Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

barbara_kraj... 00:11, 26 cze 2012

Z tym mrużeniem oczu na widok Twoich, Bogdziu, liliowców, to prawda. To samo, co Ania, zrobiłam. Ogień, po prostu ogień!
monteverde 00:54, 26 cze 2012

PIĘKNE!!!!!!!!!!!
Madzenka 06:48, 26 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
To na dobranoc moje liliowce i już Was żegnam.

Ha taki kolor to aż w oczy razi, czerwień strażacka ale cudownie muszą w ogrodzie wyglądać. A jak obficie kwitną !!!
Ewa 07:17, 26 cze 2012

Bogdziu muszę Ci powiedzieć , że dzięki Tobie i informacjom od Ciebie na temat rh, uwierzyłam , że może i u mnie coś z nich wyrośnie. Nie wychodziło mi to do tej pory , ale w tej chwili wydają sie o wiele ładniejsze, tylko jeden od początku był lichy. Wkleję go u siebie i poproszę Cię o kuknęcie
Klamber 07:39, 26 cze 2012

Bogdziu, obłędnie kwitną Ci liliowce, kolor boski, jak zobaczyłem zdjęcie to od razu musiałem napisać pochwałę. Najlepsze to pierwsze, na tle perukowca. Moje jeszcze nie kwitną, tylko ten wczesny pomarańczowy. Mam dużo liliowców ale takiego nie mam, cudny. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Ewa 07:43, 26 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
To na dobranoc moje liliowce i już Was żegnam.

Robert ma rację, piękne zdjęcie i dopiero jak Robert napisał widzę, że masz perukowca
Mala_Mi 08:26, 26 cze 2012

Witaj Bożenko.....
Ależ piekna czerwień ......
sylllwia 08:28, 26 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Wiadomośc dla wszystkich uprawiających rh. Z powodu ciepłych ale deszczowych dni na niektórych rh pojawiły się mączliki, szczególnie na młodych listkach najczęściej od spodu liscia.Są to maleńkie białe centki fruwające jak się poruszy krzakiem albo go opryska. Wysysaja sok z młodych liści i trzeba je zlikwidowac a nie jest łatwo. Musi byc to preparat na którym pisze ze jest na mączliki i często oprysk trzeba powtórzyc.Obejrzyjcie krzaki i ewentualnie róbcie opryski. Ja dziś robiłam.

Muszę dzisiaj pooglądać moje rh, a możesz podać Bożenko nazwę preparatu jakim Ty pryskałaś swoje?

Moje pomarznięte Rh też powypuszczały nowe, młode przyrosty z boków i właśnie się zastanawiam, czy będą kwiaty w przyszłym roku na nich czy nie.
Bogdzia 11:19, 26 cze 2012

asc napisał(a)
Bożenko...liliowce mają taki kolor...że aż oczy przymrużyłam..... cudny kolor i cudne liliowce.

A pysznogłówkę można dawać do herbatki....
Z mączniakiem radzę w ten sposób, że jak przekwitną i robią sie brzydkie.... to je ścinam.... zapobiegam wtedy mączniakowi..... Od 2009 roku czyli przez 3 sezony raz mi siepojawił...i to w pierwszy rok..... wieć ściełąm.... i odtatnie 2 lata mączniaka na nich nie widziałam....
Liliowiec od Ciebie ma pąki..... J k zakwitnie to od razu się pochwalę.....

Chcesz tego liliowca? jesli tak to wsadzę w doniczke i przywiozę.Pysznogłówki na razie nie chorują ale wiem że są podatne.Muszę spróbowac dodac liście do herbaty.Liliowiec który Ci dałam to mój ulubiony, mam nadzieje ze jak Ci zakwitnie to tez tak powiesz.W pierwszym roku moze byc nieco mniej urodziwy chociaż u Ciebie wszystko piekne to może i on pokaże swą urodę bo moim zdaniem jest piękny.
Bogdzia 11:25, 26 cze 2012

Basiu, AniuMonte, Marzenko i Robercie. Po kwitnieniu wykopie największy krzak i zrobię sadzonki, nie wiem ile ich wyjdzie ale będą do rozdania więc jeśli chcecie???? największy problem z wysyłką ale jeśli ktos będzie u Ani asc to przywiozę.Marzenka to pewnie nie chce bo nie lubi czerwieni a strazackiej pewnie szczególnie.