Ewo, jestem pod wrażeniem Twoich hortensji ogrodowych, masz tyle różnych odmian, a co jedna to piękniejsza.
Wycieczka ogrodowa super, widziałam kiedyś ten ogród w Mai w ogrodzie.
Cudowne te trawy! Pięknie uzupełniają się z kwiatami. Chciałabym też mieć taki efekt, ale M i starszy syn mają bardzo mocną alergię na pyłek traw i boję się, że na ozdobne też mogą reagować
Sylwia, pięknie w całym ogrodzie, tyle przeróżnych roślin i ciekawych zakątków, że nie widomo co podziwiać.
Dobrze, że ulewy Was omijają, a deszcz pada żeby podlać ogród, a nie spowodować w nim szkody, oby tak dalej.
Szkoda tylko, że w niektórych rejonach nie ma wesoło.
Kawałek miasta zalany, taki jak zwykle, niestety standard to: władza nic nie robi w sprawie, ale jak mówią starzy melioranci to jest do ogarnięcia Całą noc i dzisiejszy poranek tyle syren i alarmów. Teraz spokojnie.
Od Ewy rosną sobie
Na razie zakwitły tylko 2 chyba za mokro:
Bukiecik z oberwańców :
Zaczyna kwitnąć kleome, ma kolor cukierków z dzieciństwa
No tak niby nie wiele. Jeszcze od strony łąk kilka roślin raczej tuj posadzę dla osłony, bo tam wako i nic dużego mi się nie zmieści . Ale tak nie rzędem tylko takie luźnie. A pomiędzy nich będą jakieś krzewy małe.
Jakie mamy rybki ? Karpie chyba 2 rodzaje, karasie, szczupaki, amury, tołpyga i jakieś płocie
Mój dereń nad stawem w rogu już urósł