Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Moje spełnione marzenie

Ogród - Moje spełnione marzenie

dorkow0 15:28, 09 sty 2013

asc napisał(a)
Dzięki za wizytę... wpadłam jak po ogień odznaczyć wątek.... I przyznaje sie.. nie czytam na razie co u Ciebie słychać w ogrodzie.... mam nadzieję, że wybaczysz....... ale nartki trza szykować

Aniu, szykuj się, szykuj i miłej zabawy Wam życzę...
dorkow0 15:31, 09 sty 2013

irena_milek napisał(a)
Dzięki tobie Dorotko, wiem jakie mam odmiany trzmieliny, wszystkie które wymieniłąś, ale nazw nie znałam....swoje też ciacham, a część podwiązuję do drewnianych kratek, żeby z bluszczem się przeplatała

rh sadziłam w 2011, super się przyjęły, ale słuchałam rad Bogdzi, ona ma olbrzymie okazy i wiedzę

Witaj Irenko, cieszę się, że skorzystałaś... A co do Bożenki, to wiem, że ona spec, tylko teraz jej nie będę męczyć, poczekam, aż się lepiej poczuje... Poczytam jej wątek, na pewno coś znajdę...
margi 16:43, 09 sty 2013

Witam serdecznie,przeczytałam cały Twój wątek,ogród bardzo mi się podoba,śliczne i zadbane rośliny,nie wspomnę o robótkach ręcznych.Masz dużo planów na wiosnę,życzę powodzenia
dorkow0 10:27, 10 sty 2013

margi napisał(a)
Witam serdecznie,przeczytałam cały Twój wątek,ogród bardzo mi się podoba,śliczne i zadbane rośliny,nie wspomnę o robótkach ręcznych.Masz dużo planów na wiosnę,życzę powodzenia

Dziękuję za odwiedziny, byłam z rewizytą i okazało się, że już Cię podglądałam, ale nie pisałam nic... Tyle jeszcze mam tu do poznania, że chyba braknie mi tej zimy...
dorkow0 15:27, 10 sty 2013

Witajcie... Pogoda u mnie ładna, śniegu troszkę napadało, na razie jeszcze leży, więc roślinkom ciepło... Słoneczko ładnie przyświeca, pewnie mróz będzie w nocy...
Kilka moich dłubanek, z początków mojej zabawy z decou...

Stara gliniana donica...

Po odnowie...

Zupełny początek...

Nauka trwa...
Milka 15:32, 10 sty 2013

Dorotko!!!! wspaniale!!..szkoda, żeś daleko, już bym coś podrzuciła

ao rh jak zaczniesz czytać od początku I część Bogdzi wątku dowiesz się wszystko, ponadto są artykuły i wątki tematyczne
Gosiniak 15:44, 10 sty 2013

Wspaniała robota, gratulacje!
Urszulla 16:54, 10 sty 2013

Ładnie odnawiasz donice...ta ostatnia bardzo oryginalna.
Bogdzia 17:35, 10 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Ja właśnie myślę nad Rhododendronami, ale nie wiem, czy dam radę w tym roku... Sporo ich potrzebuję i to takich do słońca, a nie znam odmian, więc muszę się douczyć... A i ceny też nie są małe...

Te rh które sa wytrzymałe na wielkie mrozy takie powyżej -29 stopni będą też doskonale rosły w słońcu. Polecam : Album Novum, Roseum Elagans, Haaga, Peter Tigrstedt, Helsinki Univerity, Torrero, Franceska (cudny kolor czerwonego wina), Eskimo , Dominik, Catawbiense Grandiflorum. Musisz jednak wiedziec że rh rosnace na słońcu gorącym latem muszą byc podlewane nawet codziennie rano lub wieczorem, a w skrajnych przypadkach nawet w ciągu dnia wodą o temp takiej jak panuje na dworzu, najlepiej odstaną deszczówka lub wodą z jeziorka. i nie wolno lac po liściach.Jak masz jeszcze pytania to pytaj.Pozdrawiam serdecznie.
Welka 18:18, 10 sty 2013

Witam!
Ta gliniana donica jest przecudna!!!! Rewelacja!!!
Będzie można wystawić ją na dwór czy tylko wersja w domu, bo deszcze mogłyby ją zniszczyć?
Pozdrawiam