Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Lawenda - Lavandula 12:17, 25 sie 2012

Do góry
tomek_pawlak napisał(a)
Cięcie jesienne proponuje nie póżniej niż na miesiąc przed spodziewanymi przymrozkami czyli sierpień jak najbardziej. Zima w domu dla lawendy w temp pokojowej to kiepski pomysł, jeżeli już to nieogrzewane ale bezmrożne pomieszczenie z dostępem światła

Specjalistą nie jestem ale cięcie w półkulę zaleca się nie wcześniej niż po przekwitnięciu czyli wrzesień? A potem radykalne wiosną.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:15, 25 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
każda pomoc laikowi się przyda ...

dobranoc

Iza ale Ty chyba łaciną władasz??? I to nie tą kuchenną
Dolina Tęczy 12:09, 25 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Marto podaj linka do tych wianków

Madziu to Gap, którego Ty znalazłaś
Chyba niepotrzebnie wpisalam wreath - umarłam jak zobaczyłam....

I przynajmniej nowego słowa się po angielsku naumialam ogrodowisko kształci
Zielony galimatias 12:07, 25 sie 2012

Do góry
Ev jak się zdecydujesz na kształt rabat to i grill i palenisko upchamy zrobimy ekran z cisa ibędzi GIT. Pamiętaj, źe w wariancie z kołem nie musi być dzrewo, może być żwirek z miejscem na palenisko
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:03, 25 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Witam Aniu! Dziękuję za miłe odwiedzinki I dzięki za informację na priv. Przesłałam wszystko. Teraz czekam na spotkanie z Wami i już mam motyle w brzuchu
Zdjęcie tego Twojego zamaskowanego wyłazu z szamba no niesamowite. A co robisz z tym miejscem w zimie? Co tam sadzisz, żeby to zamaskować? Ja też mam taki problem na rabacie przed wejściem do domu. Wygląda to paskudnie. Wprawdzie mam tylko jeden właz z przepompowni, ale i tak mnie to irytuje, że akurat w takim miejscu trzeba to było zrobić.

Anita zobaczysz będzie superowo u Kapiasów

A te czosnki jesienne kiedy się sadzi??

Ja oczywiście bardzo się cieszę z tego spotkania To takie pozytywne motyle w brzuchu

A czosnki sadziłam w zeszłym roku wiosną. Teraz jest już ładna kępka. Ale teraz kiedy kwitną, nie bardzo można je podzielić. Trzeba poczekać do wiosny. Oj już widzę, jaka będzie akcja przesadzania i dzielenia

Po obejrzeniu kilku realizacji Pani Danusi doszłam jednak do wniosku, że te moje niektóre rabaty, to żadna tam kompozycja, tylko zbiór różnych roślin. Będą więc zmiany Już dzisiaj chodziłam z notesem po ogrodzie i robiłam notatki.

A czy Ty wiesz, że 25 cebulek takiego czosnka nie zostało posadzonych przeze mnie wiosną ? .... Muszę sprawdzić czy jeszcze przeżyły....???? Leżą sobie w skrzynce w grażu... Buuu
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:01, 25 sie 2012

Do góry
Anitko akcja bukszpan w ogrodzie fanki ogrodowiska to mus!
Ja trafiłam na ogrodowisko właśnie z powodu mojej miłości do bukszpanów, bo jak obejrzałam ogród Danusi to wpadlam jak śliwka w kompot Dlatego taki a nie inny avatarek mimo, że już lekko nieaktulany
Pokaż proszę zdjęcia z akcji bukszpan, bardzo jestem ciekawa
Ogród Dominiki 11:57, 25 sie 2012

Do góry
Domi napisał(a)
Anito, Marzenko, Danusiu, dopiero co pisałam, że nic nie będę zamawiać z cebulowych, ale odezwał się we mnie cebuloholizm!!! Coś jednak będę zamawiać!

Zamawiaj proszę Bo rzesza fanów czeka na inspirację a coraz więcej nas w fanklubie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:56, 25 sie 2012

Do góry
Ale u Ciebie bajecznie kwieciście!!! pozdrowienia i miłego pracowietgo dnia Ci życze
Ogród Sylwii od początku :) 11:46, 25 sie 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Anita ja mam tak samo . Jak nie wiem gdzie posadzić zakup to zaraz lecę na Ogrodowisko i coś wypatrzę. Sylwia daj foty w większym oddaleniu wsadzonych zakupów.

Święte słowa Zbysiu !!!
Ogród Sylwii od początku :) 11:44, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jeeeny - gdzie Ty to mieścisz?

Sebku spoko, jak zylwi w parterze zabraknie miejsca, wymyśli I piętro, potem II p..... I tak dojdzie do drapacza chmur

Sylwia u Ciebie jest tak pięknie, źe nie mogę sobie odmówić zagladania do Ciebie nawet gdy nie mam czasu
Wrzosy piękne, kolory właśnie idelane, trzeba troche ogród na jesień uspokoić, zwłaszcza, że za chwilę wszystkie drzewa zaczną nabierać czerweini, żółci i pomarańczowego koloru
Trawa carex buch. cudowna!! W przyszlym roku ją upoluję, bo znakomicie mi do moich bordowych elementów będzie pasowala Ale Ciebie zgapiam ale jesteś moim niedoścignionym wzorem
I jeszcze sdradź proszę co to za hosta (z wąskimi listkami z ciemnozielonymi liśćmi w delikatne baaardzo delikatne kreseczki) u Ciebie rośnie ?

Sylla czy u Kapisasów jakiegoś niedrogiego klona palmowego mam szansę kupić? Takiego ok 1 m??
Ogród Magdalenka 11:42, 25 sie 2012

Do góry
Niedaleko Ciebie dzisiaj byłam ale ponieważ z M i Panem od Nawadniania to nie zajechałam
Przywiozłam cały bagażnik rurek do nawadniania i jakiś dziwnych zaworków
Lecę w kulki... 10:09, 25 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Madżenka.....słodziaszek czasami ma taką minkę.....

i mówi "nie e "
...to tak, że by Cię nie zamęczyły....slodziaszki ma się rozumieć..

z tą minką też jest słodka ale,że daje sobie kucyki wiązać, moja sąsiadeczka caly czas ściaga jak mama ja ładnie uczesze
Zielony galimatias 00:03, 25 sie 2012

Do góry
Łał, to same sukcesy dziś mam
Madżenka, M...

Fiesz...Afront mnie dziś napotkał.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:50, 24 sie 2012

Do góry
Horti zawsze się zachwycam ale ta tojeść boska! A różyczki już bujnęły, oj bujnęły
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:34, 24 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Marzenko zajrzyj na priv albo odbierz maila ode mnie

Ostatni z 13:00??
Zielony galimatias 23:32, 24 sie 2012

Do góry
O nie a okres wypowiedzenia?...
Tessi... szczerze?... im dłużej myślę, tym większe zdumienie mnie ogarnia patrząc na mój prodżekt
Albo Goszsza albo Madżenka..

Posunęliśmy się?.
A gryl i palenysko?... To nie postęp..? No.. to raczej wielki sukces
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:28, 24 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Witam Aniu! Dziękuję za miłe odwiedzinki I dzięki za informację na priv. Przesłałam wszystko. Teraz czekam na spotkanie z Wami i już mam motyle w brzuchu
Zdjęcie tego Twojego zamaskowanego wyłazu z szamba no niesamowite. A co robisz z tym miejscem w zimie? Co tam sadzisz, żeby to zamaskować? Ja też mam taki problem na rabacie przed wejściem do domu. Wygląda to paskudnie. Wprawdzie mam tylko jeden właz z przepompowni, ale i tak mnie to irytuje, że akurat w takim miejscu trzeba to było zrobić.

Anita zobaczysz będzie superowo u Kapiasów

A te czosnki jesienne kiedy się sadzi??
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:24, 24 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Madżenko, te liście fafusty , które tak mi się podobają u Ciebie to bergenia sercolistna czy jakaś inna? Wygooglowałam, ze rośnie na każdej glebie, mokrej i gliniastej też - a jakie są Twoje uwagi odnośnie jej uprawy? Wiesz może gdzie i o jakiej porze roku można ją kupić?

Aga bergenia sercolistna
Ja kupowałam dużo w ZC wiosną , ale praktycznie wszędzie ją można kupić o każdej porze. W ogóle nie jest wymagająca, nic jej nie trzeba robić, tylko czasem żólte liście wyrywać jak za gęsta to też przyrosty wyrywać więc może poczekaj to ci na spotkanie u Kapiasów powyrywam??? ile potrzebujesz??? Bo nie wiem czy podołam...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:20, 24 sie 2012

Do góry
Aga a pokażesz nam zdjęcia zakupów Ja taka uparta jestem
Zielony Punkt - ogród Finki 23:14, 24 sie 2012

Do góry
Marto czekamy na zdjęcia i relację z wystawy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies