Elu witaj bardzo dziękuję. Wygląda ok, choć ma parę słabych miejsc. U mnie liści prawienie ma, tylko z orzecha, które na bieżąco sprzątam.
Super to słońce jesienne, takie mega optymistyczne Wysprzątałam ogród bo w sobotę Tomek z "Busem przez polskie ogrody" przyjeżdża i wiesz jakoś ten ogród musi wyglądać
Elu, ja właśnie miałam słabe doświadczenie na wiosnę, ale postanowiłam dać im drugą szansę. Masz rację, czego się nie robi, to cieszenie oka i duszy to już kompletne szaleństwo, ale tu nie da się na pół gwizdka działać, prawda? Grabienie trzeba chyba potraktować w kategoriach prozdrowotnych, gdyby nie ogród, pewnie znacznie rzadziej by nas ciągnęło na świeże powietrze
Na pewno dobrze o nie zadbasz Dobrze, że udało się sprawę ze szkółką załatwić pozytywnie. Łaski Ci nie robią, a opinie sobie sami zepsuli niestety.
Kolorów jeszcze sporo ale już lecą. Na szczęście jeszcze sporo fotek w aparacie z kolorami mam
Albamar wysyła zawsze ładne sadzonki. Nie są wypasione,ale ładne. Też w zeszłym roku kupiłam u nich dużo traw palczatke,Rosi, właśnie sesliery które tak pięknie urosły, że będę wiosna rozmnażałą.
Ińne rośliny też pięknie rosną. Mniejsze rośliny mają zawsze lepszy start.
Martka sadzenia dużo, ale co się nie robi aby oko pocieszyć. Ja już posadziłam teraz tylko grabienie. Ma byvmc jeszcze lato.
Sylwia zaglądam na morze Marcinków. Kolorki przepiękne szkoda że tak szybko jesień mija. Teraz trochę więcej słonka to liście powinny dłużej pozostać na drzewach. Ostatnie wiatry ogołocily drzewa.
Jesień nadrabia po stratach jakich doznał twój ogród. Człowiekowi serce się raduje jak widzi tyle kolorów. Ma być jeszcze lato. Jak się cieszę.
Sprawa drzewek rozwiązana rozmawiałam z właścicielką przyślą jedno drzewko abym była zadowolona darmowo. A tymi mam się dalej opiekować aby mimo wad dobrze rosły.
Po lewej Mariatheressa polecam różyczkę. Po prawej siejecie szałwię omaczona warto
Jeszcze raz fotka wszystkie dęby z liśćmi w komórkach a jeden drugi od prawej bez liści. W zeszłym roku było tak samo. Sprawdzałam liście czy to jakaś inna odmiana raczej nie. Gałęzie ma takie same ziemia też. Jakiś dziwoląg.
Te 2 największe były dużo droższe wszystkie bym takie kupiła, ale już nie było.
Wiesz Martka że dla mnie listopad to najgorszy miesiąc w kalendarzu. Nie znoszę go.
Też tego berberysa lubię. Zresztą wszystkie tylko te kolce dlaczego ich tyle.
Dziękuję Danusiu. Sądzę na chybił trafil. Sądząc trawy nie myślałam,że tak to wyjdzie. Dopiero potem narodził się pomysł że trzeba posadzić jakieś wąskie drzewa aby słońce na paliło tak mocno. Wiedziałam że się ładnie przebarwiają, ale ze az tak nigdy nie myślałam
One są ładne od wiosny aż do teraz.
Piękny widoczek te szczyty. Lodowiec w Alpach widać w oddali.
Faselia to na poplon. Trzeba uważać aby nie dopuścić do zakwitnięcia rozsiewa się bez opamiętania. Raz zasiałam to jeszcze nieraz potrafi wyrosnąć to trwa kilka lat.
Dobrze jeszcze akumulatory naładować pewnie ładna pogoda i dosyć ciepło w tych rejonach.
Małgosiu przeczytałam opis zdjęć z córką,też bym napisała wnusia. Ale jednak nie. To wnusia pisze do swojej babci jak się opiekuje ogrodem.
Piszesz wyproszona to takie szczęście jak człowiek się stara przez lata i nagle jest ta miłość życia.
Masz taki piękny ogród prawie na wątku jesteś 9 lat a tak się obijasz w pokazywaniu.
Napisałam już u siebie postaram się na priv napisać dzisiaj lub jutro gdzie można kupić dęby błotne. Zaglądałam i są w sprzedaży. Nie muszą być wysokie one jak się przyjmą to już rosną
Małgosiu dziękuję, że zajrzałaś...
Tak to prawda są piękne doniosłe piękne od wiosny do następnej wiosny.
Brzozy były sadzone różnie ale najmłodsze mają 10 lat. To dosyć spore drzewa były już przycinane gora. Z jednego przewodnika wypuściły kilka i się zagęściły chyba to nie był dobry pomysł. Bo liści raz tyle.
Przeglądałam przed wpisem szkółki są dęby błotne na priv napiszę gdzie możesz ewentualnie zamówić. Nawet te mniejsze ok 1 metra one jak się przyjmą to szybko rosną.
Agnieszka ale tego nakupilas. Przypomniały mi się czasy jak przywiozłam ok 200 Tui i 20 brzóz.
Musieliśmy sądzić bo to też koniec października. Szybko trzeba było sądzić.
Na szczęście w tym tygodniu będziesz miała ładną pogodę to jeszcze można sądzić. Jak nie zdążysz to najwyżej zadolujesz. Trawy szybko rosną. Wiąz też też daje czadu mam takiego olbrzyma.
Ambrowiec kolumnowy lubi wilgotne podłoże jak masz taki zakątek to miód dla niego i słoneczko. Mój sporo w tym roku w wodzie Stalin się ładnie przebarwia.
Tak to berberys Orange Pilar. Bardzo ładne się przebarwiają s i wzrosty też bajeczny kolor mają tnę je wiosna i później w czerwcu.
To jest ta sama odmiana.