrązowiały. Smutny widok. Jeśli chodzi o rozmnażanie roślin. U mnie to mus. Jak się nie ma kasy, to trzeba kombinować. Kasa poszła na dom (a i tak zabrakło sporo) a na ogród już nie zostało ani złotówki. Żeby się nie podłamać ostatecznie, posiłkuję się przygotowując sadzonki. Już mam taki odruch, że jak mi się coś podoba, to uczknę i w ziemię. Sporo rzeczy mi się w ten sposób ukorzeniło. Miejsca na wtykanie patyczków mam aż zanadto Tak więc próbuj!
Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:41, 29 kwi 2016

Do góry
Urlopowo

Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:40, 29 kwi 2016

Do góry
Nareszcie jestem.....

Wiosennie

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:36, 29 kwi 2016

Do góry
Sylwia warto się starać

Kasia ta "akacja" po prawej tez padła -mrozik

Albina Plena

i kropkowana jejmość(zapomniałem )

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:32, 29 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Widoczki piekne zapodajesz. Widzę nawadnianie, czy to takie zwykłe kropelkowe ? szukam rozwiązania. Skąd czerpiesz wodę do niego ?
Tu ma być ogród :) 09:14, 29 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O tej odmianie też myślałam.
Fajnie, że jeszcze dostałaś

W każdym razie stwierdzam, że ze wszystkich traw, ktore ostatnio kupiłam, a było tych odmian sporo, ta jest najładniejsza.

Najbardziej podobna do Seslerii Heflera, ale ma węższe ździbła z prążkami, które dodają jej uroku, ładniejszy pokrój, bo jest bardziej fontannowa i sztywniejsza i śliczne seledynowe młode przyrosty.

A tu na fotce - po lewej sesleria Heflera, po prawej rzeczona molinia caerulea.

Widzę Edyta, ze Ty dorwałaś jakąś mega sadzonkę Moje to takie mikruski
Droga do spełnienia 09:01, 29 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

na jednym miejscu rosną 4 szałwie 2 fioletowe 2 różowe kupione u jednego sprzedawcy w zeszłym roku
fioleowe trochę wcześniej i one kępy mają wielkie już a te różowe kupione późńiej są trzy razy mniejsze

te co kupowałam w tym roku w kwietniu też małe ale rosną - o takie są

Teraz, TERAZ wykop szałwię i delikatnie palcami podziel na mniejsze kepki. Posadź nowe kępki i podlej - tak się pomnaża majątek

Sadź ML - najważniejszy jest przyrost karpy i masywność pióropusza. U mnie ML rośnie na wcisku z cisami, pióropusz nie zagłusza, bo to ażurowy miskant, a właśnie, po 4 latach część karpy wyciełam, podważyłam (nie ruszając drugiej części) i w ten sposób zmniejszyłam miskanta, a zarazem uzyskałam nową sadzonkę
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:55, 29 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
U jednych przymrozki załatwiły kwiaty.. a u mnie obfite ulewy.. zbierałam połamane tulipany... a Rh wygląda tak

A był tak...

Ale z nim zawsze sa problemy, kwitnie po prostu za wcześnie. Jak nei przymrozek to deszcz go załatwi.

Ania czy to nie jest Princess Ann ???
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:53, 29 kwi 2016
Do góry
Astrantia napisał(a)

Ja mam pół koła o wym 4x2m, u Ciebie chyba wężej na brzegach. Nie podałaś dokładnych wymiarów.

Podoba mi się Kasiu
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:51, 29 kwi 2016

Do góry
Pytałam kiedyś o takie trawki, które znalazłam na rabatce. Myślałam, że to siewki rozplenicy...chciałam, żeby to one były

Zostało na tym, ze to nie rozplenica tylko zwykła trawa. Dziwne bo tylko w tym jednym miejscu tak mam. ???

Intuicja ogrodnika podpowiedziała mi aby na razie zostawić. Trawki ładnie podrosły.

Zastanawiam się, czy nie są to siewki tej trawy???

Rośnie w pobliżu
W sumie jest bardzo podobna.
Co sądzicie ????

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:47, 29 kwi 2016

Do góry
tulipany sie kładą ale mi to nie przeszkadza

zolty, pomaranczowy, rozowy...hmm

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies