Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

GosiaJoanna 21:16, 09 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Spróbuj tym octem, może coś pomoże, a randap nie działa?

Randap wypalił wszystko tylko nie trzcinę ale brat mi powiedział,że taki zabieg powinnam wykonać na jesień gdzyż tylko wtedy trzcina jest najsłabsza i można ją "załatwić". Jesienią tego nie robiłam ponieważ rosły tam kwiatuszki więc sama rozumiesz
monitka 21:22, 09 sty 2013

Gosiu ocet działa ja tez walczę ze skrzypem...nie pędzelkuję bo mi się nie chce ale atakuje zarazę spryskiwaczem z bardzo bliskiej odległości żeby innym roślinom nie zaszkodzić. Chwasty w kostce też octem traktuję i większość przegrywa walkę
Namierzyłam wianek no ja nie wiem jak go mogli nie pochwalić, bardzo ładny jest przecież
Gosiniak 21:23, 09 sty 2013

Ze wszystkimi środkami trzeba bardzo uważać, a zwłaszcza z randapem, ja go stosuję tylko na kostce, jak mi coś wyrośnie i nie mogę ręcznie wyrwać.
Gosiniak 21:28, 09 sty 2013

Monika- dobrze wiedzieć, teraz to z octem będę po działce latać, ciekawe co na to sąsiedzi, już i tak się na mnie patrzą dziwnie jak latam po działce to z aparatem, to z łopatą, ze pryskiwaczem itd. a jak teraz jeszcze ocet dojdzie to nie wiem co się będzie działo...hihi.
Że też ci się chciało tyle do tyłu cofać żeby ten mój bidny wianek zobaczyć, ale nie ma co się martwić, sama się pochwaliłam i ty pochwaliłaś
GosiaJoanna 21:49, 09 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Monika- dobrze wiedzieć, teraz to z octem będę po działce latać, ciekawe co na to sąsiedzi, już i tak się na mnie patrzą dziwnie jak latam po działce to z aparatem, to z łopatą, ze pryskiwaczem itd. a jak teraz jeszcze ocet dojdzie to nie wiem co się będzie działo...hihi.
Że też ci się chciało tyle do tyłu cofać żeby ten mój bidny wianek zobaczyć, ale nie ma co się martwić, sama się pochwaliłam i ty pochwaliłaś

Z sąsiadami to widzę każdy ma jakieś "przygody" ja również, tylko patrzą co robię i komentują ale mam nadzieję że szybko zakrzewi się ta część przy ich płocie i nic już nie zobaczą
Ja też zaczne biegać z octem a coooooo wolność Tomku w swoim domu
gierczusia 22:39, 09 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Ja dzisiaj dostałam zadanie, siedzę nad projektem dla siostry, kończy budowę więc pora pomyśleć o działce, ale się cieszę, że mogę jej pomóc mam nadzieję że projekcik przypadnie jej do gustu.
noooo Gosiu to już będzie Twój drugi ogród do projektowania ... Gratulacje ... Znaczy - podoba się
Gosiniak 23:15, 09 sty 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Z sąsiadami to widzę każdy ma jakieś "przygody" ja również, tylko patrzą co robię i komentują ale mam nadzieję że szybko zakrzewi się ta część przy ich płocie i nic już nie zobaczą
Ja też zaczne biegać z octem a coooooo wolność Tomku w swoim domu

Hahaha....i o to chodzi, żeby się nie przejmować i robić swoje
Zeta 23:18, 09 sty 2013

Dobrze że nie mam sąsiadów .....jakby zobaczyli w czym biegam rano do lasu ....chyba by mieli niezlły ubaw.....
Zeta 23:19, 09 sty 2013

A czy ten ocet to sprawdzony...???
Gosiniak 23:26, 09 sty 2013

Gierczusia- siostra nie zna się kompletnie na tym, więc już z dwojga złego lepiej żebym ja się trochę pomęczyła, ale szczerze to bardzo lubię sobie pokombinować, a jak jeszcze ma się wolną rękę i nic na działce nie ma to dopiero można poszaleć, u siebie to już za bardzo nie mogę więc u innych się wyżywam