Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 10:39, 20 kwi 2016

Ja przenosiłam ją z miejsca na miejsce, to jeszcze rok później wychodziła w starym. Teraz obmyślam czym ją ograniczyć, bo mam puste miejsca, gdzie by pasowała.
zoja 10:48, 20 kwi 2016

aga_podlasie napisał(a)
Ja przenosiłam ją z miejsca na miejsce, to jeszcze rok później wychodziła w starym. Teraz obmyślam czym ją ograniczyć, bo mam puste miejsca, gdzie by pasowała.

aha, to może i u mnie jeszcze wylezie wtedy się będę "martwić"
aga_podlasie 10:49, 20 kwi 2016

Warzywnik zaczyna się zielenić

zoja 10:56, 20 kwi 2016

aga_podlasie napisał(a)
Warzywnik zaczyna się zielenić

Patrzę na te Wasze warzywniki i łamię się miałam mieć tylko kwiatki, ale już nie wiem czym to się skończy
aga_podlasie 10:58, 20 kwi 2016

Jak masz miejsce to rób warzywnik. Nie będziesz żałować. A ile nowych roślin będziesz mogła wysiewać
Te Twoje szklarenki to wymarzone miejsce do rozsady pomidorków, papryki, nawet sałaty
UlaB 11:00, 20 kwi 2016

Aga, uwierze Ci na koniec sezonu, ze to koniec zakupów bukszpanowych na ten rok

Chcesz ID? Na pewno bede usuwac odrosty. Niewykluczone, ze w 2 miejscacch całkiem go eksmituje.

Barwinek... no, to jest moja zmora. Od północy wyeksmitowałam go 3 lata temu i do tej pory znajduje 1-2 gałązki wybijajace z jakiegos skrawka korzenia. Zywotne to niesamowicie. Od zachodu mam tego duzo do eksmisji. Znalazłam chętnych, mam jzu pudełka do wysyłki tylko nei mam keidy się gościem zająć. Ale się doczeka.

Ta trawe chyba kiedys na samym poczatku miałam od kolegi jako zapchajdziure na ugorze. Szybko udało mi sie ją eksmitowac, gdy juz ruszyły własciwe nasadzenia. Mysle, ze da sie ją opanowac i na duzej przestrzeni moze tobyc jakies rozwiązanie, przynajmniej tymczasowe.

Warzywnik wygląda smacznie

A Twoje piwonie rosną na mojej drodze i czekają Teraz to chyba nie bedzie najlepszy moment by je ruszac, mysle ze jednak poczekamy chociaz az przekwitną.
zoja 11:02, 20 kwi 2016

aga_podlasie napisał(a)
Jak masz miejsce to rób warzywnik. Nie będziesz żałować. A ile nowych roślin będziesz mogła wysiewać
Te Twoje szklarenki to wymarzone miejsce do rozsady pomidorków, papryki, nawet sałaty

mam - i plan na ala skrzynię tylko eM jeszcze do zmotywowania
(chciałam tam wysiać dwuletnie: bratki, niezapominajkę, stokrotki i nie wiem co jeszcze kupiłam za nasionka)
pomidorki i ogórki to domena Tesciowej - ma szklarnię
ale kusi mnie szczyporek, rzodkiewka, koperek, pieruszka, sałata...
aga_podlasie 11:16, 20 kwi 2016

UlaB napisał(a)
Aga, uwierze Ci na koniec sezonu, ze to koniec zakupów bukszpanowych na ten rok

Chcesz ID? Na pewno bede usuwac odrosty. Niewykluczone, ze w 2 miejscacch całkiem go eksmituje.

Barwinek... no, to jest moja zmora. Od północy wyeksmitowałam go 3 lata temu i do tej pory znajduje 1-2 gałązki wybijajace z jakiegos skrawka korzenia. Zywotne to niesamowicie. Od zachodu mam tego duzo do eksmisji. Znalazłam chętnych, mam jzu pudełka do wysyłki tylko nei mam keidy się gościem zająć. Ale się doczeka.

Ta trawe chyba kiedys na samym poczatku miałam od kolegi jako zapchajdziure na ugorze. Szybko udało mi sie ją eksmitowac, gdy juz ruszyły własciwe nasadzenia. Mysle, ze da sie ją opanowac i na duzej przestrzeni moze tobyc jakies rozwiązanie, przynajmniej tymczasowe.

Warzywnik wygląda smacznie

A Twoje piwonie rosną na mojej drodze i czekają Teraz to chyba nie bedzie najlepszy moment by je ruszac, mysle ze jednak poczekamy chociaz az przekwitną.

Kobieto małej wiary
Publiczne zobowiązanie zobowiązuje bardziej

Chcę ID, nie wyrzucaj. Posadzę w innym miejscu, może będzie im lepiej. Tam gdzie były było bardzo mokro.
Barwinek jest naprawdę ładny, zwłaszcza ten białozielony, ale wchodzi w miejsce, gdzie mają rosnąć karczochy, musze go przenieść.
Piwonie, póki Ci nie przeszkadzają, niech rosną, żeby im nie zaszkodzić teraz.

aga_podlasie 11:20, 20 kwi 2016

zoja napisał(a)

mam - i plan na ala skrzynię tylko eM jeszcze do zmotywowania
(chciałam tam wysiać dwuletnie: bratki, niezapominajkę, stokrotki i nie wiem co jeszcze kupiłam za nasionka)
pomidorki i ogórki to domena Tesciowej - ma szklarnię
ale kusi mnie szczyporek, rzodkiewka, koperek, pieruszka, sałata...

Wszystko ze swojego ogródka smakuje lepiej
zoja 10:58, 21 kwi 2016

aga_podlasie napisał(a)

Wszystko ze swojego ogródka smakuje lepiej

jutro mam wolne więc będę kombinować