Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:53, 26 sty 2016

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Witam. Chciałabym posadzić jakieś rośliny tam gdzie jest trzepak, żeby dokończyć rabatę. Są tam 3 śliwy wiśniowe Nigry, które jak urosną mają zasłaniać budynki sąsiada i oczywiście hortensje. Wymyśliłam sobie, żeby obok hortensji posadzić 2 szt. tui Golden Tuffet, następnie modrzew europejski pendula i znowu 2 szt. Golden Tuffet. Modrzew bardzo mi się podoba i chciałabym go mieć. Ile trzeba miejsca na modrzewia, bo wyczytałam, że ok. 150 cm? Trzepaka oczywiście tam nie będzie. To drzewko na końcu to zwykła wiśnia owocowa, którą chyba wytnę. Za wiśnią jest kojec dla mojego psa. Myślę jeszcze, żeby na miejsce wiśni posadzić świerk Inversa lub inne drzewko iglaste albo liściaste o wąskim pokroju/ może wiśnia Amanogawa /, żeby zasłonić nieco kojec dla psa. Bardzo proszę o Wasze pomysły, jakie rośliny by tam fajnie wyglądały. Jest tam bardzo słonecznie. Wstawiam zdjęcia dla pokazania tego miejsca. Na tym zdjęciu żywopłot jest przed cięciem i dodam jeszcze, że rabata będzie wysypana korą.

Gdzie tu masz kojec dla psa? Zaznacz go.

Świerk Inversa to malowniczy iglak, ale na zasłonięcie czegokolwiek to on się nie nadaje. Raczej do podziwiania samotnie na trwaniku powinien rosnąć. Bo to gwiazda jest
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:51, 26 sty 2016

Do góry
karolina84 napisał(a)
Witam serdecznie. Danusiu podpowiedz mi czy taki układ ma sens. Rozmieściłam tutaj rośliny które już posiadam, no i nie wiem czy może coś zamienić. Tłem są tuje szmaragd.

Jaką szerokość ma ta rabata. Długość też by się przydała
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:18, 26 sty 2016

Do góry
Basiu! Aleś mi niespodziankę zrobiłaś!
Opisałaś mi moje ostatnie dnie zimowe.
Mam nadzieję, że zima weźmie do serca Twoje prorocze słowa!

Niech się zima w zagadki nie bawi,
śnieg zabierze, słońce zostawi!
A wiadomo, jak słońce powie hokus-pokus,
to wyskoczy z ziemi krokus!
A potem już kwietny show dziki,
zakwitną przylaszczki, przebiśniegi
i nasze ukochane ranniki!

Moja działka na Dębowym Lesie 23:20, 25 sty 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
O jakie piękne lilie! Trochę u Ciebie popatrzyłam i na stałe będę zaglądać

Witam!
Dziękuję za wizytę i zapraszam częściej
Moja działka na Dębowym Lesie 23:18, 25 sty 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
o jejku jakie piękne lilie pokazujesz

Jeżeli ci sie spodobały moje lilie.
To mam jeszcze takie dla ciebie i dla wszystkich odwiedzających moje stronki
Lilie drzewiaste
i orientalna
Moja bajka 23:08, 25 sty 2016

Do góry
Kuklik napisał(a)
Witam się po przerwie
Jaki ładny tytuł wątku...
W tym roku skusiłam się i zasiałam hosty na parapecie... dopiero kiełkują po trzech tygodniach mojego niecierpliwego oczekiwania
Jakie maluszki... jakoś myślałam że będą trochę większe
Pozdrawiam w Nowym Roku

Iza, ale długo Cię nie było, całe wieki . Fajnie, że jesteś . Tak, hostki po wykiełkowaniu są tycie, ale zobacz jak moje wyglądały rok po wykiełkowaniu:

a potem tak:

Całkiem spore, prawda? Dość dużo ich miałam, ale porozdawałam i chyba jedną tylko na pamiątkę sobie zostawiłam .
A to moje maluszki prosto od hosty Dance With me. Takie tycieńkie były. Mam nadzieją, że wiosną wyjdą z ziemi już takie wyrośnięte jak te moje pierwsze

Ciekawa jestem jakie będą w tym roku .
Pozdrawiam Izuniu i nie znikaj nam już na tak długo .
O....! 23:05, 25 sty 2016

Do góry
witam miło i dzięki za super miłe słowa Zbysiu, Kamilo, Haniu, Ewo, Bogdziu, Katkak, Basiu, Sylwio, Jankosiu, Iwono, Tamaryszku
pozdrawiam !

jutro idę na rewizyty a dzisiaj tylko szybko jeszcze ostatnie śniegowe fotki, bo już temperatura coraz wyższa i śnieg zniknie odsłaniając szarości i burości...

Moja bajka 23:01, 25 sty 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Kasiu, czy możesz pokazać swój świerk Iseli Fastigiata? Ile ma lat i czy coś go atakuje? Pisałaś o nim u Ani

Aguś mam dwa te świerki, ale dopiero latem je sadziłam, więc moja przygoda z nimi dopiero się zaczyna. Ale w ostatnim Moim Ogrodzie napisali o nim, że rośnie dość szybko, po 10 latach ok3-4m wys 1 m szer. Po wielu latach dorasta do 10m wys. To jeden z moich, a nie nawet oba widać . Wiosną będą wyglądać cudnie, jak będą młode przyrosty .
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:45, 25 sty 2016

Do góry
iwka napisał(a)

Ewa ja kupiłam tylko trzy sadzonki na rozmnozenie, jak sie uda to bede miala swoje a jak nie to zgłosze się do ciebie pomieniamy na coś marmoladki mam a liliowca nie znam, masz gdzieś zdjecie?

prosze bardzo

Ogrodowe przygody 22:45, 25 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Śliczna jest ta róża
Byłam kiedyś u Ciebie ale nie zaznaczyła sobie wątku Właśnie naprawiam błąd

zapraszam
Mój 4 arowy azyl... 22:39, 25 sty 2016

Do góry
EPODLAS napisał(a)
A u nas plucha, mgła - jednym słowem paskudnie. Zimowe fotki z przed sześciu lat śliczne. Na taką zimę czekam. Pozdrawiam cieplutko Basiu.

Dzisiaj cały dzień siąpił deszczyk. Śnieg spłynął i jest paskudnie.

A tak było 27 stycznia 2015 r. Nie ma nadziei na takie opady śniegu, idzie ocieplenie.

Ogrodowe przygody 22:30, 25 sty 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)

to prawda tnę i tnę i tnę

Tu super widać Ale musisz ją jakoś dobrze obcianać bo masz zwartą kulę. Ja jak wytnę gałazki to potem mi dziury powstają.. Muszę opracowac metodę tego cięcia.
Może coś podpowiesz?
Sprzeczność w ogrodzie 22:30, 25 sty 2016

Do góry
I zdjęcie całkiem nieogrodowiskowe ale nie mogłam się oprzeć, jak widać nowa suczka chyba dobrze się u nas czuje, uwielbiam kiedy śpi na plecach
Sprzeczność w ogrodzie 22:28, 25 sty 2016

Do góry
Dzisiejsze pierwsze zakupy nasionkowe, resztę kupię w lutym
Ogrodowe przygody 22:25, 25 sty 2016

Do góry
Mi też się chce, ale jeszcze tyle czasu przed nami. Muszę poplanować nowe nasadzenia z uwzględnieniem róż, które zadołowałam jesienią, czyli sirius i kimono. Zakochałam się w trawach ale ciężko z finansami więc troszkę posieję stipy. Chciałabym zrobić taką trafkowo-różaną rabatę.

Mój mały ogródek 22:25, 25 sty 2016

Do góry
Gunnerka śpi a w ogrodku wszystko pod pierzynka było

W kamiennym kręgu od początku 22:25, 25 sty 2016

Do góry
Dziękuję Wszystkim za miłe słowa
Donoszę, że nowe krzyzyki postawione

Sprzeczność w ogrodzie 22:22, 25 sty 2016

Do góry
Ogrodowe przygody 22:22, 25 sty 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)

Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose
to cukierkowa róża niska i pięknie. Nie należy do wysokich, ale bujnie kwitnie choć ma widoczne przerwy w kwitnięciu to ładnie powtarza.

Śliczna jest ta róża
Byłam kiedyś u Ciebie ale nie zaznaczyła sobie wątku Właśnie naprawiam błąd
Sprzeczność w ogrodzie 22:21, 25 sty 2016

Do góry
Pierwsze zimowe fotki z wczoraj bo dziś już padał deszcz, a ja wzięłam urlop by pojeździć na nartach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies