Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:37, 28 lut 2015

Do góry
Kilka dni temu przygotowałam kilkanaście doniczek ze szczepkami lawendy. Doglądam tegorocznych siewek to i to podleję. Zobaczymy, czy taki wczesny projekt się powiedzie. Pamiętam, że Agnieszka pokazywała w ub. roku własne, ukorzenione, ale chyba latem. Różowa lawenda w jednym miejscu chyba zmarzła całkowicie, w ub. roku wyleciała mi biała. Ciepłe zimy białym i różowym nie służą, lepiej zimowały pod grubą warstwą śniegu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:57, 28 lut 2015

Do góry
Zgadzam się z przedmowczynia w zupełności ot taką ludzka natura, zawsze znajda się krytykujący.. a jakie to ma znaczenie czy projekt jest gotowy czy robisz go sama?! Tylko Ty wiesz ile trzeba ciężkiej pracy włożyć aby stworzyć wszystko od A do Z , samo się nie zrobi, nie zasypiasz w ugorze i nie budzisz się w bajkowym ogrodzie. Nie przejmowalabym się opinią małych, zakompleksionych ludzików
Czasem słońce czasem deszcz 07:38, 28 lut 2015

Do góry
Karol99, BASIA8, Malgosik- dziękuję że zajrzeliście, zaraz ja biegnę do Was.
Projekt wygląda z drubsza tak:

I jeszcze zdjęcie miejsca o które pytała Danusia:
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:21, 27 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, gratuluję nagrody.
Czasami się zastanawiam, gdzie jest granica profesjonalizmu. I ogrodów robionych z projektem. Dlaczego niektórym przeszkadza, ze takie ogrody startują w konkursach?
Często w komentarzach wytykane są ogrody robione wg projektu, a przecież każda z nas na Ogrodowisku korzysta z wielu pomysłów: kopiujemy rabatki, Danusia pomaga zaprojektować kawałek ogrodu, doradza, dziewczyny w programie do projektowania pomagają tworzyć nasadzenia, doradzają w planowaniu nasadzeń. Uważam, ze każdy sposób jest dobry i nie rozumiem tych, co wytykają fakt, ze projekt tworzył profesjonalista. Dla mnie każdy ogród powinien mieć równe szanse i tyle. A jak komuś to przeszkadza, że był projekt, to się nie zna i nie warto tym się przejmować. Każda rabatka powinna wcześniej być zaplanowana, zaprojektowana. Inaczej popełniamy szereg błędów i trzeba robić wszystko od nowa. Wiem, co mówię
I twój ogród zasługuje na nagrodę i nie warto czytać głupich komentarzy.

Iwonko to nie jest kwestia przejmowania się, bo generalnie to ja się nie przejmuję tym ''co ludzie powiedzą'' komentarze czytam, myślę, że nie wiele osób będąc w takiej sytuacji nie czytałoby chociażby z ludzkiej ciekawości

To co piszesz też przewija się w komentarzu, bo tylko ten kto nie widział żadnego ogrodu, żadnego czasopisma ogrodniczgo może powiedzieć, że zrobił ogród sam. Cała reszta w mniejszy lub większy sposób inspiruje się, planuje wspólnie z innymi 'swoje' rabatki...idąc tym tropem mogę powiedzieć, że np Bogdzia zaprojektowała mi rabatę z rh a między innymi Mała_Mi zaprojektowała mi byliny
Czasami śmieje się że mam stygmat projektu Danusi i nie powinnam się wychylać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:40, 27 lut 2015

Do góry
Przyszłam pogratulować. Działkowca czytałam i od razu poznałam Twój ogród, bo ja zaglądaczem cichym jestem. I podziwiaczem. Komentarzami smędzących i wiecznie niezadowolonych z czyjejś radości nie przejmuj się. To typ, który zawsze wynajdzie coś do krytykowania wg zasady nie kijem to pałką. Zlecony projekt źle, Twój własny też nie dobrze, a tak w ogóle to zawsze może być lepiej*, bardziej* odpowiednio*, korzystniej*,więcej*, mniej*.
Pozdrawiam serdecznie.

*odpowiednie skreślić, lub dodać coś odkrywczego.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:39, 27 lut 2015

Do góry
Aniu, gratuluję nagrody.
Czasami się zastanawiam, gdzie jest granica profesjonalizmu. I ogrodów robionych z projektem. Dlaczego niektórym przeszkadza, ze takie ogrody startują w konkursach?
Często w komentarzach wytykane są ogrody robione wg projektu, a przecież każda z nas na Ogrodowisku korzysta z wielu pomysłów: kopiujemy rabatki, Danusia pomaga zaprojektować kawałek ogrodu, doradza, dziewczyny w programie do projektowania pomagają tworzyć nasadzenia, doradzają w planowaniu nasadzeń. Uważam, ze każdy sposób jest dobry i nie rozumiem tych, co wytykają fakt, ze projekt tworzył profesjonalista. Dla mnie każdy ogród powinien mieć równe szanse i tyle. A jak komuś to przeszkadza, że był projekt, to się nie zna i nie warto tym się przejmować. Każda rabatka powinna wcześniej być zaplanowana, zaprojektowana. Inaczej popełniamy szereg błędów i trzeba robić wszystko od nowa. Wiem, co mówię
I twój ogród zasługuje na nagrodę i nie warto czytać głupich komentarzy.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:12, 27 lut 2015

Do góry
marta_d napisał(a)
Witam!
Dziś miałam okazję zakupić marcowy nr Działkowca Rzeczywiście tekst może okrojony, ale sam fakt zajęcia wysokiego miejsca w konkursie jest chyba najpiękniejszym i najbardziej satysfakcjonującym ukoronowaniem lat pracy w ogrodzie taka wisienka na torcie
Ogród zimą wygląda bardzo dobrze i to na pewno zasługa mnogości zimozielonych z niecierpliwością czekam na wiosenną eksplozję cebulowych
Pozdrawiam

Jasne że cieszy nawet bardzo
ktoś w komentarzach na profilu działkowca na FB napisał:

"Ogrod jest cudowny. Jeden z moich ulubionych na Ogrodowisku. Proszę jednak dodać, że jest projektu Gardenarium
A ja choć miejsca nie zajęłam, to popłakałam się gdy otrzymałam dyplom za udział i książkę o trawach. Dla mnie to i tak było ogromne wyróżnienie!"

Dla mnie również to mega wyróżnienie bo jeszcze w 2011 nie miałam ani pojęcia o roślinach ani ogrodu. O wygranej dowiedziałam się z GAZETY!!!! aż usiadłam z wrażenia na podłodze,serce mi kołatało jak młotem, potem skakałam z radości i obdzwoniłam tych którzy są w różnych sytuacjach ze mną... z radosną nowiną!

lub

'ja tam wolę ogrody które są od zera do końca pomysłem, wykończeniem i pielęgnacją właściciela ogrodu, to nie sztuka zlecic komuś projekt ogrodu...."

pomyślałam że jasne że nie sztuka, sztuką jest zrobić tak by wszyscy mówili że jest wykonany i pielęgnowany przez profesjonaliste, a robi to amator

ktoś również zauważył , że obecny wygląd ogrodu różni się od projektu i to też prawda...
np patrząc na tę fotę to tylko mariken z bukszpanami przy tarasie są zgodne z projektem, cała reszta jest inna...

a tutaj zgodna z projektem jest śliwa wiśniowa i świerk za hortkami

A TAK NA MARGINESIE MAM DO SPRZEDANIA MEBLE, KTÓRE WYGRAŁAM
Moje ogrodowe marzenia... 11:28, 27 lut 2015

Do góry
Teraz to mam o czym myśleć.Wybor jest ogromny masz rację a mi czy mnie podoba się prawie wszystko i rozpacz wielka.Czasami to żałuję że w totka nie wygrałam jakiejś porządnej sumki.najlepiej mieć pustostan,ogarnąć jeden spójny projekt i go zrealizować.A tak jak się w totka nie gra i ciągle coś to tylko małe kroczki zostają tylko że nic mi się kupy nie trzyma.I ciągle coś zmieniam,przesadzam,kombinuję.Chaos totalny wprowadzam.
Mały miejski ogród Ewy 18:49, 26 lut 2015

Do góry
Okolice tarasu są zdecydowanie do zmiany. O ile tej rabatce możliwe że pomoże mały lifting (może przesadzić tu modrzewia?), to prawa strona tarasu jest dosyć przypadkowa.

Jakieś zmiany już zaplanowane i rozpoczęte (np. pergola, która już stoi) i plan ze świerkiem/jodłą osłaniającą nas od sąsiadów. Myślę jeszcze nad zrobieniem przejścia pomiędzy częścią gospodarczą a ogródkiem - przejście z poprzeczką na pnącza na górze, połączone z pergolą. Już rośnie tam wistaria, która koniecznie musiała być w moim ogródku. Projekt mojego do mu to "Dom w wisteriach", a poza tym jakieś 20 kilka lat temu posadziłam swoją pierwszą roślinkę. Wiozłam ją pociągiem z internatu ze szkoły średniej i teraz wiem, że to była właśnie wisteria.

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 17:27, 26 lut 2015

Do góry
anitan napisał(a)
z nawadniania to mam tylko projekt, położenie zrobimy sami. Ale czy mogę polecić to nie mam pojęcia. Nikt nie ocenił wykonanego projektu a ja sama to zrobię dopiero jak zacznie działać i nawadniać

Dzięki wielkie za informację na priv
My też sami zajmiemy się instalacją tylko właśnie ten projekt jest bardzo ważny bo niestety dla mnie to czarna magia ... ciśnienie wody, zawory, rodzaje zraszaczy... A od kiedy zaczynacie? I ... będziesz użyźniała jakoś ziemię?
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 16:15, 26 lut 2015

Do góry
z nawadniania to mam tylko projekt, położenie zrobimy sami. Ale czy mogę polecić to nie mam pojęcia. Nikt nie ocenił wykonanego projektu a ja sama to zrobię dopiero jak zacznie działać i nawadniać
Działka wkoło Lubczyka :) 16:11, 26 lut 2015

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Kasiu,wskakuję powiedzieć że żyję
Jestem zarobiona.
Pamiętam o wizualizacji.Zrobię jak się odrobię.

Cieszę się,że u Ciebie wszystko w porządku! Dobrze, że masz pracę której teraz pewnie będzie przybywać
Z moim projekcikiem jest jeszcze czas i tak najpierw wezmę się za projekt umberek i magnolii
Tylko ciekawość mnie już zżera, jak to będzie wyglądało ?!
Pozdrawiam
Zakochana w ogrodach 18:48, 25 lut 2015

Do góry
Zaglądam i podziwiam to co wyłazi z ziemi, wygląda obiecująco .Nowy projekt bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam
Ogród wśród pól i wiatrów 11:10, 25 lut 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Mój ogród od strony południowej. Obraz nędzy i rozpaczy! Wierzę, że za 2 lata będę mogła wskazać te zdjęcia do porównania było ... jest ... Żeby mi się tak jeszcze projekt zagospodarowania przyśnił

witam po chwilowej nieobecności
no widzę, że będziesz miała co robić w trakcie sezonu chyba też powinnam zrobić zdjęcia przed i po
a mam pytanko odnośnie tych uciętych patyczków hortensji: czy tak jak je pociachałaś wsadzasz do ziemi i czekasz na korzonki ? czy używasz do tego celu ukorzeniacza ?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:05, 24 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ciekawam jest, czy projekt będzie lepszy od twojego z pomocą dziewczyn? Dużo do roboty to chyba ten pan mieć nie będzie?
Miłego wypoczynku

Iwonko Pan to samo powiedział
Dostał konkretne sugestie ode mnie
Zobaczymy.
Dzięki.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:49, 24 lut 2015

Do góry
Ciekawam jest, czy projekt będzie lepszy od twojego z pomocą dziewczyn? Dużo do roboty to chyba ten pan mieć nie będzie?
Miłego wypoczynku
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:48, 24 lut 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
To miłego wypoczynku
Ale potem wracaj do nasz szybko i chwal się projektem

Dzięki Kasik.
Wrócę, wrócę
Projekt najszybciej pod koniec przyszłego tygodniaOby
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:29, 24 lut 2015

Do góry
A I MAM WIADOMOŚĆ.

Wczoraj był pan robić obmiary do nawadniania
Przyjechał z bratem, który projektuje ogrody
i......podoba mu się mój ostatni rozrys w liniach prostych, spisał jakie chciałabym mieć roślinyi......zrobi mi GRATIS projekt ogrodu
Zobaczymy co nowego wprowadzi.
Nasze pomysły zostają z basenem, ławeczką, serbami.Pomyśli jak rozmieścić obecne roślinki i zobaczymy

Jutro wyjeżdżamy trochę odpocząć

Ogród wśród pól i wiatrów 16:28, 24 lut 2015

Do góry
Mój ogród od strony południowej. Obraz nędzy i rozpaczy! Wierzę, że za 2 lata będę mogła wskazać te zdjęcia do porównania było ... jest ... Żeby mi się tak jeszcze projekt zagospodarowania przyśnił

Ogród U-dany 14:20, 24 lut 2015

Do góry
Mój bardzo amatorski projekt. Donice chciałabym ze stali nierdzewnej pomalowane na szary kolor. Chciałabym aby nad nimi szedł trejaż tylko się zastanawiam jaki będzie pasować.
Druga rzecz czy te wiciokrzewy nie rosną za rzadko? Może by je z czymś poprzeplatać?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies