Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

ana_art 22:23, 08 maj 2015

Gardenarium napisał(a)

U ciebie Ana chyba najmniej pomyłek i najwięcej tulipanów. Jesteś niekwestionowaną królową cebulowych

Trzeba by zapisywać co i gdzie się kupowało, robić notatki i dokumentację, nikomu się nie chce tracić czasu i stąd tak się dzieje. Pakują co mają chyba...i jak leci. Myślisz? Czy przypadkowe pomyłki?
myślę, że to nie jest przypadkowe... w ubiegłym roku miałam pomylone wszystkie angelique. W tym roku żólte i pomarańczowe miały być pełne a są zupełnie inne chociaż faktycznie żółte i pomarańczowe. Sądzę że sprzedaja to co chcemy kupić licząc, że po pół roku od zakupu nikt nie będzie pamiętał czy kupował białe tulipany z zielonkawym paskiem a nie białe. Zwykłe pomarańczowe czy pomarańczowe pełne. Dlatego uważam że powinniśmy wysłać informacje że otrzymaliśmy zupełnie co innego niż kupowaliśmy i że jest to nie fer.
Zielona 22:27, 08 maj 2015

Tak sobie myślę, że choć najgorsze w pomyłkach cebulowych jest oczywiście wiosenne rozczarowanie, to jednak ważna jest też kwestia ceny. To, co wyjątkowe, oryginalne, z reguły jest droższe. Płaciłaś pewnie za wyszukane odmiany, a wyrosły kwiaty, których cebule być może są tańsze... Oszustwo na każdym kroku... Niestety reklamacja po kilku miesiącach nie jest łatwa...
mira 22:30, 08 maj 2015

W sprawie tulipanów.
Ja kupiłam w tym roku w woreczkach żeby nie były pomylone /w tej drugiej sieci/.
Bardzo się zdziwiłam, że są inne bo rok wczesniej mi się udało.

Kiedyś kupiłam w Keukenhof i tulipany były ok ale jednoroczne, natomiast hiacynty były pomylone.

Dobrze, że choć pomylone ładne są u Ciebie.

pozdrawiam
Madzenka 23:20, 08 maj 2015

Swieżość majowej zieleni w ogrodzie zachwyca
waldek727 02:00, 09 maj 2015

Ewa napisał(a)
A czy Ty Danusiu stosujesz tego typu preparaty jak Em Farma?

Żuru sobie ukiszę i będę miał Em Farma za 2 złote a nie za 60-siąt.
Ewa 07:36, 09 maj 2015

Gardenarium napisał(a)

Nie stosowałam, ale chyba trzeba próbować wszystkiego, zwłaszcza ekologicznego.

Dziękuję Danusiu
boguslaw_r_ 11:48, 09 maj 2015

Nadrobiłem, nie było mnie szpital i takie tam.
jak zawsze bajkowo, pięknie, cudnie i nie wiem co,
nie wiem dlaczego muszę się za każdym razem logować,
pozdrawiam
Agatan24 12:20, 09 maj 2015

Wszyscy mają...
Mam i ja

Danusiu, dedykacja mnie wzruszyła.
Teraz siedzę oglądam, czytam i wącham
I wiesz co, Twoja książka powinna być obowiązkowa lektura dla wszystkich którzy buduja dom i beda kiedyś musieli zagospodarować teren wokół niego. Powinna być sprzedawana w zestawie z projektem domu

Pozdrawiam.
nicol21 15:56, 09 maj 2015

Danusiu, cudownie jak zawsze! Nawet ta dzikość w tym uporządkowanym ogrodzie zachwyca.
Książkę będę mieć i ja tylko jeszcze muszę na nią trochę poczekać.
A co do tulipanów - to też mam parę wpadek i niewypałów, ale procentowo nie jest tak źle. A u Ciebie, nawet jeśli to nie to kolory co miały być to i tak są świetnie połączone.
Pozdrawiam
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Aska 18:10, 09 maj 2015

Dzień dobry Danusiu. Mam na imię Aśka i miło Cię poznać. Na Ogrodowisku jestem od roku, ale starałam się tylko czytać wątki i Twoje artykuły. Z ogrodnictwem nie miałam nic wspólnego, bo mieszkałam w bloku. Dzięki Twojemu forum zdobyłam troszkę wiedzy. Mam kilka ulubionych ogrodów, które namiętnie oglądam, czytam wątki, spisuję rośliny. Teraz nadzedł czas, aby powoli zagospodarować swój ogród a przede wszystkim zdobyć doświadczenie."Dziwny jest ten świat ..." jak śpiewał Niemen,ale na szczęście są ludzie dobrej woli i"zakątki na tym globie, o którym każdy dobre słowo powie". Dziękuję i pozdrawiam.