Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa symfonia 13:10, 31 sty 2016

Do góry
Taki mały skrót zdjęciowy, żeby nadrobić zaległości z tych ostatnich miesięcy.

Takie kolory miałam w październiku

W oflisowym ogrodzie 12:58, 31 sty 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Powracając do tematu ze strony 101 i pisząc o kosodrzewinie myślałam o tym ogrodzie. U mnie linie rabaty są inne ale nasadzenia mi się bardzo podobają
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny-rysowany-kreska
Jest sosna jak u mnie i po lewej jej stronie żywotnik
na tym niższym pietrze mam już posadzoną jedną sztukę kosodrzewiny

Znam to ujęcie bo też mam himalajkę. Jest super.
Ogromny skrzydłokiwat 12:45, 31 sty 2016

Do góry
Zagajone .... moja bajka .... nowy ogród 11:20, 31 sty 2016

Do góry
Pomiędzy drzewami w trawniku pokazały się przebiśniegi ... akurat w miejscach gdzie dość często przechodzę, więc większość przesadziłam w rabaty, a część na razie siedzi w donicach. Zrobiło się wiosennie.

Zagajone .... moja bajka .... nowy ogród 11:09, 31 sty 2016

Do góry
Świąteczna choinka znalazła swoje miejsce w ogrodzie ... nie było łatwo ... po 1) nie miałam pojęcia gdzie ją wsadzić ... zeszły trzy tygodnie zanim się zdecydowałam
po 2) była tak ciężka z donicą że ledwo ją przeciągnęłam ... sadzenie to była już bajka

widok z ganku

Wszystkiego po trochu 11:07, 31 sty 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Zobaczcie jakie lato do mnie zawitało to bukiet ze sztucznych kwiatów który wczoraj zrobiłam

wygląda ja zywy aż zapach poczułam
Wszystkiego po trochu 11:02, 31 sty 2016

Do góry
Zobaczcie jakie lato do mnie zawitało to bukiet ze sztucznych kwiatów który wczoraj zrobiłam

Zagajone .... moja bajka .... nowy ogród 11:00, 31 sty 2016

Do góry
Jolu było tak pięknie, że u mnie komputer musiał odpocząć.

Haniu kotek przybył do mnie dopiero miesiąc temu. Ma ogromnie dużo futra. Gdybym go wyprała to byłby chudzielec, że pożal się Boże. Dobrze że chociaż futrem nadrabia. Mąż siostry jest uczulony na sierść i po 7 latach miał dość. Kleksia pewnie zostanie już u mnie na stałe.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:56, 31 sty 2016

Do góry
A to był nasz tor saneczkowy - ale się z niego zasuwało

Niestety z nart nie zdarzyłam cynąć... no trudno ważne że są wspomnienia z tak krótkiej zimy - po powrocie w Krakowie dzieci jeździły na .... rowerach
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:54, 31 sty 2016

Do góry
Bylismy krótko bo tylko 4 dni ale za to prawdziwie zimowe mieliśmy widoki. Kiedy wyjeżdżaliśmy - we wt to już zaczęła się odwilż...

Zdążyliśmy też postawić śnieżne rzeźby...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:51, 31 sty 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
I jeszcze chyba nie napisałam, że świetnie wyglądają tak wysoko podkrzesane świerki . Ja dziś zdecydowałam już jak poprowadzę rabatę, na której ma być oczko. Muszę poprosić emusia żeby mi w lutym po kostkę pojechał i lecę dalej z robotą . Aaaaale będzie trawy do ściągania, chyba kwiecień mnie zastanie .

Dzieki Kasiulka - teraz to ja życze Ci udanych ferii i takiej zabawy jak my mieliśmy Na ogród przyjdzie jeszcze czas

My jak wyjeżdżaliśmy mieliśmy taki śnieg i lód... Hokej był codziennie

Jeziorko było cudnie zamarznięte...
Ogród pewnej ogrodniczki 10:47, 31 sty 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
A teraz mam pytanie.
Na fotkach poniżej mam pokazany kawałek wyłożonego kostką miejsca na ławkę która kiedyś tam stanie /za rok zapewne / Dookoła obsadziłam to miejsce berberysami admiration. Kupiłam 50 sztuk takich patyczków na wiosnę tamtego roku, w lecie miałam już piękne berberysy które się cudnie rozrosły. Widocznie miejsce im pasuje.
Chcę zrobić z tych berberysów taki żywopłocik ma pół metra wysoki. Mam jednak pytanie czy nie posadziłam ich zbyt gęsto, czy nie rozsadzić ich wyjmując co drugą sadzonke??
Chciałbym mieć gęsty i zwarty żywopłot więc może jest OK? Proszę o wskazówkę.

Bardzo lubię berberysy, Twój zywoplocik jest przepiękny. Ja rok temu taki zasadzilem, ale jest jeszcze malutki bo własnoręcznie wyhodowany z nasion.

Tak jak mówi Marzenka, wyrównać go, berebrysy kochają cięcie.

Zobacz na to
https://www.pinterest.com/pin/570620215267125301/sent/?sender=570620352695245440&invite_code=5c9fc7c8d1f9c90f6d0f17e24bfb3df9
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:37, 31 sty 2016

Do góry
Spadek ciśnienia ogromny
wczoraj zdołował mnie.
Dziś z kolei wzrost,
głowa mi pęka.
To ci udręka!
Wczoraj i całą noc lało.
Na kalosze chęci nie mam!
Oglądać ranniki zdążę.
Czekam na słońce, a tu go brak.
Jakże to tak?
U innych świeci, dogrzewa.
A u mnie stale ulewa?
Ponoć już leszczyna wysnuwa kotki,
a u mnie, zero.
Żadnej stokrotki!
Wszystko za sprawą Atlantyku.
Napchał nam niżów wilgotnych bez liku.
I styczeń minął pod znakiem mgły.
Co będzie w lutym?
Czyżby nie był mroźny i zły?
Zbiło mnie całkiem z pantałyku.
Wieloletnie me doświadczenie na nic.
Pogody nie zmienię.
Przyjąć ją muszę taką jak jest.
Stale czekam na słońca gest.
Gdzie ono jest?

Lobelia 10:33, 31 sty 2016

Do góry
moja dwudniowa Lobelia-niebieska (ile radości ),nasionka pozyskałam z zeszłorocznej
dziś posiałam białą nasionka kupne
Mały ogród Kasi 10:32, 31 sty 2016

Do góry
Od jakiegoś czasu marzę o szklarni. Tak miły byłby luty, marzec. Ciepła ziemia na palcach, nasiona, młodziutkie sadzonki. Wiosenne ciepełko zamknięte w wielkim ogrodowym słoju

No to mam
eM...namalował

Ogrodowy song 10:30, 31 sty 2016

Do góry
Taki ranek nas przywitał

W oflisowym ogrodzie 10:25, 31 sty 2016

Do góry
ewusia81 napisał(a)

zdjęcie z okresu "sorry ale taki mamy klimat"

Prawdę mówiąc to powaliło mnie to zdjęcie, jest genialne, ogrodzenie przecudne <3 u Nas będzie ciut podobnie tzn słupki i drewno. Może skuszę się na takie deski jak u Was?? Ja chciałam mieć ułożone w pionie, nie wiadomo zatem ja by się taka oflisowa deska prezentowała pionowo....

Ogród przecudowny i widać, że mnóstwo pracy i przede wszystkim serducha włożyliście żeby tak zachwycał, szacunek
U Nas też będzie królowało drewno- zasługa miłości mojego TŻ
i kamień- uwielbiam takie połączenie. Na pewno Wasz ogród będzie moją inspiracją

Dziękuję za miłe słowa
Mam nadzieje, że ogród wraz z moim pobytem na ogrodowisku będzie piękniał, jeszcze chyba nie czas na naśladowanie zaglądaj razem może coś wymyślimy
Rododendronowy ogród II. 10:22, 31 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Radosć wiosenna wkoło nastała. Nawet nie sadziłam, ze piłowanie gałęzi taka radość moźe sprawić

Doskonale Cię rozumiem , też tak mam. Dla Ciebie przylaszczka która juz pokazuje kolorek (dzis sfotografowana)

Rododendronowy ogród II. 10:19, 31 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, lejesz miód na moje serce! Ranniki już prawie widoczne! U Ani tez meldunek, że ranniki odkopała spod liści. Coraz bliżej, coraz bliżej!

U mnie aktualnie leje jak z cebra, i taki deszczowy ma być ten tydzień, może i Tobie naciurka w kapelusz?

No to mam ranniki, a deszcz u mnie ledwie troszke popadał.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies