Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Lena 12:28, 23 sie 2012

Dominiko,trzeba wrzucić na luz - kobiety mają za dużo pracy-dom,ogród,gotowanie....ja latem tez "obniżam "loty do minimum
Tess 12:50, 23 sie 2012

Dominiko, o te 50 km w wózeczku chciałam zapytać
Czym je zrobiliście, na rowerach?
Jak taki wózeczek wygląda? Masz moze fotkę albo źródło?

Twój ogród mnie nieustająco zachwyca
eliza3 13:08, 23 sie 2012

Domi napisał(a)

Domi, przyszłam popatrzeć sobie na Twoje królestwo, aby się zmobilizować do jakiejkolwiek pracy w ogrodzie, bo jakoś mam strasznego lenia ostatnio. Jak sobie tak jeszcze trochę popatrzę na Twój porządeczek, to może w końcu zrobi mi się wstyd i ruszę w ogród...

Ale mnie ubawiałaś! Może to Cię pocieszy, że ja też ostatnio jadę na programie "Minimum". M. spryskał kostkę wkoło domu Roundupem, bo nie mam czasu wyrywać z niej chwaścików. Kupiłam u Danusi w sklepie super sprzęt do wyrywania chwastów z kostki i z trawnika (ten ostatni przyrząd to istna rewelacja), ale jest tyle innych rzeczy do zrobienia w ogrodzie...

Takie narzędzie sama bym nabyła, to wyrywanie chwastów z kostki, to niefajna robota, właśnie dzisiaj to robiłam, ale tylko te większe wyrywałam..
Enya73 13:09, 23 sie 2012

Domi, napisałam do Ciebie na priv
wykasia 11:52, 25 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Oj tam, oj tam Ogród jest boski, a fanów wciąż przybywa

Ja też jestem jednym z nich. Pozostaję pod nieustającym wrażeniem piękna twojego ogrodu. Najzupełniej szczerze. Pozdrawiam
Madzenka 11:57, 25 sie 2012

Domi napisał(a)
Anito, Marzenko, Danusiu, dopiero co pisałam, że nic nie będę zamawiać z cebulowych, ale odezwał się we mnie cebuloholizm!!! Coś jednak będę zamawiać!

Zamawiaj proszę Bo rzesza fanów czeka na inspirację a coraz więcej nas w fanklubie
Domi 11:30, 28 sie 2012

ane3ka napisał(a)

Aniu, a gdzież Ty Dziewczyno zniknęłaś z Twoim słodkim skandynawskim domkiem? Nie mogę znaleźć Twojego wątku... Rób zdjęcia tych wszystkich ptaków w największej rozdzielczości, wytnij fragment z ptakiem w jakimś programie graficznym i powiększ. Będziesz miała cudne fotki.
Przez Kleszczów przejeżdżałam w środę rowerem i zachwycałam się widokiem tych wrzosowisk w doniczkach...I od razu pojawiła się myśl, żeby jeszcze gdzieś podosadzać wrzosy w ogrodzie.

Dominiczko kochana! Poprosiłam Panią Danusię o usunięcie wątku. Strasznie mi było głupio zawracać tym głowę, ale po prostu, mówiąc ogólnikowo, nie wytrzymałam presji Chyba znacznie lepiej czuję się po przeciwnej stronie, jako podglądacz, niż jako osoba prosząca o pomoc w zdemolowaniu ogrodu.
I tak w chwili obecnej jestem w złej kondycji zarówno finansowej, jak i zdrowotnej, więc ogródek będzie leżał odłogiem. Nie wiem jak długo...

Wielka szkoda Aniu, bo taki czas przestoju jest dobry właśnie na przemyślenia i zrobienie planu.
Mam nadzieję, że co jakiś czas coś napiszesz, żebym wiedziała, że wciąż tu zaglądasz.Pozdrawiam
Domi 11:32, 28 sie 2012

Lena napisał(a)
Dominiko,trzeba wrzucić na luz - kobiety mają za dużo pracy-dom,ogród,gotowanie....ja latem tez "obniżam "loty do minimum

Masz rację Leno: tyle tego wszystkiego+ ambicja bycia perfekcyjną panią domu. Czasem trzeba sobie odpuścić, żeby nie oszaleć.
Domi 11:36, 28 sie 2012

Tess napisał(a)
Dominiko, o te 50 km w wózeczku chciałam zapytać
Czym je zrobiliście, na rowerach?
Jak taki wózeczek wygląda? Masz moze fotkę albo źródło?

Twój ogród mnie nieustająco zachwyca

Tak, zrobiliśmy je na rowerach ( w tej chwili Marta ma na koncie już wielokrotność tego dystansu). Ten wózek jest przyczepiony za rowerem. Można z nim uprawiać również jogging, jazdę na rolkach, ale wówczas trzeba doczepić przednie, trzecie koło. Wysyłam Ci na PW link do stronki producenta.
Dziękuję za komplement dot.ogrodu
Domi 11:41, 28 sie 2012

eliza3 napisał(a)

Domi, przyszłam popatrzeć sobie na Twoje królestwo, aby się zmobilizować do jakiejkolwiek pracy w ogrodzie, bo jakoś mam strasznego lenia ostatnio. Jak sobie tak jeszcze trochę popatrzę na Twój porządeczek, to może w końcu zrobi mi się wstyd i ruszę w ogród...

Ale mnie ubawiałaś! Może to Cię pocieszy, że ja też ostatnio jadę na programie "Minimum". M. spryskał kostkę wkoło domu Roundupem, bo nie mam czasu wyrywać z niej chwaścików. Kupiłam u Danusi w sklepie super sprzęt do wyrywania chwastów z kostki i z trawnika (ten ostatni przyrząd to istna rewelacja), ale jest tyle innych rzeczy do zrobienia w ogrodzie...

Takie narzędzie sama bym nabyła, to wyrywanie chwastów z kostki, to niefajna robota, właśnie dzisiaj to robiłam, ale tylko te większe wyrywałam..

Musisz koniecznie zaglądnąć do sklepu Danusi. Polecam te narzędzia! Wcześniej miałam już takie coś do chwastów w kostce, ale gorszej jakości i przez to ten "hak" nie wygarniał dobrze korzonków.
Na ścieżkach zastosowaliśmy oprysk z Roundupu, a to narzędzie poszło w ruch na obwódkach z kostki, bo oprysk nie był możliwy ze względu na bliskość trawnika i roślin.