Ta turzyca u mnie w zasadzie wymarza, tylko miejscami jest ok, a co roku wymieniam padnięte. Pokazywałam wcześniej jak wygląda pozostała. Testuję różne "trawiaste".
Przyszłam do Ciebie zerknąć na stipe i aż mi się głupio zrobiło ile Ty jej masz w takim razie dłużej czekać nie będę i biorę się za pikowanie. A powiedz mi proszę co później?? Zostawić już ją w tym pudełeczku po jogurcie i później od razu do gruntu? Jak tak to w jakim miesiącu? Mam ja jakoś hartowac, zanim dam do ogrodu?
Wstawię może swoje zdjęcia:
To co widać poniżej w miejscu pąka jest całkiem suche. Na innej hortensji (Littlelime) te pąki są pi prostu bardziej nabrzmiałe
Dzisiaj mimo zimna wyszłam do ogrodu u przycięłam hortensje bukietowe. Patyczki wsadziłam do ukorzeniania. Zrobiłam to mimo że krokusy jeszcze u mnie nie kwitną ale u Bożenki z Hortensjady już akcja cięcia rozpoczęła się więc i ja to zrobiłam
Przycięłam również kocimiętkę, stipę zeszłoroczną,szałwie, i uciekłam do domu bo ręce i stopy miałam zlodowaciałe. Może za tydzień będzie już cieplej .