O la, la! Ale widoki! Brawo, Mirelko!
Ależ się musiałam nacofać, żeby te ogólności zobaczyć. Jak można tyle postów produkować, ja się pytam? Wracam do podziwiania.
edit: i magnolia żółta śliczna, i donice masz pięknie ukwiecone.
Jolu, a może i to włóknina jest, szczerze to nawet nie wiem coś takiego
U mnie odpukac tfu tfu też fajnie wszystko wschodzi, jedynie widzę sałata coś grymasi. Ja też postanowiłam w przyszłym roku obowiązkowo jeszcze dorobić ze 3 nawet, super sprawa.
A jak stipa?? U mnie różnie, jedne trochę zmarnialy, inne stoją na baczność, ale ogólnie źle nie jest buziaki przesyłam i czekamy na słońce
3 rok Exotic Emperor. I nie wiem czy już wykopać czy nie?
Przy okazji widac drobne zmiany, carexy Evergold podzieliłem, i posadziłem w innym układzie. Doszły małe stożki z bukszpanu.
Trochę wiosny i słońca chociaż zimno. Przed chwilą przeszła ulewa i tylko 6 stopni mam.
Końcówka gwiaździstej. Już brązowieje i zrzuca płatki. Dała czadu w tym roku.
Nie zdążyłem ściąć trawnika przed deszczem
Mirelko, ja też uwielbiam, ale już zauważyłam,ze są tulipany, które ładnie przyrastają w cebuli i mnożą się, a inne dzielą się na małe cebulki i potem nie mają kwiatów, albo niewiele ...
Wzeszłym roku posadziłam na kwadratowej rabacie tulipan salmon van eijk
rok temu - kępka na lewo - można policzyć 5 tulipanów:
W tym roku mam w tym miejscu chyba 12 kwitnących tulipanów. To te jasne przy murku. I jak ich nie kochać?
Cebul na tej rabacie nie wykopywałam, ale teraz wykopię i rozsadzę je.
Te ciemniejsze: Van eijk kwitną w tej samej ilości, co rok temu.
I Van eijk zmieniają z czasem kolor:
rok temu pod koniec kwietnia były mocno intensywne.
Aniu, cieszę się, ze się przyjęły. Kiedyś czytałam, ze jak posadzi się róże jesienią, to szybciej nabierają sił, lepiej kwitną. Ale myślę,ze te wiosenne nasadzenia bynajmniej nie są narażone na mrozy, więc mają łatwiejszy start ...
Niech ładnie rosną
Dla Ciebie Aniu jeszcze białe. To exotic. Miały zgrać się z Quin of night, ale im nie po drodze. Quiny będą znacznie póżniej ...