Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Ogród - Moje spełnione marzenie 15:44, 10 sty 2013

Do góry
Wspaniała robota, gratulacje!
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 15:41, 10 sty 2013

Do góry
Widać że masz duszę ogrodnika i wielkie pole do popisu, jestem pewna że wyjdzie pięknie, witam serdecznie
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 12:04, 10 sty 2013

Do góry
Podziwiam hosty, niby to samo a każda inna i zaskakująca, czy mogłabyś polecić jakąś paskowaną na rabatkę od wschodniej strony, do południa słońce, czy hosty to wytrzymają?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:53, 10 sty 2013

Do góry
Udanego wypadu, a Żona też zabrałaś, czy tylko z cytrynówką jedziesz?
Zapraszam na balkon 11:49, 10 sty 2013

Do góry
Ale uroczo z tymi konewkami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:47, 10 sty 2013

Do góry
Ogród nas hipnotyzuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:45, 10 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Gosiu a to chyba naturalne bo każdy tęskni za słońcem, ciepełkiem, a nawet zakwasami

Z tymi zakwasami pojechałaś, ale się uśmiałam, bo to aż dziwne, że ja już o tym zdążyłam zapomnieć...
Ogród do kwadratu 11:23, 10 sty 2013

Do góry
Witaj Agnieszka- ja mam szmaragdy i nie brązowieją jak zwykłe tuje, ale też odrobinę się zmieniają, nie mają takiego żywego zielonego koloru jak w sezonie, tylko takie bardziej jasne się robią, źle to nie wygląda, ja jestem ze swoich bardzo zadowolona, ale trzeba kupić w doniczkach hodowane, bo raz to mi wcisnęli takie kopane, nawet nie wiedziałam, dopiero jak wyciągnęłam z doniczki okazało się że są w siatce i korzenie oczywiście poucinane. Żyją, ale wyglądają znacznie gorzej niż moje wcześniejsze, były bardzo gęste a straciły bardzo dużo igieł i są takie rzadkie na dole. Mam nadzieję, że dojdą jakoś do siebie, chciałam od razu większe i teraz mam za swoje. To tyle w kwestii szmaragda, na cisach się nie znam bo nie mam, u mnie ciężko dostać większe okazy. Plany imponujące, ale dla chcącego nic trudnego
Roztoczańskie klimaty 11:18, 10 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ale cieplutko u Ciebie, ma się rozumieć na zdjęciach, u mnie zimy brak chyba hiacynty pomogły, już mi rozkwitają, ale miały być czerwone, a są różowe
Następnym razem kupię białe, jak dostanę, nie wiem dlaczego zawsze pełno tych kolorowych a białych to jak na lekarstwo. Pozdrowionka

próbuję zimę przegonić
Igiełkowy ogródeczek 11:08, 10 sty 2013

Do góry
U mnie to tak w granicy 7ph będzie, ja nie wapniuję, bo mam w większości iglaki i zależy mi właśnie na kwaśnej. Też gdzieś czytałam że skrzyp nie rośnie na wapiennej, może to nie skrzyp, ja cienka jestem w rozpoznawaniu, dzięki za rady, a może założysz wątek, chętnie zobaczę tę twoją działeczkę
Tylko trawnik i co dalej? 10:59, 10 sty 2013

Do góry
iza_1611 napisał(a)
Krety, krety i nadal nie mogę sobie z nimi dać rady,
ale mimo wszystko zaczęłam próby nad projektowaniem mojego ogrodu

Nie bardzo wiem jak się projektuje ogród,
dlatego zaczęłam planować lewą stronę ogrodu

oto lewy przód - oczywiście chciałabym żeby było gęściej

oto lewy środek (nie mogłam zaznaczyć wszystkigo na jednej fotce, dlatego skasowałam ten cały przód z poprzedniego zdjęcia)

tył

Bardzo dobrze zaczęłaś, nie dawaj jednak przez całą długość tych samych roślin, będzie nudno, czy ta rabata przez całą długość ma taką sama szerokość? Ja bym tak pasami wprowadziła jeszcze coś dla urozmaicenia, nie koniecznie tak pod linijkę musi być. Zobacz sobie na rzuty z góry projektów Danusi.
Roztoczańskie klimaty 10:51, 10 sty 2013

Do góry
Ale cieplutko u Ciebie, ma się rozumieć na zdjęciach, u mnie zimy brak chyba hiacynty pomogły, już mi rozkwitają, ale miały być czerwone, a są różowe
Następnym razem kupię białe, jak dostanę, nie wiem dlaczego zawsze pełno tych kolorowych a białych to jak na lekarstwo. Pozdrowionka
Igiełkowy ogródeczek 23:39, 09 sty 2013

Do góry
Toszka- ja mam u siebie ziemię zasadową, coś mi rośnie, sama nie wiem do końca czy to skrzyp, może inne licho, ale faktycznie ciągle wyłazi mimo wyrywania. Na wiosnę zrobię zdjęcie może ktoś mi powie co to takiego, szukam w necie ale nie widzę nic podobnego, ten skrzyp najbardziej zbliżony. Ocet będę ostrożnie stosować. Dzięki za informacje Czy ty się budujesz, bo w podpisie masz "jeszcze Warszawa"?
Igiełkowy ogródeczek 23:34, 09 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
A czy ten ocet to sprawdzony...???

Nie wiem czy na skrzyp zadziała, ale Gosia z Kubusiowa próbowała i Monitka chwaliła, więc warto spróbować. Ja najpierw na kostce wypróbuję, tam nie ma zagrożenia dla innych roślin.
Igiełkowy ogródeczek 23:29, 09 sty 2013

Do góry
Zetka- na ogród to się trzeba najpierw pomalować, ubrać modnie a i jeszcze fryz ułożyć, bo inaczej ani rusz z pracami ogrodniczymi...hihihi. Tu już zacznij się przyzwyczajać bo jak się ktoś tam koło twojego tarasiku wprowadzi
Igiełkowy ogródeczek 23:26, 09 sty 2013

Do góry
Gierczusia- siostra nie zna się kompletnie na tym, więc już z dwojga złego lepiej żebym ja się trochę pomęczyła, ale szczerze to bardzo lubię sobie pokombinować, a jak jeszcze ma się wolną rękę i nic na działce nie ma to dopiero można poszaleć, u siebie to już za bardzo nie mogę więc u innych się wyżywam
Igiełkowy ogródeczek 23:15, 09 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Monika- dobrze wiedzieć, teraz to z octem będę po działce latać, ciekawe co na to sąsiedzi, już i tak się na mnie patrzą dziwnie jak latam po działce to z aparatem, to z łopatą, ze pryskiwaczem itd. a jak teraz jeszcze ocet dojdzie to nie wiem co się będzie działo...hihi.
Że też ci się chciało tyle do tyłu cofać żeby ten mój bidny wianek zobaczyć, ale nie ma co się martwić, sama się pochwaliłam i ty pochwaliłaś

Z sąsiadami to widzę każdy ma jakieś "przygody" ja również, tylko patrzą co robię i komentują ale mam nadzieję że szybko zakrzewi się ta część przy ich płocie i nic już nie zobaczą
Ja też zaczne biegać z octem a coooooo wolność Tomku w swoim domu

Hahaha....i o to chodzi, żeby się nie przejmować i robić swoje
Igiełkowy ogródeczek 22:39, 09 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ja dzisiaj dostałam zadanie, siedzę nad projektem dla siostry, kończy budowę więc pora pomyśleć o działce, ale się cieszę, że mogę jej pomóc mam nadzieję że projekcik przypadnie jej do gustu.
noooo Gosiu to już będzie Twój drugi ogród do projektowania ... Gratulacje ... Znaczy - podoba się
Igiełkowy ogródeczek 21:49, 09 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Monika- dobrze wiedzieć, teraz to z octem będę po działce latać, ciekawe co na to sąsiedzi, już i tak się na mnie patrzą dziwnie jak latam po działce to z aparatem, to z łopatą, ze pryskiwaczem itd. a jak teraz jeszcze ocet dojdzie to nie wiem co się będzie działo...hihi.
Że też ci się chciało tyle do tyłu cofać żeby ten mój bidny wianek zobaczyć, ale nie ma co się martwić, sama się pochwaliłam i ty pochwaliłaś

Z sąsiadami to widzę każdy ma jakieś "przygody" ja również, tylko patrzą co robię i komentują ale mam nadzieję że szybko zakrzewi się ta część przy ich płocie i nic już nie zobaczą
Ja też zaczne biegać z octem a coooooo wolność Tomku w swoim domu
Igiełkowy ogródeczek 21:28, 09 sty 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies