Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Basilikum 17:07, 08 kwi 2016

pogoda sie zmieni, roslinki potrzebuja deszczu a my odpoczynku
violka171 20:04, 08 kwi 2016

Witam serdecznie,przylecialam do Ciebie po Twoje doświadczenie z pomidorkami
zastanawiam się czym pryskać pomidory,gnojowka z pokrzywy czy mlekiem-wyczytalam w necie ze tak sie robi
generalnie chodzi mi o naturalny nawoz,szklarni jeszce nie mam ale prawdopodobnie bedzie,a jak nie zdaze to pomidory beda pod golym niebem '
doradz prosze
pozdrawiam cieplutko
katel 20:05, 08 kwi 2016

Myślałam, że już się z magnolii gwieździstej wyleczyłam ale po takich widokach znowu ją chcę - tylko nie wiem gdzie wsadzić.
Pan Bylinowy to gdzieś w Twojej okolicy urzęduje? Wysyłkowo też sprzedaje?
agata19762 22:03, 08 kwi 2016

Ania i znowu zimno brrrrrr
żeby chociaż normalnie popadało
kwiecień plecień
zazieleniło się ale magnolie się zatrzymały, bo nie ma słoneczka
monteverde 22:26, 08 kwi 2016

Oglądam zaległości i podziwiam jak zawsze u Jaskółeczki pozdrówka
Mala_Mi 08:01, 09 kwi 2016

Buuuuuu jeszcze padł mi telefon..... siła złego na jednego...

Aniu Monte - pozdrawiam również... niestety przez jakiś czas mam pracę..co cieszy bardzo, ale nie mam czasu co martwi

Agata - dziś wybitnie brzydko... ale mi jest wszytko jedno tu zaleta braku czasu. Bo i tak pracuję na kompie Deszcz taki wiosenny też jest potrzebny, szkoda, tylko, że w sobotę gdy ludziska mają czas by coś zrobić w ogrodzie.

Katel - Pan Bylinowy urzęduje w Rzeszowie, wysyłkowo nie sprzedaje, ale polecam wirtualny blog, ciekawe artykuły ze zdjęciami, fajne do czytania i oglądania i wcale nie poradnik ogrodniczy tylko blog o naturze Pan Bylinowy

IzaBela - egoistycznie potwierdzam, że masz rację..z mego punktu widzenia taka pogoda jest odpowiednia, bo nie ciągnie wilka do lasu.

Czereśnia zaczyna kwitnąć

A moja wiśnia "Kiku coś tam" ..prawie prawie ..
Kuba 08:09, 09 kwi 2016

kiku coś tam śliczna- pokazuj ją taraz codziennie bo uwielbiam jej kwiaty
Mala_Mi 08:12, 09 kwi 2016

violka171 napisał(a)
Witam serdecznie,przylecialam do Ciebie po Twoje doświadczenie z pomidorkami
zastanawiam się czym pryskać pomidory,gnojowka z pokrzywy czy mlekiem-wyczytalam w necie ze tak sie robi
generalnie chodzi mi o naturalny nawoz,szklarni jeszce nie mam ale prawdopodobnie bedzie,a jak nie zdaze to pomidory beda pod golym niebem '
doradz prosze
pozdrawiam cieplutko

Ha, ha, ha..... moje doświadczenie jest żadne.... z braku czasu.
Ja naprawdę nie wyrabiam ze wszystkim i u mnie ogród musi sobie radzić w dużej mierze sam.. jeżeli nie mam czasu dla siebie (i to na podstawowe zabiegi pielęgnacyjne) to tym bardziej brakuje mi go dla chabazi.

Zadaj to pytanie dla Ani monteverde (kilka postów wyżej pisze u mnie, wiec do niej trafisz).. ja nie pryskam niczym. Jak sadzę to do dołka wrzucam garść nawozu suchego (obornik jaki wpadnie mi w ręce) i tyle. Z braku czasu moje pomidory są beznadziejne, bo rosną jak głupie a ja nie nadążę je skubać by były na 1 pęd..

Jakoś kwiatkom łatwiej mi poświecić czas niż dla warzyw.. ...

W szklarni nigdy nie pryskałam mlekiem ( a czytam, że się tak robi), nigdy nie pryskałam gnojówką z pokrzyw..

sorki, ale nie pomogłam.. pierwsze wątki miały odpowiednią nazwę do mnie... "Ogrodnik mimo woli"

Ciemierniki stoją z doniczkami przymierzone do posadzenia.... od dawna.. chyba już pójdą do gruntu bo nie ma sensu nawet ich sadzić do donic... brak czasu

Z braku czasu przekwitłe bratki rok temu się...wysiały. Donice długo straszyły (dlatego mam tylko 3 doniczki.. bo i o te 3 mam za dużo) ale co postraszyły to jedno, ale dzięki temu mam cała rabatę w kwitnących bratkach bez kupowania

Mala_Mi 08:13, 09 kwi 2016

Kuba napisał(a)
kiku coś tam śliczna- pokazuj ją taraz codziennie bo uwielbiam jej kwiaty

brakuje 2 dni ze słoneczkiem..

Grujecznik też by błyszczał w słoneczku... uwielbiam go jak świeci słońce na tym etapie rozwoju Foty wszystkie są wczorajsze..

Kacha123 08:19, 09 kwi 2016

Aniu, czekam na piwoniowy spektakl jak pączki są
U Ciebie wiosna ma czym cieszyć, oj ma!