Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Warmińskie dylematy 12:51, 12 lip 2013

Do góry
Małgosiu, tawuły lubię, strzygłam wszystkie (sztuk ze 25 ?) w kulki, ale wczoraj mi się nie chciało, a kwiaty przekwitły i brzydko wyglądały, zrobiłam w jednym miejscu zamiast kulekt płotek - a widok z okna mnie dobił, bo okazało się, że krzywo jeszcze ostatnie wyciachałam i odstają od reszty

Wiem, że na wiosnę odbiją i będą piękne, ale teraz patrzeć nie mogę

Jak w nocy zaczęło padać, tak leje bez ustanku, do ogrodu nie wyjdę, ciśnienie mi poleciało w dół, 2 kawy nic nie pomogły, siedzimy z psicą w domu, rysuję w zeszycie rabaty i piekę ciasto z czarną porzeczką. Jak się uda, to Was poczęstuję
Warmińskie dylematy 00:10, 12 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Poczytałam o kwiatkach które uciekają z doniczek , o wizycie u Ani i zdobyczach z tej wizyty i o szykujacej sie rewolucji. Przywódcy rewolucji życzę osiągniecia celu. Pozdrówka zostawiam.

Bogdziu, dziękuję za odwiedziny, a życzenia się przydadzą, bo kombinuję jak mąża do tych rewolucji przekonać, tylko oczywiście w wersji dla niego - " Kochanie, byś mi może pomógł przesadzić ze dwie roślinki" jak już się zbierze do pomocy, to zawsze mu dokładam i dokładam. Ale na wstępie lepiej nie drażnić Lwa

monteverde napisał(a)
Padało dzisiaj? pozdrawiam

Aniu, dupa, a nie deszcz tzn. padało trochę w nocy, rano nawet było chmurno i chłodnawo, więc się wybrałam do roboty, a tutaj ZONK - cały dzień ciepły i słoneczny - temp. 24-27 , więc się wnerwiłam i zepsułam tawuły po powrocie, a deszczu jak nie było, tak nie ma, może choć w nocy pokropi, bo nie podlewałam wieczorem - siły już nie miałam

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:14, 10 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

No proszem, ja to mam łebek czy łepek?

Proponuję takie cosik w tym kolorze z tyłu, zobaczysz co sie będzie działo
Odmoidziłam dziś rabatę bylinową z paprociami w inteligentnym, stąd wiem o magii koloru biskupiego albo amarantu

Odnośnie monardy - wysłałam artykuł do "Z t Życie", mnie mączniak bardzo w nich przeszkadza. Wolę astilbe jak tutaj.

Danusiu kolor biskupi bardzo pasuje do tonacji mojego ogrodu. Wielkie dzięki za inspirację. Kochałam tawuły, ale sie na siebie pogniewałyśmy w poprzednim ogrodzie, musimy się przeprosić
Ja już napisałam w dyskusji o ogrodach, źe jesteś naszą TRENDSETTERKĄ i ja Cię będę namiętnie kopiować Jednoroczne skopiowałam (biel z czarnym). Możesz każdą rabatę u mnie zrewolucjoniować Szalej do woli
Ogród z platanem. 18:44, 09 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Lawenda pięknie ci rośnie i kwitnie. Podoba mi się zestawienie złotej tawuły i lawendy - ciekawie wygląda. Bardzo ładnie masz skomponowane rabatki. Byłeś ostatnio u mnie? Lawenda kwitnie, że ho, ho. Róże takoż. Pozdrawiam serdecznie Filipie

Byłem, byłem i podziwiałem Szkoda, że zaraz będzie trzeba ścinać...Ten zapach wieczorem jest suer!
Ogród z platanem. 14:51, 09 lip 2013

Do góry
Lawenda pięknie ci rośnie i kwitnie. Podoba mi się zestawienie złotej tawuły i lawendy - ciekawie wygląda. Bardzo ładnie masz skomponowane rabatki. Byłeś ostatnio u mnie? Lawenda kwitnie, że ho, ho. Róże takoż. Pozdrawiam serdecznie Filipie
Ogród coli 18:18, 08 lip 2013

Do góry
Dawno mnie tu nie było. Witam Cię Kasiu serdecznie i dziękuję za miłe słowa, chociaż zdecydowanie na wyrost. Mój ogród to mały pikuś przy przepięknych ogrodach, które można tu obejrzeć. Ale powstał dzięki mojej i męża ciężkiej pracy i pewnie dlatego tak go kocham i tak mnie cieszy jak wszystko rośnie.
Odpowiadając na Twoje pytanie pod klonem są tawuły gold mound, a pod miłorzębem berberysy thunberga atropurpurea nana i pęcherznica Diabolo
Ogród w budowie - nieustającej 22:06, 07 lip 2013

Do góry
mira napisał(a)
ależ teraz piękny czas - napawajmy się do woli
angielskie zagadki rozwiązane - sama byłam ciekawa - takie małe a cieszy

a Twoje liliowce mam już od dawna na oku - ta liliowcowa rabatka jest świetnym pomysłem na zgromadzenie dużej ilości i nie zachodzenie w głowę gdzie co z czym - czy chodzisz i obrywasz codziennie przekwitłe czy też nie ?

Jedno cieszy, a co innego martwi, mnie martwi że jest za mokro a potem te upały - trawa wygląda tak jakby była susza - żółknie od nadmiaru wilgoci, za to chwasty w niej bujają aż miło. Żywopłot grabowy - nie rośnie z nadmiaru wilgoci, zginął powojnik Rubens i piękna kępa tawuły o mocno różowych kwiatach. Jekylowa do niczego, bukszpany chorują i bodziszki z nadmiaru wody częściowo wygniły, angielskim bodziszkom jakoś jednak nie zaszkodziło. Boję się o lipy, padły dwa cisy w żywopłociku koło ławki nawet.

No to się wypłakałam.

Liliowce czasami obrywam, ale przeważnie spadają same. Myślę że takie wydzielenie dobrze im zrobiło, zyskałam miejsce na okrągłej rabacie na nowe róże.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:13, 07 lip 2013

Do góry
Może Unique wreszcie pokaże mi swoją urodę

Tutaj dodałem dwie tawuły japońskie i powstał mini żywopłocik

Dokupiona żurawka

Ogrodowe skarby 22:10, 05 lip 2013

Do góry
Kilka dni byłam nie obecności ale to wcale nie znaczy że próżnuje Upał doskwiera ale jak się da to coś tam robię Po wzejściu trawy pozostałe nasionka( które jeszcze nie wykiełkowały) niestety spłynęły z deszczem i urosły tam gdzie ich nie chciano chwastów nie ma za to jest trawa!! Więc pielenie mnie nie ominie i tak po woli kiedy słońce "maleje" ja idę i działam

Dzisiaj na przykład odbyło się coś czego nigdy nie robiłam!!!!
Formowałam bukszpany w stożek .... co prawda malutkie są no ale to zawsze coś hahaha

a tawuły w kulki

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 11:35, 05 lip 2013

Do góry
No i zakupy
Tawuły Golden Princess- będą kulkami

Trawy- mam nadzieję, że to Morning Light

Imperiata Red Baron

Kupiłam jeszcze 3 Heuchery Souhern Comfort.

no i tak znoszę, jak ten ptaszek gałązki.
Niestety u mnie w mieście jeśli są jakieś rośliny to po 2-3 egz max

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 03 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jako, że fachowo zapodałam kilka nazw.. to teraz mogę pomiszungować po swojemu
Moje tawuły w tym roku są do d.... ale pokazuję Izie jakie mam... mam gdzieś jeszcze ale zarosły.. i trzeba poszukać.. ale były chyba różowe...
Ciemnobordowa

Majtkowy róz (majtki po praniu w "beleczym" i wysłużone)

Widać czerwoną i biała...zarosły, chorowały i są mikrusy z wiegaśnych...... bo mi też padają rośliny, chorują itp itd.... ale jaka opieka takie i efekty......

pudrowy róż i som piękne
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:25, 03 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To ja się dopraszam o podanie terminu domniemania i zapraszam do dużego ogrodu

I tak jeszcze w temacie tawułek (bo od końca czytam wątek) - bo to tawułki są przecież, arendsa na dodatek Tawuły japońskie to te takie co ma Ania-studio (Lecę w kulki) i ja tyż mam
lfficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-_TUZzJL8X0OeGxgIAC&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976" target="_blank" rel="nofollow">http://www.google.pl/search?q=tawu%C5%82y+japo%C5%84skie&client=firefox-a&hs=9Yf&rls=org.mozillalfficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-_TUZzJL8X0OeGxgIAC&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976

Tawułki też chwilowo mam, ale trafią na banicję do przechowalnika, aż się poprawią i upodobnią do Twoich

dużego ogrodu no tak ... tylko z gpsem bo siem zgubię oczywiście damy znać ...

tawuła w/w jest uprzejma kwitnąć raz za to pięknie ... nie fochaj się na nią ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:32, 03 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

i nie wiem czy Aga nie wypowiedziałaś tego w tą minutę ... istnieje poważne domniemanie )))))

To ja się dopraszam o podanie terminu domniemania i zapraszam do dużego ogrodu

I tak jeszcze w temacie tawułek (bo od końca czytam wątek) - bo to tawułki są przecież, arendsa na dodatek Tawuły japońskie to te takie co ma Ania-studio (Lecę w kulki) i ja tyż mam
lfficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-_TUZzJL8X0OeGxgIAC&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976" target="_blank" rel="nofollow">http://www.google.pl/search?q=tawu%C5%82y+japo%C5%84skie&client=firefox-a&hs=9Yf&rls=org.mozillalfficial&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-_TUZzJL8X0OeGxgIAC&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976

Tawułki też chwilowo mam, ale trafią na banicję do przechowalnika, aż się poprawią i upodobnią do Twoich
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:49, 03 lip 2013

Do góry
Jako, że fachowo zapodałam kilka nazw.. to teraz mogę pomiszungować po swojemu
Moje tawuły w tym roku są do d.... ale pokazuję Izie jakie mam... mam gdzieś jeszcze ale zarosły.. i trzeba poszukać.. ale były chyba różowe...
Ciemnobordowa

Majtkowy róz (majtki po praniu w "beleczym" i wysłużone)

Widać czerwoną i biała...zarosły, chorowały i są mikrusy z wiegaśnych...... bo mi też padają rośliny, chorują itp itd.... ale jaka opieka takie i efekty......

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:08, 02 lip 2013

Do góry
Nie pomerdałaś nazwy.. ale są dwie tawuły i jak dla mnie niczym się nie różnią... a może sie różnią ,ale jakoś nie chce mi sie robić doktoratu z tego
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:07, 02 lip 2013

Do góry
Tawuły mam ale w tym roku jakieś takie mizerne, wiec nawet nie focę.. ale Cię zdziwię, że w tym kolorze mogę nie mieć... mam jasną różwą, bardzo ciemną, biała, czerwoną... muszę jutro sprawdzić
Igiełkowy ogródeczek 00:31, 02 lip 2013

Do góry
Jejku, jaki Ty masz piękny ogród A dlaczego tak tniesz tawuły? nie chcesz żeby Ci kwitły?
Gosiu, udanego wypoczynku Ci życzę
Pszczelarnia 23:23, 01 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Podróże kształcą i motywują do pracy.

Cisy, graby, buki i bukszpany oraz 2 tawuły i 1 forsycję własnoręcznie przycięłam (uff):

Toś się Ewa namęczyła, ale efekty widoczne truskawki wyglądają smakowicie pozdrawiam
Pszczelarnia 23:06, 01 lip 2013

Do góry
Podróże kształcą i motywują do pracy.

Cisy, graby, buki i bukszpany oraz 2 tawuły i 1 forsycję własnoręcznie przycięłam (uff):

Ogród u stóp klasztoru 21:39, 01 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Macham do wszystkich odwiedzających ,
mało mnie teraz na forum , bo ostro kancikuję ..roboty co nie miara porządkuję już ogród na spotkanie .
wszyscy spodziewają się ujrzeć wielkie HALO a będzie wielka hAŁA .
wracam się co chwilę z rabaty na rabatę . muszę chyba grzecznie poprosić forumki o wyrozumiałość , bo z tym molochem to już sobie rady nie daję .
tu trzeba róże obcinać tu tawuły . opryski na grzyba czekają . a ja mam jakieś zwolnione obroty ostatnio

Typowe objawy przedspotkaniowe, ale na pewno bedzie cudnie. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies