Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Rododendronowy ogród II. 07:05, 14 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No właśnie! Trzeba czekać aż samo przyjdzie. Ja kiedyś hortensji nie lubiłam, ale odkąd mam dom z wielką hortensją to polubiłam je bardzo! I jeszcze kilka innych odnalezionych roślinek mam. To może i na te lilie przyjdzie pora? A u Ciebie Bogdziu to po prostu juz jest wszystko. No ale oczywiście jak każdy ogrodnik, chciałabys jeszcze więcej

Wszystkiego nie mam i to niemożliwe żeby miec ale najbardziej bym chciała miec ogród chociaż na hektarze ziemi i trochę mniej lat, niestety nic z tych marzeń nie bedzie.

Boźenko zaharowałabyś się na tym hektarze
Lilie uwielbiam ale dopiero wiosną zaczęłam sadzić aby ich nie uszkodzić przy kopaniu... I tak jesienią będą przesadzane w inne miejsce
Miłego dnia
Lecę w kulki... 07:00, 14 sie 2012

Do góry
Czekamny z niecierpliwością na fotorelację
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:59, 14 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
A jednak pachysandra. A tak przy okazji - ta śmieszna roślinka, którą Marzenka ma między płytami to jest karmnik ościsty, a nie karmik. Wiem, że teraz to mnie znienawidzicie! ALe czy to posłaniec jest winien złym wieściom?

Bardzo dobrze, że korygujesz. Jak się czowiek nauczy błędnie na początku to potem całe źycie kaleczy nazwy. Uczę się karmnik, karmink, karmnik, naumialam się
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 06:57, 14 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Moja mała ogrodniczka się upomina, że przecież też była na tych wakacjach i cierpliwie włóczyła się za nami po tych ogrodach i kwiatki też wąchała, to ją wklejam, żeby nie było, że się młodej wstydzę, że to niby wcale taka stara nie jestem

A żeby młodemu się nie wydawało, że go gorzej potraktowałam ( u mnie ciągle walka o równe prawa- broń Boże o obowiązki). No to niech ma, że go nie pominęłam. Na zdjęciu miniaturowe buki, lipy i klony japońskie:

A tu obydwoje razem, naradzają się, jak tu skrócić męki tego nudnego dla nich zwiedzania ogrodów :

Unikatowe i piękne okazy dzieci oczywiście
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 06:53, 14 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)

I cała ja w kwiatach. Czy ktoś mi powie co to jest za kwiat, ten różowo-fioletowy i gdzie go można kupić u nas ?

To chyba anemon japoński?? W 100% pewny nie jestem...

Na 100% zawilec japoński. Ten różowy rośnie czesto rozsiany za płotami... Można go wykopać.....
Ja się zakochałam w bialych pełnych.... A zaletą jest to, źe kwitną od sieprnia do października do silnych przymrozków? Zanim zakwitnie ozdobą są piękne wielki liście.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:44, 14 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ell, Bociek gdzieś lata, swoje gniazdo zaniedbane, to my jej zadbamy.

A tam małe bociątka.....

I płaczą bocięta
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:43, 14 sie 2012

Do góry
Dollarki też śliczne A pokazalbyś w dalszym ujęciu.
Wersja mini mini 06:41, 14 sie 2012

Do góry
Justyna nawet jeśli twoje horti to "nielimki" to i tak piękne. Te różowienie baaardzo mi się podoba!
Ja też w ZC nakupiłam wrzosów i są w elho nie było jednak jeszcze chryzantem.... A muszę kupić te miniaturowe Będę Cię kopiować Pozwolisz?
Dziękuje za nfo o lampionach będę szukać
Moja największa pasja - ogród 06:35, 14 sie 2012

Do góry
Kasiu murki z penością można polubić i obsadzić na brzegach żurawkami, trawami, macierznką, skalniakami
Budleja wow (kocham mimo, że ma wielu przeciwników), o horti nie wspomnę bo kultowa
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:32, 14 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Madżenko z wieką przyjemnością pooglądałam nowe fotki z ogrodu ... pięknie wszytko urosło!!! ... masz cud, miód i orzeszki

miłego dnia

Madzia Tobie na urlopie spać nie pozwalają???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:32, 14 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
No cóż ugrzęzłam daleko w tyle.. idę spać..... poczytam innym razem...... a już byo tak fajnie i byłam na bieżąco..... ksiazka zapakowan .. jutro wysyłka Poleconym by nie ukradli takiego skarbu

Ania dla pocieszenia dodam, że foty najwcześniej za tydzień, bo ja też mam problem aby być na bieżąco
Ojej za książkę z dedykacją już dziękuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:31, 14 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

aaa, czyli Wy farmaceutki?

ja tak, nie wiem jak Marzenka

Ja nie, ekonomista skończony
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:30, 14 sie 2012

Do góry
Zatem limka pachnie czy nie? Miłego dnia życzę
Zielony galimatias 06:29, 14 sie 2012

Do góry
Nie mogłąm nadrobić zaleglości po wczorajszym dniu
Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:58, 13 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Danuś - no brak słów - za ładne po prostu miałaś.... Moje w sumie to dopiero teraz są w pełni kwitnienia - miesiąc spóźnienia Ale jestem troszku na siebie zły, bo je kosmosy zakrywają - strasznie się mi rozrosły - w przyszłym roku na pewno ich nie posadzę. Muszę im zrobić teraźniejsze zdjęcie - 5 sierpnia były takie.

A zimą będę myśleć czym je podsadzić, aby kwitło coś wiosną i wczesnym latem i żeby nie było wysokie, bo by je wyeksponować I po głowie chodzą mi - albo futerka - ale zaś one są bez kwiatów, żurawki, ale też jakoś będzie mi kfietków brakować, albo wrzosy, wrzośce - lub pójdę na kompromis i posadzę to to i to

A ja pod limlajtkmi mam laurowiśnie .
Śliczne u Ciebie horti!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:55, 13 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Na znachorki nie wyglądają...ale my mamy sok malinowy i się chorobom nie damy! HIHIHI!

Jak na znachorkę to nie mam brody
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:51, 13 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Bogda jeśli będę to w środku tygodnia chyba że mi się realizacja planów sprzedaży zawali to nie pojadę na szkolenie.... ludzie chorujta !!!!

o tak trzeba chorować, moja praca tez tego wymaga, hehheehh

wredne jesteśmy
Moja największa pasja - ogród 23:49, 13 sie 2012

Do góry
Kasik dopiero zawitałaś na ogrodowisku a juź tyle stron natrzaskalaś
Przywitam się zatem oficjalnie
Widzę dużo wspólnych ukochanych roślin. Nawet lilka palibin wypatrzyłam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:45, 13 sie 2012

Do góry
Bogda jeśli będę to w środku tygodnia chyba że mi się realizacja planów sprzedaży zawali to nie pojadę na szkolenie.... ludzie chorujta !!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:43, 13 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Teraz to ja się wcale Ci nie dziwię czemu tak bardzo chciałaś wkleić zdjęcia - ale u Ciebie bujnie!!! Minęły prawie dwa miesiące od wizyty, a ja ogrodu nie poznałem

Sebku sama się dziwię, że tak obficie bujnęło aż się boję jak założę nawadnianie normalnie za płot wyjdę

Tiaaaaa - ciekawe jak z domu wyjdziesz Ale przynajmniej wiadomo jaki prezent kiedyś dostaniesz - MACZETĘ

Brawo za pamięc odnośnie strzyżenia żywopłotów w Meksyku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies