na skalniaczku posadzilam dzis stokrotki, zabralam je z grobu, bo inne kwiatki z donicy juz nie wygladaly najlepiej, posadzilam na miejsce donicy jaskry, no i szkoda tych stokrotek wyrzucic.
tych tu nie sadzilam albo dawno temu, w kazdym badz razie mam nagle konwalie w roznych czesciach ogrodu pojedyncze sztuki, sprobuje je zebrac w jedna kepke. Za to te, ktore sadzilam wypuscily dopiero listki i jakos marnie wygladaja.
czosnek owinal sie wazke, nie wiem jak on to zrobil hihi
Ania przestań po to proszę o rady, aby móc spojrzeć z innego punktu
pomiędzy brzozą, a magnolią jest 6m odstęp na rysunku tego nie widać. Ja osobiście "boję się" sadzić duże drzewa, teraz ok mam siłę, aby je ogarnąć, ale za ileś tam lat ...
A co byście powiedziały, gdyby na krótszej rabacie za hortensjami bobo dać akację frisia, albo klon żółty.
Cudna. Ja wysiałam w tym roku małą łączkę. Niestety bardzo mało "chwastów" w niej na razie widać. Mam nadzieję, że z powodu zimnicy jaka zapanowała w ostatnich dniach i jak pociepleje, to wszystko ruszy.
Witam,
Dostałam od mamy jakąś hortensję nie wiem czy jest to bukietowa czy ogrodowa, zasadziłam ją dziś do donicy i moje pytanie czy mam ją przycinać ? czy lepiej zostawić tak jak jest ? i jeszcze jedno czy mam ją czymś okryć ? Zaznaczam, że jestem nowicjuszem w ogrodnictwie
i dla przypomnienia. matecznik czyli pierwsza obsadzana część, z której może kiedys da się wydzielać młode molinie to ten żółty kwadrat za wgłębnikiem, w tym pasie co drzewo B. musze go teraz obrzezyć... to chyba będzie najczęściej uzywne przeze mnie słowo w tym sezonie ułozyłam już 100 metrów krawężnika
mowisz masz
Przygotowalam podpore pod ostatni bok placu - teraz jeszcze krawezniki na wierzch.ten bok bedzie wyzszy od pozostalych.
Poza tym w ramach relaksu od roboty na kolanach wyznaczylam sobie jeden z miliniowych orzyszlych pasow,by tym.samym wyznaczyc matecznik dla molini. Na razie bedzie to kwadrat 4,5x4,5 metra.moze uda sie obsadzic wiecej w tym roku ale jeszcze zobaczymy.i powiem Wam ze choc to tylko jeden pas wyznaczony sznurkiem to juz widze to wszystko oczyma wyobrazni
Tu widac (gdy wyostrzy sie wzrok) wyznaczony kwadrat
A tu caly ten przyszły pas,na srodku swidosliwa (po prawej i po lewej zolte sznurki),pas ma 4,5 metra szerokosci