Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Wilcza Góra 07:07, 10 wrz 2014

Do góry
U mnie niestety piękno hortensji nadmierny deszcz załatwił, a u Ciebie takie jak powinny być i te cudności koło tarasu mnie zachwycają.....fiolet też uwielbiam ale białe floksy wydaje mi się że na ten czas nadają takiego optymistycznego nastroju że nie myślimy o jesieni. Też takie chcem)
Eksperymentarium 20:30, 09 wrz 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

ta rozowa to Wildeve a biała Winhester Catedral.
Ta druga w yym roku walczy c a ly czss z grzybami. Bezskutecznie. ..

A u mnie Cathedral jest jedną z tych, które najlepiej się trzymają
No i ten zapach
Widziałam Twoje pytanie o jeżówki - były w Kwiatonie na Kosmonautów ale dzisiaj już nic nie było. Zostały jeszcze bordowe monardy i floksy.
Macham
Pszczelarnia 10:23, 09 wrz 2014

Do góry
Pszczółko.. od kilku dni próbuję wczytać się ze zrozumieniem..... przy niuansach różanych się poddałam..... moja świadomość estetyczna takich wyżyn jeszcze nie osiągnęła... może i dobrze.
Czyściec Humello piękny.. ja sobie jakiegoś kupiłam.. ale bez odmiany... może to ten??

Jeżeli astry, floksy można korygować cięciem.. to może krwawnika też trzeba na dzień dobry przycinać.. wtedy jest zwarty i się nie pokłada.. .... może dam swoim krwawnikom ostatnią szansę.. o ile nei zapomnę wiosną przyciąć jak zaczną rosnąć do nieba.
Bajkowy ogród Weroniki 22:18, 05 wrz 2014

Do góry
Weroniko - przyszłam się podpytać o floksy
czy można je teraz dzielić, czy lepiej na wiosnę
zaczęły kwitnąć - to normalne?
a i najważniejsze, na wiosnę po kwitnięciu ścinasz? jeżeli tak to na jaką wysokość?
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 22:06, 04 wrz 2014

Do góry
I moje ukochane floksy choć już przekwitają + budleja
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:23, 04 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, padło na Novalisa. Będzie ta rabata podkręcona kolorystycznie (rosną tam pasami, łanami monardy różowe i fioletowe, floksy różowe i niebieski, jeżówki różowe, mikołajki niebieskie). Gdzieś tam obok dalej w bok są B. Cadaefel, Mrs. John Lang, Mary Rose.

Powinno być dobrze. Pół nocy nie spałam przez te róże .

A innym problemem było towarzystwo do Artemis (szpaler) - będzie kolejny szpaler Artemis, żeby nie mieszać, bo to w zielniku po bokach.

A chciałoby się mieć tego Kosmosa i S. Kneippa. Ale może jeszcze zrobię roszadę na klasycznej rabacie.

Dziękuję.

Oki, będę czekała na kwitnienie gotowej rabatya to mój późny Novalis
Kwiatowy ogródek Monteverde 13:14, 04 wrz 2014

Do góry
Ania, padło na Novalisa. Będzie ta rabata podkręcona kolorystycznie (rosną tam pasami, łanami monardy różowe i fioletowe, floksy różowe i niebieski, jeżówki różowe, mikołajki niebieskie). Gdzieś tam obok dalej w bok są B. Cadaefel, Mrs. John Lang, Mary Rose.

Powinno być dobrze. Pół nocy nie spałam przez te róże .

A innym problemem było towarzystwo do Artemis (szpaler) - będzie kolejny szpaler Artemis, żeby nie mieszać, bo to w zielniku po bokach.

A chciałoby się mieć tego Kosmosa i S. Kneippa. Ale może jeszcze zrobię roszadę na klasycznej rabacie.

Dziękuję.
Przyjazny ogród 11:30, 03 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Co widzimy na rabatach końca lata? Rdesty himalajskie, sadźce i wernonie, rudbekie, floksy, dobre odmiany marcinków zwanych michałkami, czyli astry wieloletnie, ciągle kwiatną jeżówki, słoneczniczki szorstkie, dzielżany (szukaj koniecznie), rozchodniki.

dopisze tylko świecznice, ok ? bo na ten przykład... u mnie bardzo ważne...dorobiłam się już 2 porządnych grup świecznic (sadzone po 3-5 pod brzozami)i nie widzę już bez nich jesieni

dopijam kawę, macham i zmykam
Przyjazny ogród 11:21, 03 wrz 2014

Do góry
Co widzimy na rabatach końca lata? Rdesty himalajskie, sadźce i wernonie, rudbekie, floksy, dobre odmiany marcinków zwanych michałkami, czyli astry wieloletnie, ciągle kwiatną jeżówki, słoneczniczki szorstkie, dzielżany (szukaj koniecznie), rozchodniki.
Rododendronowy ogród II. 21:12, 02 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Floksy i te inne obiecane.

Bogdziu nie kłopocz się!
Ja na razie mam nadmiar roślin! Nie mam czasu posadzić tego co mam w doniczkach...a mam tego duuuużo! Budujemy sami drewutnię...i trochę nam zejdzie

Dziękuję za pamięć i chęci! Ale naprawdę szkoda Twojego czasu i szkoda roślin...bo mogę się nie wyrobić z posadzeniem

Rododendronowy ogród II. 21:01, 02 wrz 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Bogdziu ale co wysłać???

Floksy i te inne obiecane.
Blaski i cienie nowego życia 15:58, 01 wrz 2014

Do góry
Dziękuję Danusiu - byłam u Ciebie i napisałam co mi w ogrodzie leży
Pracę dziś oficjalnie rozpoczęłam wszystko ok
u mnie w domu od 14 cisza jak makiem zasiał, dzieci śpią-jakie to rozpoczęcie roku męczące

Bogusiu floksy jak dla mnie najładniej wyglądają na pochyłościach terenu. Na płaskim jakoś tego nie widzę. A poza tym nie zawsze grzeszą urodą, chyba ten dywan z runianki widzę. Tylko pomyśl ile bym jej potrzebowała na takie metraże. Ona długo rośnie. Wiem bo próbuję od zeszłego roku rozmnażać i ciężko mi idzie. tylko ten problem mam.

Gosiuwidziałam dziś u Ciebie, trochę niewyraźne zdjęcia więc sobie resztę wyobraziłam Pozdrawiam wypoczętą

Agnieszkomarzy mi się taka uporządkowana rabatka i chyba najpierw posadzę te tuje. Muszę poszukać dobrej odmiany i poproszę sąsiada żeby mi pomógł kule zrobić I zrobię im nóżki jakieś fajne. A między to sukcesywnie będę likwidować trawnik po małym kawałku i sadzić runiankę.
Taki plan.....chyba że ktoś mi klina wbije czymś....sama nie wiem.
Zieleń to życie 2014 18:21, 30 sie 2014

Do góry
cd ogrodu pokazowego? bynajmniej to, co jeszcze było na zewnątrz.

Kącik sprzedażowy i moje ulubione floksy

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:28, 30 sie 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Białe floksy to jedyne, których jeszcze nie ścięłam i kwitną. U Ciebie jak zawsze różanie i kwitnąco Aniu, czy znalazłabyś ociupinkę nasion białych kleome? Buziaki posyłam.

Moniko założę na nie pończochę, żeby się nie wysypały w ziemię z tamtego roku nie mampodaj adres na priv
Kwiatowy ogródek Monteverde 08:27, 30 sie 2014

Do góry
Białe floksy to jedyne, których jeszcze nie ścięłam i kwitną. U Ciebie jak zawsze różanie i kwitnąco Aniu, czy znalazłabyś ociupinkę nasion białych kleome? Buziaki posyłam.
Ogródek Iwony 23:30, 29 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nadal kwitnie moja młodziutka Bonica. Cieszę się, że ją kupiłam

Zaczyna drugi raz kwitnąć New Dawn. Ładnie przyrosła od posadzenia

Na tej rabatce floksy cudownie uzupełniają zapach

Ślicznie wyszła ta rabata moje ulubione kolory
Miłego weekendu
Ogródek Iwony 21:29, 29 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
ogrodowisko jest u Ciebie , ślicznie

Kasiu, wielkie dzięki. Jak rano wychodzę z domu, uśmiecham się do tej różowej rabaty. Bardzo lubię te floksy i kwitnące róże. Czemu ich wcześniej nie miałam ?
Ogródek Iwony 21:21, 29 sie 2014

Do góry
Nadal kwitnie moja młodziutka Bonica. Cieszę się, że ją kupiłam

Zaczyna drugi raz kwitnąć New Dawn. Ładnie przyrosła od posadzenia

Na tej rabatce floksy cudownie uzupełniają zapach
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:05, 27 sie 2014

Do góry
Kwitną astry, hotrensje, floksy...

Ogród prawie romantyczny 15:29, 27 sie 2014

Do góry
zabaewa napisał(a)
Właśnie sobie pomyślałam o Twojej ukochanej białej róży a tu czytam, że odżyła - bardzo się Aguś cieszę. Zrób jej porządne zimowe ubranko a będzie dobrze Na różowe floksy się zamawiam. Floksy dzieli się wiosną. Trzeba głęboko wykopać całą karpę i szpadlem pociachać na kilka części. Tak czytałam jakiś czas temu.

Różowych jeszcze nie mam ale chętnie podzielę się białymi. Są naprawdę śliczne
Różyczce przygotuję futerko, żeby nie zmarzła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies