Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Mirelli 07:41, 10 kwi 2016

Do góry
Zdjęcia dla Ani, żeby bardziej się rozeznała w całości mojego ogrodu

Aniu wejście do domu (nie do końca wykończone)

Po prawej - duża rabata w przedogródku (za chwlę będzie zmieniana w obsadzeniach)

Przed nią autostrada dla psów, a z boku pod płotem widać rabatę z różami

I idąc dookoła rabata hortensjowa przy wykuszu, a w tle tył ogrodu z największą rabatą bylinową

Lewa strona od przodu nowa / stara rabata (tu posadzone róże Belvedere)

Przed nią trzy tujki (do obsadzenia)

Idąc dookoła podjazd do drugiego garażu i widać po boku w tle rabatę igiełkową

Z tarasu widok

Na wprost najważniejsza rabata bylinowa

Po lewej stronie rabata igiełkowa (zakryta akurat teraz samochodem)
Rododendronowy ogród II. 07:37, 10 kwi 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Podczytuję bez logowania, ale dziś pora się odezwać, bo się stęskniłam U mnie wczoraj też tylko mżyło, pod trawkami sucho, to i pod rodkami tym bardziej. Psiząb od Ciebie wystawił różowawe pączki

Wczoraj miałam Cię o niego zapytac czu rosnie ale wogóle posty nie wchodziły m nawet zdjęcie zrobiłam żebys liscie rozpoznała . On kwitnie na żólto.

Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 07:33, 10 kwi 2016

Do góry
Przerwa na kawę... 07:32, 10 kwi 2016

Do góry
I jedna ciekawostka. Mój cyprysik dostał takich maleńkich czerwonych szyszek na końcówkach. Wyglada to ślicznie ale nie wiem czy nie jest to objaw jakieś choroby czy braku składników. A może on po prostu tak z wiekiem ma. Mam go 4 lata i pierwszy raz coś takiego widzę.
Przerwa na kawę... 07:26, 10 kwi 2016

Do góry
Rabata z różami. Po przeczytaniu artykułu poszłam sprawdzić czy nie za płytko wkopałam. I chyba 2 róże do oprawki pójdą albo na stałe je nieznacznie podsypię ziemią

Trochę kwitnących. Tulipany już co poniektóre tuż tuż

I pąki bzu Krasawica Moskwy - praktycznie co drugi jest z kwiatami. Nie mogę się go doczekać

Hortensje też wystrzeliły listkami
Ogród Małej Mi - sezon 2016 07:24, 10 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

eM się śmiał, że zamówiłam podlewanie obfite.. z oświetleniem błyskowym Na szczęście tym razem było bez gradu ..

Muminek jak przyjechał to do domu nie wszedł.. ani razu.. raz na siłę wniesiony, bo zmoczył się calutki.. Pogoda dziś była beznadziejna. Chłopak wie co się podłącza aby wyczyścić filtry w oczku...tylko siła była za mała .. i woda z ujęcia lała się i lała.. zalała kamienie, trawnik i pół ogrodu .. Z tego wszystkiego zapomniałam, że filtr zapchany i woda ucieka.. Muminek będzie ogrodnikiem.. cały dzień i cały czas sam sobie szukał co ma zrobić w ogrodzie.. pełne ręce roboty.. nie chce myśłeć ile kilometrów zrobił..

Focie dal Ciebie A Duduś.. już sam chodzi przy mebelkach, sam wstaje i raczkuje.. i też wygadany.. oj rośnie mi konkurencja do gadania

Pokaż jak to zrobiłeś??? Oczywiście węże sam poszukał gdzie są i przyciągnął Sprytny chłopak, wszytko wie co sie robi w ogrodzie i po co Nie ukrywam dumna była z niego

Dzięki za zdjecia mojego najulubieńszego kwiatuszka z Twojego ogrodu. Wydoroślał Muminek , taki mały facet sie zrobił. Masz szczescie do pracowitych chłopaków a jak jeszcze mały się taki okaze to chyba hektary trzeba bedzie zakupic żeby roboty starczyło dla wszystkichJak ja lubię na niego patrzec.Martwię sie tylko czy mu nóżki nie zmarzły bo kaloszki zimne , ja od razu po nich chora jestem. No dowód jest że wie co z czym połączyc. Fajny chłopak rośnie , bedziesz miec pociechę z niego.Dobrze ze deszcz pada i serby posadzone , teraz przyjma sie na pewno.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:16, 10 kwi 2016

Do góry
Witam w niedzielny poranek wszystkich moich gości! Miłego dnia życzę, i spacerowych możliwości. Bo czytam, że nie u wszystkich ładny weekend. Gdzieś tam pada deszcz, ale u mnie go nie ma. Jutro trzeba będzie iść podlać ogród.

Ranniki przekwitły i wyglądają tak! Czekam na dojrzałość nasienników, żeby zebrać trochę nasion dla chętnych.

Przerwa na kawę... 07:14, 10 kwi 2016

Do góry
U mnie dziś pada. A miałam w planach jeszcze jedną rabatkę zrobić
Wczorajsze dokonania ciąg dalszy. Ciemernik na miejscu docelowym. Chciałam dokupić jeszcze jeden ale za ciasno będzie. Tu ma cień, odrobinę słońca przy zachodzie. Zobaczymy czy się mu spodoba.
Malutki pod lasem 07:12, 10 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Cześć Michał Fajnie Cię widzieć

Wklejam pissardi dla Ani

I klona mojego palmowego, mikrusa dla Reni

Super Aniu zakupy, moja pissardii jeszcze cała w kwiatach.buziam.
Przerwa na kawę... 07:07, 10 kwi 2016

Do góry
Chwila dla siebie przy porannej kawie...
Ogród z pergolą 07:01, 10 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

prościzna tylko plecy bolą

Aniu te patyki głębiej wciśnij do ziemi, po pierwszą parę liści na samej górze .
pozdrawiam Ewa
Przedwiośnie ogrodu..:) 06:46, 10 kwi 2016

Do góry
martika napisał(a)
[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/102/1021061/original.JPG[/img]

Witaj Marto. Bardzo lubię Twój ogród i chociaż nie zostawiam śladu to bardzo często do ciebie zaglądam
Czeka mnie w tym sezonie budowa wiaty garażowej i podjazdu z lewej strony domu co wiąże się to ze zmianami rabat w przedogródku.
Dlatego przyszłam zapytać w jakiej odległości od siebie i od ogrodzenia masz posadzone wiśnie? Czy za nimi jeszcze coś rośnie?
Chcę posadzić 5szt i zastanawiam się czy 2.80 pomiędzy nimi to wystarczająca odległość?
Brązowienie iglaków 06:44, 10 kwi 2016

Do góry
dziękuję za zainteresowanie problemem ..czubki są zielone jak i całość co widać na focie
Mój mały zakątek :D 01:43, 10 kwi 2016

Do góry
Wiesz co, przypomniało mi się miejsce w przypałacowym parku w Lubosrtoniu. Bardzo mi się to zestawienie podoba.
Nie wiem jak z korzeniami świerka byś sobie poradził ale myślę, że sadząc w pewnej odległości dałoby się śmiało poszadzić. Jeśli byś się zdecydował to proponowałabym podciąć jeszcze jedno piętro no i warto by pomyśleć o nawadnianiu, choćby wężem kroplującym z L

Popatrz

Przerwa na kawę... 01:07, 10 kwi 2016

Do góry
I na koniec zakwitła mi w końcu forsycja. Donice dostały bluszcze i nie wiem gdzie wsadzić hiacynty, które cudownie pachną. Stały jeden dzień w domu i wszystko nimi pachniało
Ogród - reaktywacja 01:07, 10 kwi 2016

Do góry

Przerwa na kawę... 01:01, 10 kwi 2016

Do góry
Dziś pracowity dzień. Na rabatkę przy wiacie dosadziłam konwalie. Kupiłam całą torbę bylin przy ostatniej wizycie po spożywcze zakupy mam jakiś sentyment do konwalii. U mojej babci pod drzewami rosły setkami. Cudny zapach. Do kupionych dosadziłam kępę z innego miejsca w ogródku.

Potem przerobiłam rabatę z różami ale zdjęcia zapomniałam zrobić. Wyleciały 2 róże które po pierwsze kwitły tylko raz, miały byc pnące a jeden patyk był a na dodatek co roku im się coś przytrafiało. Na ich miejsce wsadziłem żółte pnące. Obok gipsówka i 2 róże na pniu dodałam bo jakoś pusto było w tle za różą rabatową. Jutro zdjęcia porobię. Potem zabrałam się za rabatkę przy ciurkadelku. Wypadły stamtąd astry jesienne bo zrobiły się tak duże ze widok przesłaniały. Kępę na 2 podzieliłam i nie wiem czy nie za duże jeszcze. Poszły na tył drugiej rabaty.

Potem dosadziłam na rabacie mikołajki i lilie. Na razie pusto tam. Na koniec dorwalam się do rabaty obok domu. Myślałam ze róża mi padła ale odbiła. Za to na rabacie z bratkami rozwinęły się hiacynty. Jakie było moje zdziwienie że są różowe zamiast białych. I jak to teraz wyglada???

Na koniec wyrwałam chyba ze 300 mleczy. Kupiłam sobie taką specjalną łopatkę wąska do usuwania chwastów ale tyle ich było ze na środku dłoni mam teraz odcisk a właściwie zdarta do żywego skórę.
Mój mały zakątek :D 00:58, 10 kwi 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
Spokojnie pod świerkiem możesz zrobić plamę z funki. Dochodzi tam słońce? Może na sam brzeg żurawki bordowe?

Hmmm wiesz słońce dochodzi ale tylko w południe lekko.

Tak wygląda tamten teren.
Jest beznadziejny

Ogród - reaktywacja 00:55, 10 kwi 2016

Do góry
I projekt nawet mam, tylko już mi się troszkę przestał podobać. Za dużo roślin A Wam? Podoba się?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies