gusiarz
10:08, 10 sty 2013
Dziewczynki - zaczynam planowanie na wiosnę. Masa się tego uzbierała...i nie wiem czy zdążę ze wszystkimi zmianami w tym roku. Nie wiem również czy finanse zdzierżą te moje pomysły...
1. Poprawić plac zabaw dla dzieci.
2. Zrobić przejście na plac zabaw pomiędzy dereniami.
3. Skończyć ścianę wodną
4. Wzdłuż podjazdu posadzić szpaler wiśni podsadzony kulami buksików i traw a z drugiej strony podjazdu posadzić długi pas lawendy.
5. Wymienić w części ogrodu przywrotniki na żurawki
6. Poprawić małą rabatę od południowej strony - m.in. lawenda
7. Zrobić coś ze żwirem przy tarasie...(opiszę problem w dalszej części)
8. Posadzić żywopłot wzdłuż ogrodzenia naprzeciw tarasu
9. Dokończyć rabatkę ze szpalerem hortensji.
10. Obsadzić słup przy serbach jakimś pnączem / różą
11. Zrobić ławę przy murku z miskantami i różami
12. Dosadzić jeszcze 3 drzewka - prawdopodobnie robinię w części rabat kwadratowych okalających taras
13. ufff....
edit:
14. Stworzyć rabatkę - u sąsiada, ale przy mojej bramie wjazdowej - tam brak ogrodzenia i z jego lasu chaszcze wyłaniają się - nie wygląda to dobrze.
1. Poprawić plac zabaw dla dzieci.
2. Zrobić przejście na plac zabaw pomiędzy dereniami.
3. Skończyć ścianę wodną
4. Wzdłuż podjazdu posadzić szpaler wiśni podsadzony kulami buksików i traw a z drugiej strony podjazdu posadzić długi pas lawendy.
5. Wymienić w części ogrodu przywrotniki na żurawki
6. Poprawić małą rabatę od południowej strony - m.in. lawenda
7. Zrobić coś ze żwirem przy tarasie...(opiszę problem w dalszej części)
8. Posadzić żywopłot wzdłuż ogrodzenia naprzeciw tarasu
9. Dokończyć rabatkę ze szpalerem hortensji.
10. Obsadzić słup przy serbach jakimś pnączem / różą
11. Zrobić ławę przy murku z miskantami i różami
12. Dosadzić jeszcze 3 drzewka - prawdopodobnie robinię w części rabat kwadratowych okalających taras
13. ufff....

edit:
14. Stworzyć rabatkę - u sąsiada, ale przy mojej bramie wjazdowej - tam brak ogrodzenia i z jego lasu chaszcze wyłaniają się - nie wygląda to dobrze.