Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 16:57, 23 lut 2016

Kasya napisał(a)
nawet u ciebie juz jest krokusik

Pojawił się hurra. W piątek przyjrzę się, czy nie dołączył do niego jakiś kolega. A może koledzy
Anda 16:57, 23 lut 2016

Napia napisał(a)

Ja też czytałam, że poradzą sobie w lżejszej glebie, ale nazwa jednak przemówiła do mojej podświadomości Chcę ich kupić aż 6, wysoko szczepionych i wolę nie myśleć, że mogłyby się nie przyjąć. Tak że bardzo dziękuję za uspokojenie

Bardzo jestem ciekawa, jak będą u Ciebie wyglądać, bo zapowiada się bardzo ładnie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Napia 18:00, 23 lut 2016

Anda napisał(a)

Bardzo jestem ciekawa, jak będą u Ciebie wyglądać, bo zapowiada się bardzo ładnie

Myślę, że na początku nie będzie za wiele do oglądania, bo oprócz drzewek niewiele będzie . Plan rozpisany mam nadzieję na dwa lata, oby nie więcej... Pod dęby trafi ponad 40 róż i tego nie uda mi się zrealizować w roku,niestety
Rench 18:17, 23 lut 2016

Napia napisał(a)

Myślę, że prawie wszyscy mamy ten problem - żeby ładnie wyglądało sądzimy od razu dużo roślin, jak się po paru latach okazuje za dużo i potem trzeba je przycinać albo przesadzać czy wyrzucać.

Dzisiaj taka piękna pogoda, a ja w pracy. Jak znam życie od piątku zacznie padać i tyle będzie z tych planowanych prac ogrodowych

Kurcze,aż sprawdziłam datę. U Ciebie ładna pogoda,a ja mam urlop,miałam ciachać trawy i leje cały dzień
Napia 18:24, 23 lut 2016

Rench napisał(a)

Kurcze,aż sprawdziłam datę. U Ciebie ładna pogoda,a ja mam urlop,miałam ciachać trawy i leje cały dzień

Upps, nie zazdroszczę. Szczególnie, że masz urlop... A jakie trawy tniesz? Pytam , bo w trawach jestem świeżynka i wszystkiego dopiero się uczę. Właśnie pomyślałam, że nie dotyczy to tylko trawy, ale wielu innych roślin
Mysza 19:03, 23 lut 2016

Napia napisał(a)
Po obu stronach ścieżki, ale nieco jednak odsunięte, mają zostać posadzone drzewka na pniu - po trzy z każdej strony. Myślę o dębach błotnych green dwarf, które nie rosną zbyt mocno, ale tworzą z czasem ładne regularne kulk, które będą podsadzone różami lovely fairy. A przy samym wejściu stanie pergola obrośnięta różami, pewnie jasminą, bo mam jej w nadmiarze W tym roku pojawią się tylko drzewka, bo budżet mam ograniczony, a o różach będę musiała pomyśleć w przyszłym roku. O innych roślinach zresztą też
Czy macie jakieś doświadczenie z dębami tej odmiany? Ale taki mały szpaler bardzo mi się podoba

Aga dziękuję za propozycję rogownicyChętnie skorzystam
Widzę plany ogrodowe na całego, będę trzymała kciuki za realizację.
Piękne ciemierniki
Buziaczki.
zabaewa 22:46, 23 lut 2016

Róże pod dębami - ciekawy i odważny pomysł. Czekam na realizację - jestem ciekawa i to bardzo Bo jak się sprawdzi to zmałpuję

Linia kroplująca Aguś pod Dębami ? Żartujesz prawda ? A na jakiej głębokości chcesz ją położyć ?

Przypominam wszystkim, że nasze najukochańsze dęby rogalińskie raz w roku wiosną stoją w wodzie...
Agania 12:15, 24 lut 2016

Napia napisał(a)
Po obu stronach ścieżki, ale nieco jednak odsunięte, mają zostać posadzone drzewka na pniu - po trzy z każdej strony. Myślę o dębach błotnych green dwarf, które nie rosną zbyt mocno, ale tworzą z czasem ładne regularne kulk, które będą podsadzone różami lovely fairy. A przy samym wejściu stanie pergola obrośnięta różami, pewnie jasminą, bo mam jej w nadmiarze W tym roku pojawią się tylko drzewka, bo budżet mam ograniczony, a o różach będę musiała pomyśleć w przyszłym roku. O innych roślinach zresztą też
Czy macie jakieś doświadczenie z dębami tej odmiany? Ale taki mały szpaler bardzo mi się podoba

Piękne te dęby Agnieszko, liście wyglądają jak u dęba czerwonego, podobno lubi mokre podłoże, ale ja taką informację tylko wyczytałam, masz śliczny domek, u ciebie bardzo ładnie prezentują się donice z kwiatami przed wejściem...a na zdjęciu masz posadzone właśnie wiśnie Amanogawy?

cudowny widoczek, czekam wiosną na kwitnienie twoich wiśni
Gratuluję krokusika
tulucy 13:10, 24 lut 2016

Przyszłam się przywitać bardzo podoba mi się Twój ogród, podglądam od jakiegoś czasu
Rzeka bodziszków powala, a konkretny wniosek jest taki, że Aspirin musi u mnie dostać ze dwie siostrzyczki, bo samej jej smutno
Napia 16:31, 24 lut 2016

Mysza napisał(a)

Aga dziękuję za propozycję rogownicyChętnie skorzystam
Widzę plany ogrodowe na całego, będę trzymała kciuki za realizację.
Piękne ciemierniki
Buziaczki.

To poproszę o namiary na priva

Plany są zobaczymy co się uda zrobić