Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 10:32, 12 lut 2026

Rumianka napisał(a)
Ewa, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, dużo zdróweczka...przepraszam, że dopiero teraz, ale chyba powoli zapadam w zimowy sen...Pozdrawiam.

Elisko, bardzo dziękuję za życzenia. Nie przejmuj się, że późno ja i tak rzadko zaglądam na forum w czasie zimy.
Bardzo nas zasypało, śnieg cały czas leży, a i bardzo niskie temperatury dały nam w kość.
Ewa777 10:34, 12 lut 2026

Wafel napisał(a)
Ewcia w nasze góry się wybraliście w listopadzie?

Ja też bardziej herbaciano-książkowa teraz jestem, ale lubię się dogrzewać zdjęciami z waszych ogrodów z sezonu letniego

Wkrótce ferie, mam nadzieję uciec na trekking w trochę cieplejsze rejony

W listopadzie byliśmy na Maderze To był cudowny wyjazd. Zachęciła mnie do niego kiedyś Muszelka swoimi zdjęciami. Teraz mogłam zrealizować te marzenia.
Wafel 10:41, 12 lut 2026

Madera
Pozdrawiam Ewa! Trzeba jakoś odczarować tę zimę, jakiś taniec?
Wafel 22:32, 13 lut 2026

Ewa co to za róża z twojego ogrodu? Pamiętasz nazwę?

Ewa777 09:55, 26 lut 2026

Wafel napisał(a)
Ewa co to za róża z twojego ogrodu? Pamiętasz nazwę?

To Fairy King
Dość mam tej zimy. śniegu u mnie w ogrodzie jeszcze bardzo dużo. Cały dach na tarasie zasypany. Na osiedlu wszystkie chodniki z grubą warstwą lodu, strach chodzić. Przydałby się taniec czarownic
Joku 17:25, 26 lut 2026

Też mam serdecznie dość tej zimy ale u mnie już coś się zaczęło dziać . Trochę śniegu stopniało w najcieplejszym miejscu, pojawiły się listki przebiśniegów. Dzisiaj ładnie świeciło słońce. Jeszcze trochę i doczekamy wiosny.
Wafel 21:02, 26 lut 2026

Jak taniec czarownic, to mogę się nadać
Największy, lodowy koszmar mam na rabatach osiedlowych, na które ktoś zrzucił śnieg... U mnie powoli coś odpuszcza, ale jeszcze cebulowych nie widać.

Róża ładna, ale na zdjęciach w sklepach to jakiś inny kolor się pokazuje, bardziej czerwony niż różowy. Może to jednak u ciebie Lovely Fairy?
Ewa777 22:09, 26 lut 2026

Joku napisał(a)
Też mam serdecznie dość tej zimy ale u mnie już coś się zaczęło dziać . Trochę śniegu stopniało w najcieplejszym miejscu, pojawiły się listki przebiśniegów. Dzisiaj ładnie świeciło słońce. Jeszcze trochę i doczekamy wiosny.

U mnie za duża jeszcze pokrywa śniegowa w ogrodzie. Na razie widać tylko czubki kul bukszpanowych. Reszta pod śniegiem. Na szczęście zapowiadają coraz cieplesze dni, to może za tydzień stopnieje śnieg. śłońce ładnie świeci, ale niestety temperatury są jak na razie za niskie.
Ewa777 22:12, 26 lut 2026

Wafel napisał(a)
Jak taniec czarownic, to mogę się nadać
Największy, lodowy koszmar mam na rabatach osiedlowych, na które ktoś zrzucił śnieg... U mnie powoli coś odpuszcza, ale jeszcze cebulowych nie widać.

Róża ładna, ale na zdjęciach w sklepach to jakiś inny kolor się pokazuje, bardziej czerwony niż różowy. Może to jednak u ciebie Lovely Fairy?

U mnie śniegu jest za dużo. Na razie nie widać nawet skrawka gołej ziemi. Mam z 20 cm pokrywy śnieżnej. Bardzo wolno wszystko się topi.
Ta róża to chyba The Fairy bez tego King. Miałam tak zapisane w notesie, ale rzeczywiście The Fairy pasuje ze zdjęciami z netu.
nicol21 22:21, 26 lut 2026

Ewo niech moc i cierpliwość będzie z Tobą!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies