Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » 30 arów wietrznej pustyni

30 arów wietrznej pustyni

LIDKA 19:06, 06 gru 2025

A moje leżą i kwiczą. Nie wsadziłam jeszcze żadnej szt.
Jutro ma być ciepło. Wstanę rano i obronie garnki a potem w planach cięcie traw. I też będę sadzić jeśli czasu starczy.

Asia dywan chwastów to ja mam do połowy łydki na platanowej. W tym jeszcze kupa liści. To już chyba zostanie do wiosny.
JoanNa 21:46, 06 gru 2025

Ja te cebulki to na kilka razy sadziłam. Moze za bardzo sie z nimi cackam i przez to tak wolno mi to idzie, bo np dla czosnków mieszalam im kompost z obornikiem. No i wszystko ręcznie kopane. Muszę za rok przechwycic wkrętarkę męża i przetestować to szybsze sadzenie.
Patrycja_KG_Lu 08:15, 07 gru 2025

Nie przejmuj się, ja jeszcze mam do posadzenia czosnki, krokusy i dwie mieszanki z narcyzami. Wsadziłam tylko tulipany. W zeszłym roku i w poprzednim sadziłam w Sylwestra/Nowy Rok
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
LIDKA 16:54, 04 sty 2026

Asia zdrowia w Nowy Roku Ci życzę. ❤️
JoanNa 17:19, 04 sty 2026

LIDKA napisał(a)
Asia zdrowia w Nowy Roku Ci życzę. ❤️

Dziękuję, przyda się, bo chyba zaczynam się sypać a wiadomo, że jak będziemy zdrowe, to z resztą sobie poradzimy
JoanNa 22:48, 13 lut 2026

We wtorek jeszcze był śnieg. Stipy na rondzie po tej zimie wyglądały jak rzucona ściera od podłogi,dodatkowo nasze czworonogi uznały,że te trawy są idealne do wygrzewania się w słoneczne dni... seslerie wyglądały równie nieciekawie.
Śnieg stopniał a mnie przecież już nosiło, także cięcie było nieuniknione a stipy trochę wyczesałam. Od razu mi lepiej
No i hiacynty też już nakręcone na wiosnę jak ja.
Makao 08:30, 14 lut 2026

O maj gay u mnie jeszcze pół metra śniegu jest

Jak pięknie te stipy wyglądają. Mega.
JoanNa 09:03, 14 lut 2026

Makao napisał(a)
O maj gay u mnie jeszcze pół metra śniegu jest

Jak pięknie te stipy wyglądają. Mega.

Dziękuję, też je lubię, choć bardzo się wysiewają u mnie.
Aniu, słońce wyjdzie i śnieg zniknie a ogród będzie podlany U nas śniegu nie było za dużo a przy tych wysokich mrozach to wcale. Jak w końcu sypneło,to wiatr nawiał zaspy akurat na trawniku (już widać całe połacie pleśni pośniegowej) i skrawku jednej rabaty. A pod różaneczniki szuflowałam śnieg z podjazdu bo tam tylko przypudrowało trochę.
LIDKA 17:33, 14 lut 2026

Oznaki wiosny już masz Asia.
U mnie mokro pośniegowo. W tyg wracam późno po ciemku ale jutro pójde patrzeć czy moje przebiśniegi wychodzą.
Stopa fajna ale ze względu na sianie nie mam.
JoanNa 14:13, 02 mar 2026

LIDKA napisał(a)
Oznaki wiosny już masz Asia.
U mnie mokro pośniegowo. W tyg wracam późno po ciemku ale jutro pójde patrzeć czy moje przebiśniegi wychodzą.
Stopa fajna ale ze względu na sianie nie mam.

Stipa fajne, ale teraz np widzę, że łączenie jej z cebulowymi to był błąd- teraz leży taka rozcapierzona i zakrywa mi wschodzace krokusy. A na jej cięcie za wcześnie chyba że tylko po zewnętrznych krawędziach ją przytnę. Juz sama nie wiem, ale wkurza mnie to że mi przykrywa te wschody cebulek i w zasadzie krokusy będą slabo widoczne...duet nietrafiony.