Część Przychodzę od Andy zobaczyć Twój bez czarny "Eva", własnie go kupiłam. Cieszy mnie informacja, że tak szybko rośnie
Piękny masz dom, a liczba powojników rzuca na kolana.Magnolii nie idzie tez przeoczyć Piękny ogród tworzysz.
Zdjęcia porównawcze lubię
Do lipca jeszcze kawał czasu i ja też jeszcze nie wiem czy dam radę ale jestem dobrej myśli
Mój jak był mały to też taka kuleczka była chyba w drugim roku wystrzelił, zaraz fotek poszukam.
Farba akrylowa do drewna i metalu.
Witaj! Wiosną tnę a potem wyłamuję wszystkie nowe przyrosty jak tylko zaczynają się pojawiać, nie daję im szansy na rozwój a to co przegapię to wiosną dziabnę. Jak przestanie padać to zrobię fotki jak tnę a zaraz wstawię zdjęcia jak z roku na rok przyrastał. Kwitnie na górnych pędach, dolne wycinam w całości, nie skracam ich tylko usuwam.
Witaj! Dzięki za pochwały! Bez w drugim roku ruszył. Z powojnikami na razie przystopowałam ale plany na kolejne są tylko nie wiem czy w tym roku dam radę .
Dzięki! Już się doczekać nie mogę żeby wszystkie były ale na razie pogoda się popsuła
Wydaje mi się, że dzięki temu mają szansę dłużej posłużyć no i ja tam jeszcze kamyczkami chcę sypnąć więc kostka oddzieli kamyczki od trawy.
Mój jak go kupiłam to maluszek był myślę, że bez większych problemów go wyprowadzisz, nawet jak maluszka kupisz. wstawię zdjęcia jak to u mnie było.
Pamięć mam dobrą ale krótką ale wydaje mi się że tak to było. Posadzony jesienią 2012 zimą mocno zmarzł i obcięłam go ponad połowę, w maju 2013 zostało tyle:
we wrześniu 2013:
Wyraźnie widać dwa pędy dominujące, tu jeszcze chyba nawet nie obrywałam tych dolnych.
czerwiec 2014
młode gałęzie są wiotkie a tam bardzo wieje, zrobiłam mu stelaż żeby pędy się nie wyginały, nie wiem czy tu już go skubałam a na pewno już trzeba było, od spodu.
Tu już mocno wystrzelił, sierpień 2014
11 czerwiec 2015, zapomniałam dopisać że pojawił się kolejny palik (właściwie pal), bez przechylał się na jedną stronę pod wpływem wiatrów.
lipiec 2015
grudzień 2015
Jak będe cięła teraz to zrobię fotorelacje ale dużo nie wytnę, bo nie ma już czego dołem trochę i tyle. Pewnie potem do wyłamywania będzie więcej.
Zrób mu fotkę i wstaw u siebie to go zobaczymy i może coś wymyślimy, młode pędy są giętkie można je ukształtować, jeśli są za szeroko to może je związać? Wstaw fotki.
Ja sama dopiero się uczę ale na razie nieźle mi idzie - przynajmniej tak mi się wydaje , często zaglądam do Zbyszka z Borów Tucholskich on ma ogromne doświadczenie w cięciu.
Podcinam też magnolie - druga od lewej i pęcherznicę - pierwsza z prawej a w tym roku i derenia troszkę ruszę - drugi z prawej.
Rododendrona też, bo mi się rozlazł trochę - pod oknem.