Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

07_Rene 08:18, 08 kwi 2016

Część Przychodzę od Andy zobaczyć Twój bez czarny "Eva", własnie go kupiłam. Cieszy mnie informacja, że tak szybko rośnie
Piękny masz dom, a liczba powojników rzuca na kolana.Magnolii nie idzie tez przeoczyć Piękny ogród tworzysz.
Zdjęcia porównawcze lubię
AnnaCh 08:31, 08 kwi 2016

Super Kasiu, że skrzynki już się robią Ślicznie będzie
Marga 10:06, 08 kwi 2016

Fajne skrzynie! Muszę sobie zanotować, żeby dać kostkę pod drewno na obrzeże.
Anda 10:08, 08 kwi 2016

Proszę ilu fanów bzu się ujawniło

Bardzo ładnie go prowadzisz. Musiałabym się rozejrzeć za miejscówka i egzemplarzem, który można tak poprowadzić... Czyli kupić tylko na miejscu.

Skrzynka super. Tez mam szare, ale wysokie na trzy deski, coby się za bardzo nie schylać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
katel 23:35, 08 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
Widzę że skrzynie już się robią,fajnie będzie a co do Końskowoli to nie wiem czy dam radę,wszystko zależy od małżonką,ja niestety strasznie jestem od niego uzależniona chociaż jak ostatnio latałam i wszystko przesadziłam to nawet nie mruknął,więc może przestanie się wtrącać jestem dobrej myśli

Do lipca jeszcze kawał czasu i ja też jeszcze nie wiem czy dam radę ale jestem dobrej myśli

Kasya napisał(a)

śliczny masz ten bez i slicznie wyprowadzony, moj maly ale jakos na boki sie rozlazi...wlasciwie nie ma takiej ladnej galezi zeby do gory zostawic...

Mój jak był mały to też taka kuleczka była chyba w drugim roku wystrzelił, zaraz fotek poszukam.

agnieszka_malysa napisał(a)
piękna skrzynia
czym ją malowałaś???

Farba akrylowa do drewna i metalu.

mirkaka napisał(a)
Witaj, przyszłam z Doświadczalni bylinowej, piszesz tam o bzie Eva. Jeśli tniesz go silnie dołem, czyli starasz się prowadzić go kolumnowo, to czy on nie odbija ze zdwojoną siła od dołu? I czy pędy przycięte kwitną?

Witaj! Wiosną tnę a potem wyłamuję wszystkie nowe przyrosty jak tylko zaczynają się pojawiać, nie daję im szansy na rozwój a to co przegapię to wiosną dziabnę. Jak przestanie padać to zrobię fotki jak tnę a zaraz wstawię zdjęcia jak z roku na rok przyrastał. Kwitnie na górnych pędach, dolne wycinam w całości, nie skracam ich tylko usuwam.

07_Rene napisał(a)
Część Przychodzę od Andy zobaczyć Twój bez czarny "Eva", własnie go kupiłam. Cieszy mnie informacja, że tak szybko rośnie
Piękny masz dom, a liczba powojników rzuca na kolana.Magnolii nie idzie tez przeoczyć Piękny ogród tworzysz.
Zdjęcia porównawcze lubię

Witaj! Dzięki za pochwały! Bez w drugim roku ruszył. Z powojnikami na razie przystopowałam ale plany na kolejne są tylko nie wiem czy w tym roku dam radę .

AnnaCh napisał(a)
Super Kasiu, że skrzynki już się robią Ślicznie będzie

Dzięki! Już się doczekać nie mogę żeby wszystkie były ale na razie pogoda się popsuła

Marga napisał(a)
Fajne skrzynie! Muszę sobie zanotować, żeby dać kostkę pod drewno na obrzeże.

Wydaje mi się, że dzięki temu mają szansę dłużej posłużyć no i ja tam jeszcze kamyczkami chcę sypnąć więc kostka oddzieli kamyczki od trawy.

Anda napisał(a)
Proszę ilu fanów bzu się ujawniło

Bardzo ładnie go prowadzisz. Musiałabym się rozejrzeć za miejscówka i egzemplarzem, który można tak poprowadzić... Czyli kupić tylko na miejscu.

Skrzynka super. Tez mam szare, ale wysokie na trzy deski, coby się za bardzo nie schylać

Mój jak go kupiłam to maluszek był myślę, że bez większych problemów go wyprowadzisz, nawet jak maluszka kupisz. wstawię zdjęcia jak to u mnie było.

katel 23:52, 08 kwi 2016

Pamięć mam dobrą ale krótką ale wydaje mi się że tak to było. Posadzony jesienią 2012 zimą mocno zmarzł i obcięłam go ponad połowę, w maju 2013 zostało tyle:

we wrześniu 2013:

Wyraźnie widać dwa pędy dominujące, tu jeszcze chyba nawet nie obrywałam tych dolnych.
czerwiec 2014

młode gałęzie są wiotkie a tam bardzo wieje, zrobiłam mu stelaż żeby pędy się nie wyginały, nie wiem czy tu już go skubałam a na pewno już trzeba było, od spodu.
Tu już mocno wystrzelił, sierpień 2014

katel 00:04, 09 kwi 2016

Wrzesień 2014

8 maj 2015 musiałam dodać kolejne paliki i 27 maj

9 czerwiec 2012
Kasya 00:09, 09 kwi 2016

moj ma chyba 3 i bardziej rozchylone, nie wiem co z nim robic
katel 00:19, 09 kwi 2016

11 czerwiec 2015, zapomniałam dopisać że pojawił się kolejny palik (właściwie pal), bez przechylał się na jedną stronę pod wpływem wiatrów.

lipiec 2015

grudzień 2015

Jak będe cięła teraz to zrobię fotorelacje ale dużo nie wytnę, bo nie ma już czego dołem trochę i tyle. Pewnie potem do wyłamywania będzie więcej.
katel 00:32, 09 kwi 2016

Kasya napisał(a)
moj ma chyba 3 i bardziej rozchylone, nie wiem co z nim robic

Zrób mu fotkę i wstaw u siebie to go zobaczymy i może coś wymyślimy, młode pędy są giętkie można je ukształtować, jeśli są za szeroko to może je związać? Wstaw fotki.
Ja sama dopiero się uczę ale na razie nieźle mi idzie - przynajmniej tak mi się wydaje , często zaglądam do Zbyszka z Borów Tucholskich on ma ogromne doświadczenie w cięciu.
Podcinam też magnolie - druga od lewej i pęcherznicę - pierwsza z prawej a w tym roku i derenia troszkę ruszę - drugi z prawej.

Rododendrona też, bo mi się rozlazł trochę - pod oknem.