Mam nowy katalog 2016 "Rosen Tantau" chciałam Wam przedstawić ale skopiowany słabo widoczny.
Są w nim piękne kartki, zdjęcia jak portrety.
Wzięłam aparat i kilka zdjęć na próbę zrobiłam, tylko nic nie rozumiem z opisu.
latam z katalogiem i oświetleniem, ciągle odbija światło.
W zasadzie odpowiadają kolory zgodnie z katalogiem.
Zrobiłam przedwiosenny przegląd ogródka i zauważyłam na jednej z borówek guzki na szyjce korzeniowej. Wygląda to tak:
Zastanawiam się czy nie jest to guzowatość korzeni. Czy dobrze postawiłam diagnozę? Czy da się uratować moją borówkę?
Jak pięknie!)) Zawsze staram się być kreatywna, ale patrząc na Twoje oczko nie mogę się opamiętać żeby coś niecoś nie skopiować Masz idealny kształt, i nie widać żadnej foli, wyglada tak naturalnie. łsdny masz ten kamień kryjący brzegi. Co to jest? Dosyć duże kawały. Że też Twoj kregosłup wytrzymał tachanie tyle ton
W niektórych miejscach nie widzę kamienia, czym zamaskowałaś folię?
skalna
zaczyna w kwietniu
w maju szaleje. czasem jest taka że aż zbyt się wyciąga, wtedy ja ścinam na krótko i znów po 1-2 tyg jest sliczna
tu ścięta w maju
Potem już do jest ładna do przedwiośnia kiedy znów ja ścinam
Witaj popcorn
Opiszę dokładniej . Działka jest narożnikowa , wejście do domu od strony północnej. Szerokość działki od zachodu 26m ,a wyjście na taras od południa , na długości 12m posadziliśmy tuje, aby osłonić taras. Pozostało 14m plus 8m od strony północnej północnej.
wklejam zdięcie
na tym zdięciu widac dalszy ciag: rosna 2 koreanki i jwdna mandżurska za nia tamaryszek dalej 2 kaliny
następne zdięcie
na tym zdięciu sa 2 jalowce ale już sa wykopane , za kalinami nie widac ale przed tuja sa 3 pęchrrznice kalinolistne, na trawie jest posadzony świerk serbski , oczywiście trzeba go przeniesc w inne miejsce na wiosne.
Piękny gratis wiec cytuję w całości
Napisz mi jak długo ją masz, jak rośnie i takie tam.. zaliczka na piwonie poszła.. mus ją mieć.. poczekam do przyszłego roku.. ogrodnik cierpliwy musi być ..
skalna jest niska- do 20 cm, ma wyraźnie niebieską barwę. W pokroju 'jeżowata' czyli stercząca kępka.Zakwita w kwietniu na baldo zielono
Heufleriana dorasta do ok 40 cm, ale kępę ma szeroką, żeby nie zlały się sadzonki w 1 futro, tylko kępy się odznaczały warto sadzić je co ok 50 cm. Jest bardziej zielona, mocniej fontannowa w kształcie, jakby miększą ma bryłę z wyglądu, kwitnie kila tyg wcześniej, już w marcu czranym kłoskami, które z czasem bledną.
marzec- s. heuflera ( wyskubana więc krótka kępa)
kwiecień- już zbladły kłosy, ale liście odrosły
lato- i taka jest do stycznia/lutego, zaraz potem warto ją wyskubać/ściąć
Ufff . Melduję, że żyję. Co prawda eMuś stwierdził, że nasz Muminek to jak Masza z bajki o Niedźwiedziu, a on jak ten Mis... a ja jak te wilki... oddam Maszę jeszcze z dopłatą
Siedzę od 2 godzin i upajam się spokojem... aczkolwiek "Masza i niedzwiedz" to fajna bajka i to akurat się super oglądało.. najlepiej w wersji oryginalnej czyli w języku rosyjskim.