Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 13:14, 24 lut 2016

Do góry

Ranczo Edy 13:13, 24 lut 2016

Do góry
wiosna ...w domu i w ogrodzie

Ranczo Edy 13:10, 24 lut 2016

Do góry
Hej hej witajcie dziś
u mnie co 20 min malutki grad dawał i tak szybko znikał że fotki nie dało się zrobić słońce deszcz grad widać że bitwa się toczy
a to takie moje zaczątki wymyślam jeszcze...

Tysiąc radości i utrapień 12:58, 24 lut 2016

Do góry
jona napisał(a)
A oto on: pierwszy krokusik tej wiosny

To niesprawiedliwe, moje dopiero pokazały kikutki
Typografia ogrodu 12:41, 24 lut 2016

Do góry
Prosze bardzo
Ide grabic
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 12:40, 24 lut 2016

Do góry
LenaMagda napisał(a)

Witaj Ewo Tak chcę pnącą różę do cienia, znalazłam Veilchenblau fioletową, nie wiem czy kolor będzie pasował....muszę jeszcze jakiejś innej poszukać.
Danusia pisała, że u niej róże w cieniu rosną, wiec mam nadzieje że znajdę coś odpowiedniego na te warunki.

Przy Anabelkach jest strona wschodnia, o nawet widać na pierwszym zdjęciu jak w południe słoneczko do świeca. Zero słonka dla roślinek przy domu niestety :/

U Danusi te róże aż tak ciemno nie maja. Veilchenblau rośnie w półcieniu, ale jak jej za mało światła to słabo kwitnie. Wypróbuj Najlepiej jednak zbierać własne doświadczenia Najwyżej posadzisz powojnika za pare lat Albo pnąca hortensję.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:35, 24 lut 2016

Do góry
moje czosneczki rosną w siłę a tulipany chyba cudownie się rozmnażają czy jak?!

[img
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 12:31, 24 lut 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Roza pnaca do cienia... Masz tam tylko cien? Roze sa do polcienia, ale ogolnie to kazda roza lubi slonce

Twoj plan mi sie widzi

Witaj Ewo Tak chcę pnącą różę do cienia, znalazłam Veilchenblau fioletową, nie wiem czy kolor będzie pasował....muszę jeszcze jakiejś innej poszukać.
Danusia pisała, że u niej róże w cieniu rosną, wiec mam nadzieje że znajdę coś odpowiedniego na te warunki.

Przy Anabelkach jest strona wschodnia, o nawet widać na pierwszym zdjęciu jak w południe słoneczko do świeca. Zero słonka dla roślinek przy domu niestety :/
Typografia ogrodu 12:30, 24 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Słoneczne wiatraki do tych co maja snieg i chmury sle widac?

he he a kto tu się rano cieszył?
Ogród z pergolą 12:27, 24 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

jeszcze cos nowego
serby na zywopłot muszą zostać, zmieniłam to. a moze w tym trójkacie rh?czerwona strzałka obrazujaca ze całość przesunięta w prawo

No myślałam, że ten żywopłot z serbów po prostu z boku będzie i już jest i nie narysowałam Rh bym nie dodawała tylko kulki pod brzozą i przeciągnęła nieregularnie w lewo A brzoza nie przesłoni ściany?
Typografia ogrodu 12:24, 24 lut 2016

Do góry
Grad...

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:19, 24 lut 2016

Do góry
Gruntowe szybciej wchodzą w fazę owocu, a wysokie, muszą dużo masy zielonej naprodukować, dopiero owoce.

Ogród prawie romantyczny 12:15, 24 lut 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Po obu stronach ścieżki, ale nieco jednak odsunięte, mają zostać posadzone drzewka na pniu - po trzy z każdej strony. Myślę o dębach błotnych green dwarf, które nie rosną zbyt mocno, ale tworzą z czasem ładne regularne kulk, które będą podsadzone różami lovely fairy. A przy samym wejściu stanie pergola obrośnięta różami, pewnie jasminą, bo mam jej w nadmiarze W tym roku pojawią się tylko drzewka, bo budżet mam ograniczony, a o różach będę musiała pomyśleć w przyszłym roku. O innych roślinach zresztą też
Czy macie jakieś doświadczenie z dębami tej odmiany? Ale taki mały szpaler bardzo mi się podoba

Piękne te dęby Agnieszko, liście wyglądają jak u dęba czerwonego, podobno lubi mokre podłoże, ale ja taką informację tylko wyczytałam, masz śliczny domek, u ciebie bardzo ładnie prezentują się donice z kwiatami przed wejściem...a na zdjęciu masz posadzone właśnie wiśnie Amanogawy?

cudowny widoczek, czekam wiosną na kwitnienie twoich wiśni
Gratuluję krokusika
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:10, 24 lut 2016

Do góry
Lucy, Pewnie, że zdążysz. Bywały wiosny, że wysiewałam pomidory pod koniec marca. Ale w tym roku miałam nadzieje na wczesną wiosnę, stąd wysiew już teraz.

Zanim wykiełkuje, zanim nada się do pikowania, czas upłynie. A wtedy i pogoda będzie być może sprzyjająca, nie tak jak teraz.

Również witam ciepło.
Wysyłamy te nasze słowa w eter, wstawiamy zdjęcia, i nie wiemy nawet jaki jest tego efekt. A potem, ktoś mi piszę, że mnie zna, że lubi czytać. Miłe to jest. Jeszcze nie dostałam negatywnej wypowiedzi, a tu jestem już ponad 5 lat!
Kwiatek dla Was wszystkich zaglądających i podczytujących.

Ogród z pergolą 12:06, 24 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
no dobra...to jeszcze mojego projektu tu nie było
wiec zeby namieszac bardziej...prosze bardzo

nie pamietam gdzie te serby byly...i nie pamietam co tam po tej drugiej stronie sciezki
ale wyobrazam sobie ze po pergoli roza ze studni moze przejsc na drugą strone sciezki i umiescic sie wzdluz

wrzosowisko przechodziloby stopniowo w trawki, najpier niskie a potem miskanty
i tak nie wiem czy wszystko z mojej wizji bedzie jasne

Kasia zatkało mnie, kurcze każdy naprawdę ma inna wizję burza mocarzy a nie mózgów ;powtórzę widok od furtki, bo moze tylko ja mam wrażenie że tą pusta sciane pasowałby czyms zasłonić?Kasia nie wydaję Ci sie?tylko rodki?może to drzewo na srodku chociaż?reszte musze przemysleć dluzej.

teraz muszę uciekać, Natasza sie obudziła a ja nic nie zrobiłam, ani obiadu ani porządków, wciągacie jak narkotyk będę wieczorkiem
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 12:05, 24 lut 2016

Do góry
Miałam teraz trochę czasu i wymyśliłam coś takiego... posłuchałam rad koleżanek i zmieniłam ułożenie rabatki przed domem. Miałam sobie dać z nią spokój w tym roku, ale muszę przesadzić tam 5 Anabellek i wymyśliłam dla nich tymczasowe towarzystwo. W przyszłości dosadzę tam więcej roślinek, na razie niech sobie rosną.

Od lewej słonecznik wysoki i karłowaty, Anabelle, miskant Morning Light.
Przed domem 3 stożki z cisu pod nimi żurawki citronelle (oczywiście kopiuje od innych), obok róża pnąca do cienia nie mogę się zdecydować.
I zdjęcie z wymiarami (1,9m do końca schodów). Jak wam się to widzi?

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:03, 24 lut 2016

Do góry
Wszysto na to wskazuje ,że te dwie róze straciłam
Ogród z pergolą 11:57, 24 lut 2016

Do góry
Ja bym posadzila rh tu gdzie żółty pas
Ogród z pergolą 11:53, 24 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Takie coś naskrobałam
Wybacz jakość

Sorry, że bez wymiarów, wersja na każdą kieszeń (miscanty, carexy + brzoza to chyba nie będzie bardzo duży wydatek) i zagospodarowałam danicę

jeszcze cos nowego
serby na zywopłot muszą zostać, zmieniłam to. a moze w tym trójkacie rh?czerwona strzałka obrazujaca ze całość przesunięta w prawo
Asi ogródek pod świerkami 11:50, 24 lut 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
szczerze... marnie to widzę, ale można w związku z tym troszkę poeksperymentować i spróbować. Oceniam tylko po zdjęciu.

Teraz, TERAZ łapiesz sekator, dezynfekujesz spirytusem lub denaturatem i tniesz gałązka po gałązce ale tylko w miejscu gdzie są jeszcze igły (dopóki są igły to jest szansa ze obudzą się tzw. śpiące oczka. Trzeba ograniczyć koronę. Tnij ile się da tak by zmniejszyć koronę ile wlezie. Dodatkowo nastaw zakwas na mące żytniej (jak na chleb) i tym zakwasem podlej w obrębie do 1m. O zakwasie poczytaj w herbicydach - Mazan ładnie to opisuje. Zakwas naturalnie zakwasi i wzbogaci glebę o florę bakteryjną. Nie żadne chemiczne preparaty, bo sosna nawożenia nie potrzebuje, a nawozy zasolają glebę.
Nie wiem czy ja dobrze dowidzę na zdjęciu, ale coś tam białego na ziemi leży - czy to resztki pobudowlane? Biały żwirek?
Jeśli tak to jest to powód wapnowania gleby, a co za tym idzie podnoszenia ph i tym samym "zabijanie" kwasowości podłoża niezbędne sośnie.

No to nie lada wyzwanie.ta korona faktycznie dużo przyrosła w ub. sezonie. Kupiona była maciupka. Zakwas akurat umiem robić.Żwirek tworzy opaskę wokół domu.Glebę zaprawiałam odpowiednio do dołków. Sadzone w ub. roku na wiosnę więc chyba powinna być gleba odpowiednia.A jak to się ma do iglaków sadzonych w kamieniach?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies