Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Kordina 16:56, 29 sty 2026

Aniu, Ty się do Kanady przeprowadziłaś??
Makao 09:49, 13 lut 2026

Mam odwilż. Od wczoraj pada deszcz i topi śnieg. Do teraz śniegu przybywało bo Mróz nie odpuszczał ani na chwilę. Warstwa teraz zmniejsza się w oczach ale to jeszcze potrwa nim zniknie zwłaszcza że weekend bardzo mroźny ma być do -18. Potem znowu ciepło.
Wszyscy mamy serdecznie dość śniegu.

Wysiewów u mnie brak. Niestety nie mam czasu na pielęgnację a powinnam papryczki sobie wysiać. W tym sezonie chyba tylko pomidorki wysieję w marcu.
Jeszcze mam w planach dużo kopru wysiać i szpinak zwykły bo ten malabarski nie przypadł mi do gustu wcale.
Wysieję zwykły szpinak i pomrożę żeby mieć z czego pesto robić.

Bardzo żałuję że ozimej cebulki nie wsadziłam. Muszę to nadrobić jak śnieg się stopi żeby mieć cebulę. Nie wysiewam bo z ozimą mniej roboty.
GingerO 15:22, 13 lut 2026

Aniu czytam teraz o Twoich studiach. Powodzenia dziewczyno! Jesteś wielka!!!
Agatorek 22:24, 13 lut 2026

Wcale się nie dziwię, że macie dość zimy i śniegu. Ale przynajmniej Wasze miasto stanęło na wysokości zadania i wywoziło śnieg. W sumie, to chyba nie mieli innego wyjścia .
Bo w innych miastach (piszę tu np. o Warszawie, czy mniejszych Łomiankach), gdzie spadło mniej śniegu, po prostu go zostawiano. I do tej pory były miejsca, gdzie z trudem można było zaparkować (chwała za napęd 4x4 ), bo takich „wertepów” to u mnie na wsi nigdy nie było .
Makao 08:39, 14 lut 2026

Rok temu miałam już krokusy i ciemierniki pięknie kwitły a w tym??? Masakra.

Strasznie gruba warstwa lodu jest. Z dachu też lód spada. Nie wiem ile szkód narobiło się przez ten ciężar. Mężatemu udało się dotrzeć do tuj i zwalić ten śnieg ale wciąż są położone

I reszta

To już nawet nie śnieg tylko gruba warstwa lodu.
Kiedy to się roztopi to nie wiem. Po ostatnich deszczach i tak jest tego mniej ale bardziej się zbiło, niestety
ewsyg 09:20, 14 lut 2026

U nas śnieg stopniał i była okropna ciapa. Nie dało się chodzić tam gdzie jest ziemia i trawa. Parę dni było słońce i trochę obeschło.
Wafel 09:29, 14 lut 2026

U mnie też fatalna sytuacja śniegowa,najgorzej wygląda osiedlowa, nie dość, że spadły ogromne ilości śniegu, to niektórzy wspaniałomyślni sąsiedzi zrzucali własny śnieg spod domów na rabatę, mało tego robili to także sąsiedzi z domków obok,do których nie należy ten teren... Tłumaczenie,że to nasza działka a poza tym jedyny zagospodarowany teren a wokół przecież łąki, pola,no szkoda gadać i cytować tę dyskusję z nimi
Makao 11:09, 14 lut 2026

Wafel napisał(a)
U mnie też fatalna sytuacja śniegowa,najgorzej wygląda osiedlowa, nie dość, że spadły ogromne ilości śniegu, to niektórzy wspaniałomyślni sąsiedzi zrzucali własny śnieg spod domów na rabatę, mało tego robili to także sąsiedzi z domków obok,do których nie należy ten teren... Tłumaczenie,że to nasza działka a poza tym jedyny zagospodarowany teren a wokół przecież łąki, pola,no szkoda gadać i cytować tę dyskusję z nimi

O kurcze, ale chamstwo. Zero szacunku do cudzej własności. Współczuję. I dziwisz się że doradzaliśmy Ci obsadzenie dookoła wysokich drzew żeby od sąsiadów się oddzielić. Zielona bariera by ich zatrzymała a tak to robili co chcieli. Paskudny, wrr..
Makao 11:10, 14 lut 2026

ewsyg napisał(a)
U nas śnieg stopniał i była okropna ciapa. Nie dało się chodzić tam gdzie jest ziemia i trawa. Parę dni było słońce i trochę obeschło.

Oj cieszyłabym się ze słoneczka ale niestety daaawno go nie widziałam.
Wafel 12:06, 14 lut 2026

Aniu,ale to rabata osiedlowa przed wjazdem, tam nie ma co odgradzać ma cieszyć oko wszystkich, tylko ktoś kto sam nie utrzymuje ogrodu, może wpaść zupełnie bezrefkeksyjnie, żeby to zasypać górami własnego śniegu... Ja mam za mały ogródek, żeby sadzić duże drzewa, a i tak dzięki tobie mam Amanogawy, i jeszcze dosadziłam jarząba i kruszyny . Mam super sąsiadów z lewej i prawej strony póki co Z naszego krańca uliczki wszyscy wywozili śnieg czym mogli na pobliską łąkę, no ale wystarczyło trzech mieszkających w pobliżu, co mieli inny pomysł...