Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 19:03, 26 cze 2012

Do góry
seliza napisał(a)

Źelazne drzewa ogrodowiskowe; wiśnia umbra cos tam jak ją nazywam , wiśnia pissardi lub nigra, magnolia soulangina, buk czerwony najlepiej pendula, ja polecam graby fastigata do strzyźenia lub puszczenia swobodnie, klony globulosum.
Za chwilę inni pewne teź polecą.

Marzenko, dziękuję za radę.
W szkółce widziałam też szczepione na pniu wiązy, później poszukałam na necie i zauroczyły mnie te drzewka..no i miałam dylemat czy wiązy czy klony globosum... W końcu jednak stanęło na zakupie 2 klonów globosum. Myślę, że przy ławeczce sprawdzą się troszkę lepiej. Są już posadzone i choć na razie są drobne to myślę, że jak "nabiorą masy" będą cudne. Muszę je obfocić to pokażę.
Co do wiązów natomiast to tak mi wpadły w oko, że muszę nabyć choć jednego, ale najpierw muszę przemyśleć dla niego miejsce, choc jakiś zamysł już jest ale nie wiem jak się tam sprawdzi..

Dobry wybór!!! Wieloszka ma takiego bordowego klona na tle bialego żwirku !!! Pięknie to wygląda. Wiązy u Agi i Domi chorowaly. Zatem pytania nt drzew kieruj do Agi Wieloszki
I pokaż koniecznie fotki
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 18:58, 26 cze 2012

Do góry
seliza napisał(a)
Źelazne drzewa ogrodowiskowe; wiśnia umbra cos tam jak ją nazywam , wiśnia pissardi lub nigra, magnolia soulangina, buk czerwony najlepiej pendula, ja polecam graby fastigata do strzyźenia lub puszczenia swobodnie, klony globulosum.
Za chwilę inni pewne teź polecą.

Dziękuję, ale mam pytanie czy wsszystkie drzewa, które wymieniłaś dzadzą sobie radę na takiej patelni, czy któreś z nich może to źle znieść?

Wszystkie za wyjątkiem klonu lubia słońce. Klonu nie znam, nie posiadam, doświadczen nie mam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:51, 26 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)
ech dziewczyny.. kuchnia cudo..ja jestem w niej zakochana od początku, a jak patrzę na tą zastawę..to jestem pełna podziwu, nic się nie zbiło))
a czy ja jako blondynka mogę się załapać do wrocławianek.. mam spodnie w takim samym kolorze sukienki

Dołączaj do grona blondynek
A z zastawy nic sie nie stłukło bo lko kawa w filiżankach była podawana a tak to plastik bombastik królował
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:50, 26 cze 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Gratuluję wspaniałej organizacji i spotkania Komitet boski i niezwykle elegancki - wymiata Żałuję, że nie mam do Was bliżej, ale dobrze, że chociaż na forum mogłam zobaczyć Jestem pod wrażeniem tego spotkania Pozdrowionka

Kasia musimy się wreszcie spotkać tylko gdzie , po środku w Wawie???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:49, 26 cze 2012

Do góry
Lena napisał(a)

Skarbiec to nie byle jaki -
Płynne złoto i przysmaki.

Śląskie jadło cudne, smaczne
Jeść natychmiast każdy zacznie.

Ślicznoty jesteście

Bo na zdjęciach zmarszczek nie widać tylko z Agą zęby suszymy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:48, 26 cze 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)
Świetne zdjęcie.

P.S. Mój synek wczoraj patrzał jak oglądam zdjecia ze spotkania waszego i pokazuje na Ciebie Marzenko i mówi, "o mama ty tu jesteś".Troszke urodą i fryzurą podbne jesteśmy i mam też ta sukienkę z "Z"

Uśmiałam się wczoraj.

Wieloszka też ma tę sukienkę z Z ..... dobrze, ze na spotkanie nie ubrala
No to jak dołączysz kiedyś na spotkanie to będzie większy problem aby nas odróżnić
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:45, 26 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Stary dąb antyczny, zdecydowanie!

Popieram i głosuję obiema rękami !!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:41, 26 cze 2012

Do góry
A już podobno trawki posadzone. Poprosimy foty
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 18:35, 26 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Spodziewam się nowego awatarka Wieloszki

Skoro mam Danusiu oficjalne pozwolenie na wykorzystanie Twojego zdjęcia - to jak najbardziej Mam nadzieję, że podołam technicznie...
Aaaa i uprzejmie donoszę, że miskanty, które przytulam już posadzone

Świetne zdjęcie!!! Cała Aga nasza Wieloszka czyli Mała Ogrodniczka Wielka charakterem!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:57, 26 cze 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Marteczko, za jedno wyszło 339zł. myślę że na taki design do przyjącia cena. I rozpinane na suwak tapicerki. byłam w sobote w galerii złote tearasy i tam facet ma w knajpce te krzesła , ponoc kupował je ponad pół roku temu i mówił że zadowolony, nawet dzinsy nie puszczją na to farby. sam ponoć w szoku. Oby się sprawdziło.

Krzesła super!!! To za za krzesla w Ikea 399 zł płaciłam...
A na dziecioki skóra najlepsza moźna czekoladą umazać i się doczyści. Ale polecam ciemne kolory......
Przerabiałam jednak krzesla z ekoskóry i mi się tyłek do nich kleił.... Dlatego kupiłam w Ikea skórzane.... Nie są designerskie ale mi pasują....
A Twoje maja nóżki emsowe super , chcialam sie spytać co masz na podlodze a to fota ze sklepu...pokaż koneicznie etażerke!!!!

Matko do rac się spóźnie....
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:54, 26 cze 2012

Do góry
Pięknie!!!!
I tekst piękny
samo życie nawet jak sie ma córke i M w domu a nie dwóch mężczyzn.....
U Oci ... 06:51, 26 cze 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)

W ogrodniczych, czy marketach w dziale ogrodniczym

oj tam, oj tam - a ja tam wiem czy kwaśna to znaczy iść i kupić, czy jakies wapno, azoty itp będziecie mi kazać sypac i mieszać z ziemią

U mnie jak w podpisie - zero, null pojęcia

p.s. trzeba było tak od razu napisac że mam zakupić w ogrodniczym worek kwaśnej kwaśnicy

Będziemy Ci pisać
Z czasem będziesz innym doradzać, naturalna ewolucja ogrodomaniaczki
I posadź go na minimlanym podwyższeniu bo nie lubi nadmiaru wody stojącej w korzeniach.... Ale u mnie coś mu i tak nie pasuje...
U Oci ... 06:50, 26 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Ale piękny klon!!! mój za 25 zł choruje, a w ciagu roku urósł z 1 m. Jakoś nie. Mam reki do klonów. Posadziłam w kwasnej glebie na podwyzszeniu i zdycha, mimo oprysków...

Marzenko to może w zakwaśnej posadziłaś?

Ocia a jak będziesz okrywała to kilka razy tą włókniną nie raz bo ona słabo trzyma jest piękny

Aniu wymieszalam z rodzimą.. Podjerzewam jednak, że w tym miejscu ma jednak za mokro... Ale zobaczymy. Nie poddam sie i będę go pryskać..... Jak deszcze przestaną padać....
Rododendronowy ogród. 06:48, 26 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To na dobranoc moje liliowce i już Was żegnam.

Ha taki kolor to aż w oczy razi, czerwień strażacka ale cudownie muszą w ogrodzie wyglądać. A jak obficie kwitną !!!
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 06:46, 26 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wspaniale spędziliście te dwa-trzy dni. I ta nocna wyprawa tylko ze swieczkami na wiankach.Tylko ten kwiat paproci zrobił wam kawał i zakwitł w niespodziewanym miejscu czyli u Dzidki, ale za to jak wiele drogocennych kwiatów miał.Sylwii bardzo dziękuję za pokazanie ogrodu Marzenki bo wszyscy skupili się na ludziach a ogród też jest bardzo ciekawy i ładny. Czy u Marzenki są dwa tarasy?- bo w dali widac kolumny i jakby taras a nie ma z bliska takich zdjęc i nie jest to taras z kanapami.Super spędziliście tam czas . Na nastepnym spotkaniu już będę mam nadzieje.Wszystkich pozdrawiam.

Bożenko mam dwa tarasy jeden kanapowy na froncie domu - reprezentacyjny a drugi przy kuchni ze stołem do jedzenia Te dwie kolumny to słynne donice z kiermaszu we wsi obok właśnie na tarasie kuchennym.
Liczę, że za rok dołączysz do nas

Taki taras przy kuchni dobra rzecz. Ja tez mam nadzieję że uda mi się kiedyś do Was przyjechac.

Bożenko bój o ten taras z architektem i M stoczyłam ale warto było dzięki temu mam również dwa wyjścia na ogród i maksymalnie przeszkolone schody od zachodu, mocno to doświetla tył domu
PRzyjeźdżaj, przyjeżdżaj
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:42, 26 cze 2012

Do góry
noemi napisał(a)

muszę upolować taką trawkę ... surfinie już mam ...

... Iza koniecznie, bo jest super i znosi słońce ... ja mam pierwszy raz surfinie, ale chodzę koło nich i coś mi nie pasi ... mają brązowe końcówki ... czy mógł mi je załatwić kot co się rządzi czasami u mnie na tarasie ( nie mój ) ... donice tarasowe pryskam takim preparatem odstraszającym koty ... mocny cytrynowy zapach, ponoć tego nie lubią ... no ale żeby kwiaty tak potraktować ... sama nie wiem , Marzenki obwąchałam i nie mają takiego dziwnego zapachu jak te moje ...

Magda jesli masz kopiować to tak jak tu
http://pot-scape.com/pl/trawy/11-rozplenica-pennisteum-vertigo-pennisetum-purpureum.html
Zjęcie nr 2
Kupiłam za dużą surfinię i nie moglam już nic zmieścić w donicy..... Ale w przyszlym roku poszaleję vertigo bedzie zimować w garażu...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:40, 26 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

muszę upolować taką trawkę ... surfinie już mam ...

... Iza koniecznie, bo jest super i znosi słońce ... ja mam pierwszy raz surfinie, ale chodzę koło nich i coś mi nie pasi ... mają brązowe końcówki ... czy mógł mi je załatwić kot co się rządzi czasami u mnie na tarasie ( nie mój ) ... donice tarasowe pryskam takim preparatem odstraszającym koty ... mocny cytrynowy zapach, ponoć tego nie lubią ... no ale żeby kwiaty tak potraktować ... sama nie wiem , Marzenki obwąchałam i nie mają takiego dziwnego zapachu jak te moje ...

Madziu surfinie potrafią swym zapachem zaskoczyć ... nawet jak wydają się być podobne mogą być inne ... nie lubią moknąć wtedy prawie gniją za życia ... ja obrywam każdy przekwitający kfiatek ... to je pobudza ... nie jest to fajne bo kleją się i brudzą łapki ... zakładam rękawice

No właśnie najbardziej nie lubią deszczu i muszą mieć mega słońce..... I podlewanie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:40, 26 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

cudna jest ta trawa ... widziałam ją jeszcze przy bukszpanach ... bardzo fajnie wygląda

To chyba len nowozelandzki

Sebku to rozplenica vertigo.
Kubusiowo 06:37, 26 cze 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A teraz moja bylinówka

Piękna rabata!
Ogrodnik mimo woli 06:30, 26 cze 2012

Do góry
Ja też poczytałam OKO wodne coraz piękniejsze !!! A basen to prawie ma wymiary olimpijskie.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies