Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Spotkanie - Różany weekend w Rosarium 23:33, 23 lip 2016

Do góry
Do jutra, będę z Zagajanką
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:07, 23 lip 2016

Do góry
Jejku jejku cóż powiedzieć...Ogród piękny , podróże i zdjęcia też...WSZYSTKO BOMBA. Tylko jedno najważniejsze podpowiedz mi Kochana jak organizujesz czas na to wszystko.Jak mam podzielić prace, by się nie wykończyć Podziwiam podziwiam i podziwiać nie przestaję. A może lepiej wynająć kogoś do pomocy? Jakie macie sposoby?
Ja spędzam każdą chwilę z dziećmi. I im więcej im poświęcam tym więcej chcą. Kurczę jak znależć złoty środek.
Madżenka na przedpłociu te drzewka jak się nazywają?
Rododendronowy ogród II. 12:33, 23 lip 2016

Do góry
Uwiniemy Twoje motyle, poproszę o więcej
"W kolorze blue" 12:29, 23 lip 2016

Do góry
Sebek nie kilkanascie godzin, bo samochodem S3 w 3,5 godziny z Wrocławia będziesz a u mnie przerwa na kawę
Tu ma być ogród :) 12:27, 23 lip 2016

Do góry
Gratulacje z okazji tysiączki i mebli

Wg mnie deski na stolik gładkiie i zdecydowanie cieńsze. Deskę mozesz kupic w markecie, oszlifować i samodzielnie pomalować/poolejować
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:19, 23 lip 2016

Do góry
Moje zawilce rozowe tez juz kwitną od dwóch tygodni
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:17, 23 lip 2016

Do góry
Irenko czy ja od ciebie mam fiołki Białystok, które sieją sie niesamowicie ale za to pieknie zarastają nieobsadzone tereny. Czy coś z nimi robić? Przerzedzać bo zdominują mi inne rosliny?
Mały ogród Kasi 12:13, 23 lip 2016

Do góry
Berlin bardzo lubię, rownież z powodów sentymentalnych. Z M na 20 rocznicę slubu pojechaliśmy na wspominki, bo przyczynek ślubu zakiełkował w Niemczech
Typografia ogrodu 12:06, 23 lip 2016

Do góry
Asia a jak graby na froncie? Moje poprzycinałam i czekam na zagęszczenie, na pewno z rok poczekam..

Jak sie nazywały nasze jeżwóki z Wojsławic bo zapomńiałam.... Chciałabym ich domówić, bo mi przeżyły 2 szt. A jak Twoje?
W Kruklandii 12:00, 23 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Juzia - nie myśl, że zwariowałem, ale weź odkurzacz i pozbądź się tych liści z rabat - no i chemię lej... U mnie jedna kula do polowy lysa była i się odbudowala w tym sezonie.

Sebek dobrze prawi
Julia miałam tak kiedyś po długotrwałych deszczach. Cała obwódka buksowa wyłysiała. Nic ich nie nawoż, pryskaj na grzyba, za rok wypuszczą nowe liscie., jesli zatrzymasz grzyba jest szanasa na listki jeszcze w tym roku. Pilnuj ich teraz mocno, za rok również. Oprysk przeciwgrzybowym srodkiem musisz im w przyszlym roku również profilkatycznie robic. Zwłaszcza gdy będa zapowiadać długotrwałe opady deszczu. Poszukaj Signum i zrób im oprysk teraz, pryskaj je co 7 dni, rownież podłoze, zmieniaj srodki do oprysku.
Ogród z rzeźbą 11:51, 23 lip 2016

Do góry
Piękne foty
Ogródek Iwony II 11:45, 23 lip 2016

Do góry
Bardzo mi się ta pomarańczowa rabata z różami i jezówkami podoba z lekkim muśnięciem fioletu
Ogród z łezką II 11:35, 23 lip 2016

Do góry
Szalałas na wizytach, szalejesz w ogrodzie
Dlaczego nie dłaś znać, ze będziesz we Wrocławiu. Wpadlibyście na kawe. Siedzę na urlopie w domu, wreszcie miałam czas!
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:31, 23 lip 2016

Do góry
Ojoj dobrze, ze mam tak daleko do Rzeszowa
Ogród z pergolą 11:23, 23 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Aniu
Ładne masz te róże
Widzę, że trochę już liznęlaś temat różany ... i opryski robisz ja do tej pory tylko na mszyce pryskałam ... i trochę sie rozczarowałam moimi ... po urlopie różanka wyglądała fatalnie ... wszystko przekwitło ... uschnięte płatki poprzyklejały się do liści róż Teraz tylko trzy sztuki kwitną ... reszta nawet nie ma jeszcze pąków

Dlatego coby uniknąć takiego widoku przed urlopem , w ostatnim dniu skrociłam wszystkie róże, dwa tygodnie wypoczywalam na urlopie a po powrocie powitały mnie już nowe paki.
Z moich obserwacji wynika, ze nowe roze sa bardzo podatne na plamistość, pewnie sa zainfekowane w szkółkach. W kolejnych latach ta podatność słabnie jesli nie lejesz wody po liściach, a przy liniach kroplujących ograniczasz to ryzyku.
U mnie plamistośc mają w tym roku tylko młode roze, pozostałe zdrowe, no jedna jest chora blisko zraszaczy trawnika. Pozrywałam chore liscie a jeszcze przed urlopem robiłam oprysk.
Teraz jeszcze bym prysneła a w sierpniu naprawde nie ma co sie przejmować, tylko obrywać trzeba porazone i zbierac wszytsko co opadło. Roze nawet gole bez lisci będą kwitnąc. Za rok -dwa będzie zdecydowanie lepiej

Ana do róz dosadż teraz traw, kupisz wypasione egzemplarze, ktore dobrze sie ukorzenią orzed zima a za rok będzie szał ciał
Coś jeszcze, coś więcej... 11:12, 23 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Iwonko, jeśli chodzi o remonty dachów i wymienianie całości instalacji, kabli, rur, sufitów, ścian i wszystkiego od piwnicy po komin juz za nami... Także znam Twój ból...

Tani hotel znajduje na hotel4free.pl. Płatność kartą z góry. W zeszłym roku jak szukałem na ostatnią chwilę wakacji to brałem pod uwagę tez Bałtyk - i wiesz co? 12 dni w Grecji mnie taniej wyniosło niż sam hotel w Polsce na tydzień A jedynym warunkiem był basen, bo do morza wejść nie mozna było

Także przez ta wyszukiwarkę znalazłem hotel - mieszkanie dwupokojowe z kuchnią, łazienką, tarasem i basen za jakieś... 12 euro dziennie. Dużo - niedużo, wg mnie jak na Kanary cena przednia, bo hotel 50m od plaży i wszędzie blisko.

Największym wyzwaniem tak naprawdę jest chyba dotarcie z lotniska do hotelu. W moim przypadku był to lokalny PKS 4 euro, wiec tez ok.
Przed wyjazdem czytałem dużo o wyspie, co ile kosztuje (akurat), co mogę zobaczyć itd. Po spieczeniu się w pierwszy dzień wykupilismsy wycieczkę przez najpiękniejsze zakątki wyspy. W necie cena o 20 euro większa niż bezpośrednio w "biurze". Zazwyczaj jest na odwrót
Się rozpisałem! Ale może przydadzą się Ci te informacje. Mnie zmotytowala Karolina do samodzielnego działania
i

Potwierdzam wszystko co napisałeś, wiem ile mnie 5 dni w ubiegłym roku nad Bałtykiem kosztowało a ile 10 dni na Kanarach
Sebek Tajlandia jest tańsza znajdż tylko lot
Coś jeszcze, coś więcej... 11:08, 23 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Zadowolony - jak najbardziej. Bylem ich bardzo ciekaw i zaspoloilem swe pragnienia

I następne korzystne loty znalazłem m.in do Barcelony, Mediolanu, Santorini Szukam sponsora tudzież sponsorki Planowałem zimą Dubaj i chyba to odlożę w czasie, bo korzystne cenowo bilety się rozeszły... Może jeszcze będzie okazja, musi być!

spytaj sie Kasi W o ceny w Dubaju, dolecieć dolecisz, ale czy przeżyjesz tydzień bez jedzenia?
Czasem słońce czasem deszcz 11:05, 23 lip 2016

Do góry
Ewo jeszcze całe lato w ogrodzie

Ja sie poddałam i wrzosów nie sadze, wygniwały u mnie, mam za mogro i są podatne na choroby grzybowe. Bede cieszyc oczy Twoim wrzosowiskiem i moimi donicach jesienia
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:56, 23 lip 2016

Do góry
Życzę aby Wasze życie nie uległo zmiany, ta sielsko z dała od zgiełku i niepokoju uspokaja
Bawarka 10:46, 23 lip 2016

Do góry
Oglądałam wiadomości na żywo do 2 w nocy, straszne...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies