Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Hortensja 20:47, 09 maj 2015

chciałam sie z Wami podzielić radosną nowiną - jak przystało na mój forumowy login - kupiłam i posadziłam dziś swoje pierwsze hortensje bukietowe 'Limelight'. Jestem tak podekscytowana jakbym przywiozła do domu noworodka

Czy takie świeżo posadzone krzewy, oprócz podlewania trzeba jeszcze dodatkowo 'opiekować' - bo jeśli chodzi o nawożenie to dopiero za rok, czy tak?

ps. Danusiu one jeszcze takie malizny są - ile lat ma Twoja największa hortensja?
Mala_Mi 22:01, 09 maj 2015

Danusi.. tulipany zostały pomylone w Holandii. Znajoma ma sklep ogrodniczy i sprzedaje również tulipany. Obsadziła też zieleń miejską.. i co rano jeździ i wyrywa pomylone cebuli bo kolor nie ten. Sprzedawcy dostali złe cebule Tak, że nie nasze polskie sklepy pomieszały tylko sprowadzili pomieszane
aga_szsz 23:00, 09 maj 2015

ana_art napisał(a)
z tego co czytam to wiele osób które kupiło w tym roku Exotic Emporio w biedronce otrzymało owszem białe ale inne. Ja kupowałam żółte i pomarańczowe również w biedronce i też nie są to te odmiany które kupiłam, fakt pomarańczowe ale odmiana zupełnie inna. Myślę, że dobrym sposobem byłoby gdyby każdy kto kupował i ma pomylone wysłał @ z informacją/reklamacją, żeby jednak przyłożyli sie do prawidłowego oznaczania gatunkowego.

Widzę, że nie tylko u mnie niewypał z tulipanami, pomimo, że ja kupowałam w polecanym sklepie internetowym z cebulami B...x. Totalne rozczarowanie, tym bardziej, ze płaci się za wyszukane i konkretne gatunki, a dostaje się najtańsze,pospolite i w zupełnie innym kolorze

Toszka 23:19, 09 maj 2015

Dwa lata temu kupilam 20 Ice Cream, kazda cebulka zapakowana oddzielnie, sztuka ponad 8 zlotych. Zadna nie byla Ice Creamem, a tylko zwykle, biale, najtansze....w zeszlym roku nie kupilam nic. W tym dokupie tylko Burgundy, ktore o dziwo niezawodnie co roku kwitna.
kasiek 09:18, 10 maj 2015

Danus tak sie ciesze że do Ciebie trafiłam - nauczyłaś mnie tylku rzeczy że nawet nie masz pojęcia! Uwielbiam te Twoje połączenia borda z żółtym albo żółtego z białym, nareszcie zaczynam łapac niektóre zestawienia i porzadkować moje miksy kolorów Duuuuzy buziak dla Ciebie
babka 18:39, 10 maj 2015

Danusiu mam trawnik niewielki i wielki problem z instalacją nawadniania automatycznego. Proszę pomóż go rozwiązać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/83-system-automatycznego-nawadniania?page=50#post_1
waldek727 21:41, 10 maj 2015

Danusiu.
Te Twoje białe zawilce pośród zieleni bukszpanów w połączeniu z bluszczem to dla mnie mistrzostwo. Jedna z moich ulubionych kompozycji.
Lubię jak rośliny są tak ze sobą nierozłączne jak brat z siostrą.
Pozdrawiam.
Gardenarium 22:17, 10 maj 2015

Miałam uroczystość rodzinną Przepraszam za brak odzewu na wpisy

Instagram Ogrodowiska
atena35 10:31, 11 maj 2015

Gardenarium napisał(a)
W tym roku całe pasmo pomyłek polskich tulipanów, dlatego trzeba będzie się pożegnać z kupowaniem w Polsce.

Niektóre jako tako, a niektóre, po prostu nietrafione. Miały być czarne i białe, a są różniaste, nawet brązowe się trafiły i pomarańczowe. Jak u was z pomyłkami? Jest w torebce to co napisane?

U mnie kolory ok, ale chciałam/kupiłam liliokształtne (white wings) a wyszły białe dużo wyższe i zaokrąglone, a że dosadzałam do zeszłorocznych to teraz mam weselny bukiet zamiast zamierzonej kompozycji.

U mnie były pomyłki w realizacji zamówienia, to reklamowałam.
Nie odsyłałam pomyłek, "oni" dosłali braki, a teraz się zastanawiam, czy być "upierdliwym klientem" czy odpuścić.

Pozdrawiam.
boguslaw_r_ 15:52, 11 maj 2015

Grunt to rodzinka.