Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 21:23, 09 sty 2013

Do góry
Ze wszystkimi środkami trzeba bardzo uważać, a zwłaszcza z randapem, ja go stosuję tylko na kostce, jak mi coś wyrośnie i nie mogę ręcznie wyrwać.
Igiełkowy ogródeczek 21:16, 09 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Spróbuj tym octem, może coś pomoże, a randap nie działa?

Randap wypalił wszystko tylko nie trzcinę ale brat mi powiedział,że taki zabieg powinnam wykonać na jesień gdzyż tylko wtedy trzcina jest najsłabsza i można ją "załatwić". Jesienią tego nie robiłam ponieważ rosły tam kwiatuszki więc sama rozumiesz
Igiełkowy ogródeczek 21:14, 09 sty 2013

Do góry
Ja dzisiaj dostałam zadanie, siedzę nad projektem dla siostry, kończy budowę więc pora pomyśleć o działce, ale się cieszę, że mogę jej pomóc mam nadzieję że projekcik przypadnie jej do gustu.
Igiełkowy ogródeczek 21:12, 09 sty 2013

Do góry
Spróbuj tym octem, może coś pomoże, a randap nie działa?
Igiełkowy ogródeczek 19:42, 09 sty 2013

Do góry
U mnie wapienna gleba jest, zobaczę na wiosnę, może tym octem spróbujemy
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:40, 09 sty 2013

Do góry
Oj jak sobie przypomnę te łańcuchy na Świnicę to już mam ciary, a co dopiero takie drabiniki, a pazurków nie ma, trzeba zapuścić koniecznie nie wiadomo kiedy mogą się przydać, cudne widoki
Igiełkowy ogródeczek 17:44, 09 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Też się właśnie zastanawiam nad zastępstwem, bo dużej z nią bawić się nie będę, a co roku kupować taką malutką co i tak nie zdąży urosnąć, nie ma sensu.
ta Kobea właśnie jest taka ,ze mimo iż kupujesz nasiona lub młodą roślinę to rośnie jak dzika !!! u mnie w ciągu jednego sezonu osiągnęlą wysokośćok 2 m !!! Ale donicach była mała i teraz pewnie będzie jeszcze większa ,jak ja jestem już mądrEjszą ogrodniczką ... Nooo i muszę ją dokarmiać więcej , bo zapotrzebowanie ma jak smok małe egzemplarze można zobaczc sobie u mnie , a dużej nie obfociłam

Po tym poście wpisuję ją jako konieczność na ten nowy sezon, buziaki i dzięki za radę
Igiełkowy ogródeczek 17:43, 09 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Witam, fajnie że trafiłam do Ciebie własnie dzisiaj Zastanawiałam się nad moją sundavillą, nie wiedziałam dokładnie jak je przezimować, gubiły listki, puszczały długie łodygi i podsychały. Postanowiłam je podciąć jakiś czas temu, całą zime były w domu na południowym oknie i tak na dzień dzisiejszy wygladają. Mam nadzieję że zakwitną mi latem

Dobrze ci się trzymają, nawet bardzo, ona powinna zimować w chłodnym pomieszczeniu ale ze światłem dziennym i minimum podlewania, ciężko zapewnić takie warunki, u mnie nawet w garażu ma za ciepło. Ale jak widać każdy sposób dobry bele skuteczny. Na wiosnę mocno przytnij, te wszystkie wybujałe pędy też, to się ładnie zagęści
Igiełkowy ogródeczek 17:38, 09 sty 2013

