Za mną kolejny urodzinowy weekend, tymrazem nasz pierworodny wszedł w 'dorosłe' życie
poobrywalam pierwsze przekwitłe tulipany, dzisiaj pada buuuu
Zostawiam tulipanki
to normalne u większości czosnków, pamiętam jak pierwszego roku upierdutalam liście u samej nasady i tez to ładnie nie wyglądało... Ale i czosnkiem nie zaszkodziło w kwitnieniu w latach kolejnych. Teraz przycinam delikatnie po kawałku
Ideałem byłoby posadzenie czosnków tak by nie było widać tych liści
Widzę, że nie tylko u mnie niewypał z tulipanami, pomimo, że ja kupowałam w polecanym sklepie internetowym z cebulami B...x. Totalne rozczarowanie, tym bardziej, ze płaci się za wyszukane i konkretne gatunki, a dostaje się najtańsze,pospolite i w zupełnie innym kolorze
myślę, że to nie jest przypadkowe... w ubiegłym roku miałam pomylone wszystkie angelique. W tym roku żólte i pomarańczowe miały być pełne a są zupełnie inne chociaż faktycznie żółte i pomarańczowe. Sądzę że sprzedaja to co chcemy kupić licząc, że po pół roku od zakupu nikt nie będzie pamiętał czy kupował białe tulipany z zielonkawym paskiem a nie białe. Zwykłe pomarańczowe czy pomarańczowe pełne. Dlatego uważam że powinniśmy wysłać informacje że otrzymaliśmy zupełnie co innego niż kupowaliśmy i że jest to nie fer.
U ciebie Ana chyba najmniej pomyłek i najwięcej tulipanów. Jesteś niekwestionowaną królową cebulowych
Trzeba by zapisywać co i gdzie się kupowało, robić notatki i dokumentację, nikomu się nie chce tracić czasu i stąd tak się dzieje. Pakują co mają chyba...i jak leci. Myślisz? Czy przypadkowe pomyłki?
z tego co czytam to wiele osób które kupiło w tym roku Exotic Emporio w biedronce otrzymało owszem białe ale inne. Ja kupowałam żółte i pomarańczowe również w biedronce i też nie są to te odmiany które kupiłam, fakt pomarańczowe ale odmiana zupełnie inna. Myślę, że dobrym sposobem byłoby gdyby każdy kto kupował i ma pomylone wysłał @ z informacją/reklamacją, żeby jednak przyłożyli sie do prawidłowego oznaczania gatunkowego.
kot cudniasty!!!! powiedz mi on jest domowy czy wychodzący? tzn cz siedzi tylko w domu czy można mu wychodzić na dwór? Bo moja koleżanka powiedziała ze trzeba pilnowac by nie wychodziły...