Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Opuchlaki 13:31, 25 kwi 2013

Do góry
Dursbanem- konewką lać z sitkiem.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 13:28, 25 kwi 2013

Do góry
Witam, gratuluję zapału, naprawdę podziwiam, w końcu kobieta

Można by było trochę więcej wybrać niż 10 cm, ale wiem że to ciężka praca. Przekopanie z piachem - tak - to dobry pomysł. Tuptanie stopami też dobry pomysł, tylko co jakiś czas przegrabiaj, ściągaj listwą czy deską, żeby płaszczyzna równa powstała.

Ważne będzie tutaj podlewanie - inaczej nic z tego, trawa pozamiera. Jak się ukorzeni poradzi sobie bardziej, ale też podlewać trzeba bo woda będzie w piach uciekała.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:23, 25 kwi 2013

Do góry
Teraz mam jedynie zdjęcia robocze, jak robiliśmy cięcie wszystkiego. Pokażę, tylko pomyślę w jakim wątku. Będę tam jak zakwitną różaneczniki, wtedy dopiero zobaczę spektakl. Wszystkie mają się dobrze i widziałam mnóstwo paków.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:22, 25 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Danusiu czym nawieść cisy po cięciu?

Florovitem w płynie.
Pomoc w ogrodzie 13:08, 25 kwi 2013

Do góry
Nie identycznie ale zorientujesz się o co chodzi

Pomoc w ogrodzie 13:05, 25 kwi 2013

Do góry
Posadź wiśnie, pod nią 5 hortensji Limelight, zajmie sporo miejsca, potem turzyce i żurawki. Dla białego koloru hosty Fire and Ice- one są białe, Narysuj sobie pola i obsadź je tymi kilkoma gatunkami tylko po więcej sztuk.
Nowy "cud" do nawadniania ogrodu 23:33, 24 kwi 2013

Do góry
Radzę poczekać i zamontować kiedyś system profesjonalny. Wyjdzie taniej na pewno.

Zraszacz zraszaczem ale jeszcze są drogie złączki, które mają tak sprytnie wymyślone, żeby nie pasowały do niczego, tylko do ich firmy.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:33, 24 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzenko, ja teraz robię tyle, żeby się nie umęczyć. Kiedyś to było nie do pomyślenia, żeby czegoś nie skończyć tego samego dnia choćbym miała do 23 siedzieć w grządkach. Teraz luzik i ławeczka.

Ogród źródłem radości.

Ja już coraz więcej czasu spędzam odpoczywając.... Po dwóch latch inetnsywnej orki... Tylko teraz mam maraton, ktory miał się zacząć tydzień wcześniej....
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 21:26, 24 kwi 2013

Do góry
Jak zasiać trawnik masz tutaj dokładnie krok po kroku https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/298-trawnik-z-siewu-krok-po-kroku

Wiadomo - zagłębienie trzeba wyrównać dowiezioną ziemią.

Jednak - skoro są krzewy , to między nimi nie sieje się trawy., Tak robiło się kiedyś, w latach 80-tych. Teraz wyznacza się rabaty i krzewy rosną w rabatach, a trawnik jest trawnikiem bez krzewów. Jeśli krzewy rozrzucone po całym trawniku nieregularnie to trzeba wykroić wokół nich kółka lub kwadraty i tam nie siać trawy, tylko nasypać korę.

Choroby i szkodniki cyprysików, cyprysik - Chamaecyparis 21:15, 24 kwi 2013

Do góry
Bardzo prawdopodobny jest grzyb powodujący zamieranie pędów.

(oprysk Bravo, Sarfun, Topsin, Previcur) i wycinaj porażone pędy poniżej miejsca porażenia.

U cyprysików często występuje też grzyb powodujący fytoftorozę.

Należy wycinać odbarwione, porażone pędy poniżej miejsca porażenia i palić.

Oderwij paznokciem kawałek pędu aż do drewna i zobacz czy ma cynamonowe zabarwienie.

Choroba ta jest groźna i powoduje obumieranie drzewa, będzie więdło aż do całkowitego obumarcia.

Możesz ratować opryskiem Aliette.

Ale to raczej ta pierwsza choroba,
Harmonogram spotkań i wyjazdów Ogrodowiska w 2013 19:21, 24 kwi 2013

Do góry
No właśnie, kiedy? W majowy weekend będzie tam tłum a wiosna nam uciekła już.
Wertykulatory 19:19, 24 kwi 2013

Do góry
Czyli ten się nie nadaje, bo ma za płytką głębokość. Wiesz, ale nasza strona nie jest rankingiem wertykulatorów, więc szukaj innego o lepszych parametrach.

Linki są niedozwolone na aukcje allegro.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:55, 24 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Szkoda, że nie sprawdzała, ale jest to nazwa zastrzeżona i ja za to zapłaciłam ciężkie pieniądze, żeby nikt nie mógł jej użyć. Rzecznik mam nadzieję wie co robić. Nie wiem tylko czy to działa na fejsie.

Danusiu pytanie w jakich klasach zastrzegłaś! O ile mnie pamięc nie myli to GabiK może coś na ten temat wiedzieć.

Jesli będzie jakiś problem napisz na prive spytam naszego rzecznika patentowego.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:28, 24 kwi 2013

Do góry
Zapraszam kochani do obejrzenia w majowej Magnolii naszej publikacji ogrodu miłośników roślin str.32-33

Nadmieniam że dziś byłam w tym ogrodzie Po latach wygląda jeszcze piękniej i okazalej

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:14, 24 kwi 2013

Do góry
Szkoda, że nie sprawdzała, ale jest to nazwa zastrzeżona i ja za to zapłaciłam ciężkie pieniądze, żeby nikt nie mógł jej użyć. Rzecznik mam nadzieję wie co robić. Nie wiem tylko czy to działa na fejsie.
Duży taras potrzebuje wsparcia 16:10, 24 kwi 2013

Do góry
Robi się włazy rewizyjne i skrzynie bez dna z warstwami zielonego dachu.
Właz i pokrywa, którą się zdejmuje, ale to wyższa szkołą jazdy.

Postaw po prostu donice tam, gdzie nie ma studzienek.
Mój ogród, mój dom 15:58, 24 kwi 2013

Do góry
Witaj, pokazuj swój ogród, na pewno uzyskasz porady i podpowiedzi, wklej także zdjęcia. Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:39, 24 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję Bogusiowi za czujność i ciekawa jestem jak to pójdzie nam ta sprawa. Rzecznik wziął pieniądze, Urząd Patentowy też więc, czekam na finał.

no nie aż duma mnie rozpiera
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:36, 24 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Niestety to plagiat, ale mamy zastrzeżone nazwy w urzędzie patentowym i ktoś cwany niestety podszywa się pod nas. Uruchomiłam rzecznika patentowego i mam nadzieję że załatwi tę sprawę. Zobaczymy jak działa w Polsce instytucja o nazwie Urząd Patentowy
Jeśli ktoś się zna na tym , prosimy o kontakt ze mną.

Podłość ludzka nie zna granic i ciekawe kto to taki założył?

Trochę im nasobaczyłem to mnie usunęli, ciekaw jestem co teraz zarozumiałe damy zrobią,
a jakie były pewne że och i ach, szkoda że dialogów nie skopiowałem, byłby dowód, pozdrawiam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:35, 24 kwi 2013

Do góry
Dziękuję Bogusiowi za czujność i ciekawa jestem jak to pójdzie nam ta sprawa. Rzecznik wziął pieniądze, Urząd Patentowy też więc, czekam na finał.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies