Kasik nie drażnię się. Widze, źe jedna wiśnia do przesadzenia, miskanty nierowno posadzone. Zakątek z pieciornikami i łilakami nie ten teges.... Przy tarasie kuchennym wyszedł mi misz masz do poprawy... Hortensje me &you do wymiany.... Rabata frontowa z piwoniami do przeróbki. Jesienią bedę przesadzać aby w przyszlym roku bylo pięknie złotokap brzydki... A kanny u mnie nie pasują.... Zatem trochę mam do poprawy
No mam cel na przyszly rok, będę Twoją pergolę kopiować
A pod kule dałabym jednego miskanta morning light - takie delikatnych paseczki i cieniutkie listki byłyby super.
Ale masz rację brązowa trawa np carex buchanani też rewelacja. Ale sama zdecydujesz jak popatrzysz w różnych porach dnia na te swoje cudeńka
Widać źe M baaaardzo zadowolony z ogrodu
Ewa poleżałabyś na leżaczku i popatrzyła na limkę i juki i przestałabyś narzekać. Pięknie!!!
A obwódka cisowa mnie urzekła
Karol faktycznie dzisiaj obejrzałam sobie zdjęcia z wiosny i teraz to różnica jest kolosalna! Ale dzisiaj patrzyłam krytycznym okiem na ogród i czeka mnie jeszcze mnóstwo zmian. Są takie miejsca, które mi się nie podobają
To mnie ucieszyłaś bo myślałam ze tylko ja nie nadążam. To że na Ogrodowisku jest nie do opanowania sytuacja to już wiadomo ale to dobrze ze tak dużo tu pięknych ogrodów, bo jak przyjdzie zima będzie mozna je oglądac i zapomniec o mrozie.Pozdrawiam Aniu.
O właśnie Bożenko mam nadzieję, że nadejdzie taki dzień kiedy bedę mogła przeglądać historię ogrodów szkoda tylko że to zimą będzie
No tak! Ale największy grzech, że tak malutko wszystkiego. Bo nawet te różnorodne kolory już inaczej wyglądają, gdy wszystkiego jest dużo.
A tu inkryminowana rabata biało-pomarańczowa:
Rewelacyjna inspiracja. Jak będziesz kompletowała je zakup daj znać, będę cie kopiowac jak mistrzów malarstwa
No właśnie! A ile właściwie trzeba by tych czosnków podsadzić, żeby było dobrze? Ktoś ma pomysły? Bo ja tak liczyłam, że tak z 10 wielkich, 20 niższych, ale ciągle o dużych kwiatach i ze 30 takich średnich - atropurpureum. A wszystko to na rabacie ok. 3m długiej i jakieś 2m szerokiej. Jak myślicie? Za mało?
Agatka chyba za dużo ja zwykle mialam ok 10 i juź robiły efekt w przeciwieństwie do tulipanów
Z czosnkam jest taki problem, że mają duże i rozłożyste liście, ktore zajmują duuuuuużo miejsca.
Taka ilość czosnków to chyba na duuuuuużą rabatę ???
Ale pomysł na czosnki o różnych rozmiarach świeny.
Kochane Dziewczyny ależ dyskusję o M rozpętał nasz wyjazd do Szmitów. Czuje sie zobowiązana zaznaczyć za moj M na zakupy chętnie chodzi, wszelakie, bo generalnie dość łatwo daje się na wszystko namówić jak trochę pomęczę. Ale nie chcę żeby sie ze mną ciągnął do Szmitów bo musiałabym sie nim zajmować a nie skupiać na Ogrodowiczanach! A w końcu po to tam jadę, dla samych zakupów nie ciagnelabym sie 220 km
Dziewczyny dzieki za odwiedziny M
Baaardzo dobre podejście Z M teź lubię robić zakupy ale na spotkaniach ogrodowiskowych by mi ciut przeszkadzal, zabierałby mi cenne chwile na pogaduszki z dziewcyznami
Życzę miłego spotkania u Szmitów. Szkoda że ja mam tak daleko...
Oj spóźniłam się jak zwykle do Ciebie na 800 tkę. Gdy tylko się zgapię to natrzaskasz. Z 10 stron
Gratuluję baaardzo i jak zwykle życzę utrzymania swojej energi źyciowej
Irenko czy 22.08 pasuje Ci na kawę u mnie?
Reni sąsiedzi się stopniowo oswoją z Twoim bieganiem z aparatem, leżeniem na trawie lub podjeździe i cykaniem fot Uznają Cę za niegroźną wariatkę, która ciąglę grzebie w ziemi i robi foty
A jak zrobisz zjazd u siebie ogrodowiska i kilkadziesiąt osób będzie biegać z aparatami to uznają, zez nimi coś jest nie tak, że nie robią zjęć że być może czas się leczyć
Róźe mają zupełnie inny pokrój. Rózowa bardziej się rozrasat na boki i ma więcej kwiatów. Baaardzo obficie kwitnie. Aspirin troszeczkę bardziej pionowa ale ma większe kwiaty obie piękne