Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Iwk4 11:11, 09 maj 2015

Z bukszpanami poczekaj do czerwca. Daj im szansę zagęścić się nowymi przyrostami.
Da radę zrobić fotkę obu stron jednocześnie?
Asiuniaa 11:17, 09 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Z bukszpanami poczekaj do czerwca. Daj im szansę zagęścić się nowymi przyrostami.
Da radę zrobić fotkę obu stron jednocześnie?

Ok poczekam, tak myślałam. A rabaty od wejścia są innego kształtu widać to na tym planie
Iwk4 11:29, 09 maj 2015

Obie są prostokætne. Ja bym powtórzyła temat dla spójności. To małe rabatki. Nie ma co szaleć z czymś nowym.
Asiuniaa 17:50, 10 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Ja też mam jednego bukszpana olbrzyma, wygląda brzydki,bo na razie nie ma zamierzonego kształtu, ale tniemy go cały czas i formujemy, tnie bez obaw.
Też mu się wydaje, że należy nawiązać do drugiej rabaty, trzmielina na pniu by tam pasowała

No właśnie jak się przez lata nic nie robiło z takim bukszpanem to niestety jednym cięciem nie zrobi się z niego piękności. Popracuję nad nimi. Za trzmieliną już 2 głos.
Asiuniaa 17:53, 10 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Obie są prostokætne. Ja bym powtórzyła temat dla spójności. To małe rabatki. Nie ma co szaleć z czymś nowym.

3 głosy dla trzmieliny a M. się uparł żeby chciał mieć bonsai na wejściu - widzieliśmy ładny, niewielki, z cisa , w dobrej cenie - musimy pomyśleć. W sumie to nie mam chyba innego miejsca na bonsai u mnie
MirellaB 17:55, 10 maj 2015

I co zdecydowałaś Asiu?
Asiuniaa 17:58, 10 maj 2015

MirellaB napisał(a)
I co zdecydowałaś Asiu?

Muszę pomyśleć Mirellko nad tym może na bonsai ktoś mi wskaże lepsze miejsce w moim ogrodzie.I będzie wówczas wilk syty i owca cała
Bogdzia 19:57, 10 maj 2015

Ja bym Ci radziła odgarnac kore z korzeni rh przynajmniej latem bo one nie lubią niczego na korzeniach. Jeden wydaje sie też byc za głęboko posadzony . Na razie wyglądają dobrze ale w przyszłosci moze byc problem.
Asiuniaa 08:48, 11 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Ja bym Ci radziła odgarnac kore z korzeni rh przynajmniej latem bo one nie lubią niczego na korzeniach. Jeden wydaje sie też byc za głęboko posadzony . Na razie wyglądają dobrze ale w przyszłosci moze byc problem.

Już się robi Kora będzie rozgarnięta . Wklejam zdjęcia dzisiejsze. Zaczynają kwitnąć - 1 Roseum i Blutopia.

Najgorzej wyglądają Calsap chyba nie zakwitną, pąki robią się brązowe. Mszycy dziś rano nie było . Nie wiem co z nimi się może dziać.

Te duże to Roseum są lekko żółte kupiłam je w kiepskim stanie ale kupując nie wiedziałam tego. U mnie poprawiły się ale wciąż nie nabrały koloru i liście są wywinięte w dół - chyba miały zimą bardzo sucho. Dostały dolistnie miksturę Bogdzi. Z kolei Calsap jest ciemno zielony i liście proste ale pąki brązowieją i schną
ana_art 09:54, 11 maj 2015

a ja bym ciapnełą te bukszpany więcej, co z tego ze będa miały nowe przyrosty jak i tak trzeba będzie je chlastnąć żeby bukszpany uformować Mój M kupił 3 lata temu takie bezkształtne coś, jak je ciachnęłam pierwszy raz w stożek to myślałam że mnie kopnie w zad poszukam gdzieś wieczorkiem tych moich jaj które teraz sa fajnymi stożkami .
Jeśli chcecie tgo bonsaja to ja bym przesadziła trzmieline by nie robić chaosu.