Lawenda - Lavandula
12:17, 25 sie 2012
Specjalistą nie jestem ale cięcie w półkulę zaleca się nie wcześniej niż po przekwitnięciu czyli wrzesień? A potem radykalne wiosną.
Anito, Marzenko, Danusiu, dopiero co pisałam, że nic nie będę zamawiać z cebulowych, ale odezwał się we mnie cebuloholizm!!! Coś jednak będę zamawiać!
Anita ja mam tak samo . Jak nie wiem gdzie posadzić zakup to zaraz lecę na Ogrodowisko i coś wypatrzę. Sylwia daj foty w większym oddaleniu wsadzonych zakupów.
Jeeeny - gdzie Ty to mieścisz?![]()
Madżenka.....słodziaszek czasami ma taką minkę.....
i mówi "nie e "
...to tak, że by Cię nie zamęczyły....slodziaszki ma się rozumieć..![]()
Marzenko zajrzyj na priv albo odbierz maila ode mnie
Witam Aniu! Dziękuję za miłe odwiedzinkiI dzięki za informację na priv. Przesłałam wszystko. Teraz czekam na spotkanie z Wami
i już mam motyle w brzuchu
Zdjęcie tego Twojego zamaskowanego wyłazu z szamba no niesamowite. A co robisz z tym miejscem w zimie? Co tam sadzisz, żeby to zamaskować? Ja też mam taki problem na rabacie przed wejściem do domu. Wygląda to paskudnie. Wprawdzie mam tylko jeden właz z przepompowni, ale i tak mnie to irytuje, że akurat w takim miejscu trzeba to było zrobić.
Madżenko, te liście fafusty, które tak mi się podobają u Ciebie to bergenia sercolistna czy jakaś inna? Wygooglowałam, ze rośnie na każdej glebie, mokrej i gliniastej też - a jakie są Twoje uwagi odnośnie jej uprawy? Wiesz może gdzie i o jakiej porze roku można ją kupić?