Do góry
Irenko- jest dokładnie tak jak mówisz, ładna jest ale już mi trochę przeszło po 3 sezonach, czas na zmiany
Igiełkowy ogródeczek 16:38, 09 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Też się właśnie zastanawiam nad zastępstwem, bo dużej z nią bawić się nie będę, a co roku kupować taką malutką co i tak nie zdąży urosnąć, nie ma sensu.
ta Kobea właśnie jest taka ,ze mimo iż kupujesz nasiona lub młodą roślinę to rośnie jak dzika !!! u mnie w ciągu jednego sezonu osiągnęlą wysokośćok 2 m !!! Ale donicach była mała i teraz pewnie będzie jeszcze większa ,jak ja jestem już mądrEjszą ogrodniczką ... Nooo i muszę ją dokarmiać więcej , bo zapotrzebowanie ma jak smok małe egzemplarze można zobaczc sobie u mnie , a dużej nie obfociłam
Moje zmagania ogrodowe 14:40, 09 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Śliczna jest, czy w pierwszym roku już tak kwitła? Ja ma u siebie takie o ciemnych liściach, ale jakoś słabo kwitną, a u ciebie tak wspaniale.

cudna krzewuszka nie dziwię się, ze jest obiektem zazdrości

a wianki tez piękne zrobiłaś, cieplutkie

ja już muszę się zebrać do ściągnięcia dekoracji i pomyśleć nad wiosennymi
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:19, 09 sty 2013

Do góry
A mi się iglaczki nie nudzą, ale widoczki takie też kocham
Ogródek Goniak 14:18, 09 sty 2013

Do góry
Liście ma super a i kwiat taki duży, myślałam że ona bardziej niepozornie kwitnie, oj zaskoczyła mnie pozytywnie
Ogródkowy chaos u monitki 14:15, 09 sty 2013

Do góry
Śliczny ten wianek, wyszedł ci fantastycznie, a jeśli chodzi o wrażliwość to u mnie jeszcze gorzej, nikt mojego nie zauważył, także się pociesz że jednak twój ktoś pochwalił
Ogród - Moje spełnione marzenie 14:10, 09 sty 2013

Do góry
Te o których pisałam to podobne do azali japońskich, bo takie malutkie rosną do 60cm a z dużych to mogę Polaris polecić, u mnie od strony zachodniej rośnie, po południu ma cały czas słońce, nic mu się nie dzieje. Jeśli do słońca to najlepiej z jakuszimańskich coś wybrać.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:13, 09 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ale będzie pokaz na wiosnę jak wszystkie wychylą łebki, nazwy ważne dobrze że zostawiłaś

Gosiu, to później wpadłam na taki pomysł, a wcześniejsze nie sfociłam!!

w sumie posadziłam 1240 cebul...no powinno coś być widać!
Roztoczańskie klimaty 13:02, 09 sty 2013

Do góry
Piękne zmiany, zastanawiam się tylko jak ty to wszystko ogarniasz, ktoś ci musi pomagać
Ogród w skali mikro :) 12:47, 09 sty 2013

Do góry
Ale super strona, teraz już wiem że wiśnie muszą być i u mnie
Ogród niby nowoczesny ale... 12:43, 09 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Gosia ale rozumiem, ze też kociak?? Mój też szeroki...dietę mu stosuję ale ciągle chodzi i marudzi,że głodny

Aga witaj!! w końcu wróciłaś Śnieg u nas popadał tak dziewczyny zaklinały...ale krótko zaklinały bo bałwala ulepić się nie da

No pewnie że kociak, doprowadza mnie do szału, bo ja śniadania jeszcze nie zjem, a on już trzecią porcję prosi. Za każdym razem jak idę do kuchni pędzi za mną jakby cały tydzień nie jadł, też go staram się stopować, bo ile można, on więcej ode mnie potrafi zjeść

One wszystkie takie same żarłoki.... żrą, śpią a krety buszują po trawie...
Ale i tak jest ukochany
Ogród - Moje spełnione marzenie 12:36, 09 sty 2013

Do góry
Oj to nie dobrze, mi też zmarzły trzy, dwa lata temu, zastąpiłam je różanecznikami Azurika i Blumiria, ładnie zniosły poprzednią zimę i kwitły, tylko że one kwiat fioletowy mają, a ja bym chciała coś żywszego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies