Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:05, 20 lut 2012

Do góry
Wątpię czy ktokolwiek nadąża
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:02, 20 lut 2012

Do góry
I ja szybko się piszę na werbenę niską jak i wysoką o ile też będzie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:00, 20 lut 2012

Do góry
Dzisiaj w Praktikerze widziałem ładne kłącza kanny po 6 złotych - widać, że zdrowe - tylko małe. Były też mieczyki pojedynczo jak i w paczkach 50 sztuk na 17.99 - tylko też jakieś małe cebule... Teraz w Auchan są już na pewno powystawiane kłącza różnych roślin - w ogóle po marketach teraz jest ich zatrzęsienie. Także warto się wybrać
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:45, 20 lut 2012

Do góry
Sebek, mam prośbę i właśnie do Ciebie, bo w tej kwestii chyba będziesz najlepiej zorientowany. Jak ktoś się pochwali, że nabył jakieś ciekawe kłącza w jakimś markecie lub inne ciekawe ciekawostki w rozsądnych cenach - proszę, daj znak. Ja do marketów mam 35km, więc pojadę jak już będzie po co.
Dzięki z góry
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:38, 20 lut 2012

Do góry
justi napisał(a)
Zapomniałam Ci napisać że zrobiłam sobie takie małe sadzonki z lawendy jak Ty masz. Ciekawe czy się ukorzenią, bo mam obawy.

Moich chwyciła się pleśń...

Bogusiu - zapamiętałem, że kupowałaś z tej samej firmy i przypomniałem sobie o poziomkach - szukałem, szukałem i znalazłem
Ogrodnik mimo woli 19:59, 20 lut 2012

Do góry
Jak wiosna przyjdzie - tylko niech osłony będą zdejmowane w pochmurny dzień
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:43, 20 lut 2012

Do góry
W tym roku Danusiu konsekwentnie - kosmosy lubię, bo są zwiewne i fajne kwiaty mają, a jeżówki pójdą na nowe rabaty. Kapucha będzie na jesień - tylko musi być kolorowa

Z poziomkami spróbuję w doniczkach - ciągle mam przed oczami te Twoje u Babci Jasi jak w Mai tak kamera leciała po nich
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:39, 20 lut 2012

Do góry
Kwiecie HolandiI - jak się do Ciebie zwracać bo imienia nie mogę znaleźć?
Na chwasty wszystkie sposoby są dobre lecz nieskuteczne najskuteczniejsza jest gruba co najmniej 5 cm warstwa kory. Niektórzy zalecają nawet 10 cm. Ja próbowałam różnych sposobów, które chyba opiszę w moim wątku specjalnie dla Ciebie. Efektywniejsza jest gruba kora, bo miałka szybko "znika" i z dosypywaniem kory jest jak z syzyfową pracą. Nie zwracałam jednak uwagi na "ziarno" kory, tylko na cenę, bo ilości zużywa się astronomiczne przy zakładania ogrodu.
Nie wszystkie rośliny tolerują korę, np. róże. Dla bukszpanów i runianki, które planujesz dobry będzie też żwirek. Ja u siebie planuję wiosną sporo wysypać pod bambusa i runiankę. Ale ze żwirkiem więcej doświadczeń ma Sebek.
Co do firm wykonawczych zgadzam się z Wieloszką ufają ale kontroluj, wszystko fomalizuj, nie zaczynaj prac bez szczegółowych kosztorysów. Sugeruję samodzielne zakupy a co najwyżej wykonawstwo przez firmę. Nie wiem jaka sytuacja jest z położeniem działki, ale nie zapomnij o drenażu. Nawet najpiękniejszy ogród, w którym zalega woda, a piszesz że masz glinę, może umrzeć z powodu zalanie korzeni wodą.
Mój zielony świat malowany roślinami... 19:32, 20 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Wątku o wiciokrzewie nie ma - za to pisane jest o nim dużo - 9 stron wyskoczyło jak wpisałem wiciokrzew

Pod świerkiem może mieć za ciemno. Skoro nie masz go gdzie dać, a ta donica taka wielka to może zaryzykuj - kto nie ryzykuje nie zyskuje - bo donica rzeczywiście jest duża...

wiesz to drzewo od strony poludniowej ma mało gałęzi bo była tam kiedyś z nim wisnia
Zrobię mu zdjecie przy okazji
Ogród... 19:26, 20 lut 2012

Do góry
Piękne zdjęcia - mi chyba też nic nie zastąpi majowego zapachu trawy po koszeniu
Ogrodomania Oli 19:19, 20 lut 2012

Do góry
Super - w dzbanuszku eszeweria?
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:17, 20 lut 2012

Do góry
Przeczytałem u Ani, że poszukujesz niskich róży. Ta róża Davida Austina rośnie do 1,4 - pachnie obłędnie - powtarza kwitnienie - to glamis castle

Mój mały raj na ziemi :) 19:10, 20 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Projektantka za płotem to świetna sprawa
Tylko nie wiadomo jakie realizacje robi i czy robi to dobrze. No chyba że mieszkasz przed Danusią
Tuje to fajna sprawa jeśli masz za płotem ruchliwą ulicę i niepotrzebnych gapiów. Jeśli uważasz, że już dość Cię zakryły to możesz je zrównać - efekt będzie na pewno fajny.
Ciurkadełko masz super fajne

Anulko, spodobał mi się ten komentarz. Takiej Sąsiadki zazdroszczę. Lustro też swoje robi. Piękna hortensja, a ja dążę do ogrodu hortensjoworóżanobukszpanowego. Pozdrawiam!
Mój zielony świat malowany roślinami... 19:07, 20 lut 2012

Do góry
Wątku o wiciokrzewie nie ma - za to pisane jest o nim dużo - 9 stron wyskoczyło jak wpisałem wiciokrzew

Pod świerkiem może mieć za ciemno. Skoro nie masz go gdzie dać, a ta donica taka wielka to może zaryzykuj - kto nie ryzykuje nie zyskuje - bo donica rzeczywiście jest duża...
Ogród w Alei Lipowej... 19:02, 20 lut 2012

Do góry
Fajne bluszczyki - ciekawe czy moje kolorowe też przezimują....
Moje roślinki 18:59, 20 lut 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
To całkiem miłe towarzystwo Bardzo lubię astry.

Kupiłem jeżówkę zamiast rudbekii, ale też powinno być fajnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:57, 20 lut 2012

Do góry
Nie zdejmuj, bo mróz jeszcze może być, a takie gwałtowne zdjęcie osłon może zaszkodzić roślinom. Jak na wiosnę będziesz to robić to niech to będzie pochmurny dzień - najlepiej jeszcze deszczowy
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:54, 20 lut 2012

Do góry
Może się uda może nie - zobaczymy
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:48, 20 lut 2012

Do góry
Dzisiaj kupiłem nasiona - na ten rok już styknie - jedynie poziomki doszły dodatkowo

A w domu już pachnie

Kubusiowo 18:40, 20 lut 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
no musze się tym podzielić!

Mąż do żony:
- Słuchaj! Jak nie będziesz jęczała podczas seksu, to słowo daję rozwiodę się z Tobą!
- Żona wzięła to sobie do serca, ale na wszelki wypadek przy następnej okazji pyta męża:
- Już mam jęczeć?
- Nie teraz. Powiem Ci kiedy i wtedy zacznij - tylko głośno.
Za jakiś czas mąż prawie w ekstazie:
- Teraz jęcz, teraz!!!
Żona:
- Olaboga!!!! Dzieci butów nie mają na zimę, ja w starej sukience chodzę, cukier podrożał...

To jest chyba nowy kawał - kuzynka mi go dziś opowiadała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies