Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 22:23, 31 sty 2016

Do góry
Też ją lubię
W oflisowym ogrodzie 22:23, 31 sty 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Kamiś nie wiem, to tylko taka moja sugestia, ale jeśli chcesz dać tu taki prosty kształt : prostokąty czy kwadraty to chyba musiałabyś też wyprostować rabaty żeby nie było mezaliansu.
Ale to tylko takie moje spostrzeżenia. Z drugiej strony skoro można w barokowym czy rustykalnym wystroju wnętrz dodać nowoczesne krzesła to może łączenie różnych stylów w ogrodzie nie jest pomyłką.

Aniu zawsze najpierw zanim ułożę robię przymiarkę pokazałabym Wam do oceny
Tu widzę dopiero była masakra nie ma całego środka tylko trawa po bokach, wtedy postanowiłam ułożyć to co jest teraz

W oflisowym ogrodzie 22:18, 31 sty 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Kamila, ta pergola nad tarasem jest tylko w gruncie, tak? Czy jest jakkolwiek mocowana do ściany? Jaki masz przekrój tej kantówki?
Ogród wśród pól i wiatrów 22:17, 31 sty 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Ach.....
Malutki pod lasem 22:14, 31 sty 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
Jak dla mnie te zaokrąglenie wygląda dobrze. A Ty uważasz, że wtedy ta rabata będzie za szeroka? Dobrze rozumiem?
No, chciałam węższą
A tak? Bardzo podobnie, troszkę węższa i oczywiście ta kreska trochę mi się krzywa zrobiła Nie chciałabym rujnować znowu tego przy deklu i szmaragdach
Ogród wśród pól i wiatrów 22:12, 31 sty 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Skrzynki piękne! Przykrycie się bardzo przyda wczesną wiosną, rozumiem że jest ono zdejmowane?
Spójrz na wiad na priv - Doczytałam, że nasiona stipy dostałaś już, ale dziś przygotowałam dla siebie i dla Ciebie po tym jak zobaczyłam że chciałaś [ale nie doczytałam już że od kogoś dostałaś], także są gotowe dla Ciebie

Ewelina... dziękuję za "na priv". Bardzo
A przykrycia w skrzynkach oczywiście zdejmowane.

Buziaki dla Ciebie z widoczkiem Tak wczoraj wiało, że jedynie widoczek sobie pstryknęłam przez okno

W oflisowym ogrodzie 22:05, 31 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Zastanawiam się nad tym trawnikiem Ewidentnie widać że pieski mają swoją ścieżkę i ładnej darni tam nie będziesz mieć
Ja bym zrobił inaczej Linię rabat zostaw w spokoju Wyjmij te kostki z trawnika i ułóż je tylko po lewej stronie brzegu rabaty tworząc wąski chodnik tam gdzie biegają Twoje czworonogi

Przemku to niestety nie jest takie proste bo z przodu nie ma darni po lewej stronie a na końcu już po prawej

i dalej ciągnie się jeszcze kilka metrów i kończy się kilka centymetrów za wężem ogrodowym

Mój 4 arowy azyl... 22:05, 31 sty 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)

Basiu, a czy to nie jest lnica ten len? Bo jakoś mi tak wygląda.

Ciemiernik ode mnie jaki już duży, ale kwiatów szkoda, chociaż jakiś jeden pąk tam po lewej stronie widać.

Gabrysiu, to jest na pewno len trwały. Dostałam kwitnącą kępkę od An-tre.

A ciemiernika bardzo mi żal, chciałam Ci się pochwalić, jak pięknie się przyjął i rozrósł a tu klops. Moja wina, bo go nie okryłam, a powinnam była. Jeden pąk na otarcie łez został...

Moja działka na Dębowym Lesie 21:58, 31 sty 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Konicznie Jolu musisz to zmienić.Może je dodać tylko do istniejących rabat i roślin.
A lilie wiosną sadzę w 90%
Tak jest lepiej!!
Zawsze zakwitną dobrze się za-aklimatyzują.
A niektóre naprawę sa takie,A tyle radości dadzą
Tygrysie, najbardziej popularne, a zarazem przypominają mi ogród z dzieciństwa - te pomarańczowe, znacie je ??

Tygrysie znam i uwielbiam, bo to też moje wspomnienie dzieciństwa
Piękne zdjęcia- jak zawsze.
Ogród MUZY 21:53, 31 sty 2016

Do góry
MUZA napisał(a)

Sylwio u Ciebie jest idealnie na łąkę kwietną ja kiedyś kupiłam w pudełeczku kartonowym (w L.)zestaw roslin na taką kwietną łączkę i bardzo polecam jak trafisz to koniecznie kup nasiona świetnie kiełkowały i ogromna ilość rożnych kwiatów a to tylko maleńki kawałeczek na wiosne lato i jesień to szalenstwo barw trafiały sie rownież byliny i całe mnóstwo siewek jednorocznych.

To ci dopiero łąka, przepięknie. Poważnie, to nie rośnie na rabacie?
Kwitnące skarpy 21:52, 31 sty 2016

Do góry
Kwitnące skarpy 21:50, 31 sty 2016

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 21:45, 31 sty 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Natomiast pięknie zapowiadające się pąki kwiatowe ciemiernika (dostałam go od Gabrysi) całkowicie zmarzły.

Basiu, a czy to nie jest lnica ten len? Bo jakoś mi tak wygląda.

Ciemiernik ode mnie jaki już duży, ale kwiatów szkoda, chociaż jakiś jeden pąk tam po lewej stronie widać.
Kwitnące skarpy 21:42, 31 sty 2016

Do góry
Ogród Loczka 21:40, 31 sty 2016

Do góry
Tęskno za latem
Kwitnące skarpy 21:32, 31 sty 2016

Do góry
Wspomnienia

Wokół Anatola 21:32, 31 sty 2016

Do góry
Dziś już śnieg całkowicie stopniał i widać, jak na rabatkach cebulowe ciągną w górę. Tylko patrzeć, jak mi ogródek zakwitnie, a to dopiero początek lutego i połowa zimy.
W domu, w oczekiwaniu na wiosnę trochę żółtego w wazonie.

Dopóki w ogródku nie ma pracy, szukam czegoś zastępczego. Wczoraj zrobiłam takie oto pompony, wiszą w pokoju córci.

Dziś zaczęłam kolejną edycję decoupage'u - córcia zażyczyła sobie szkatułkę z ptaszkami, dla mnie dwie drewniane bransoletki, które długo czekały na swoją porę i pierwsze styropianowe jajka. Wszystko jeszcze nie skończone, nawet nie na półmetku, a już bardzo cieszy
Moja bajka 21:24, 31 sty 2016

Do góry
Moje koleusy.

a te super się ukorzeniły i czekają już na posadzenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies