Liczę na to Haniu, że minusy już się nie pojawią. Pełnia będzie dzisiaj, potem noce powinny być cieplejsze. Wiesz, że zaczyna mi za to deszczu brakować? Wczoraj podlewałam skrzynie warzywne i truskawki.
Mam w ogrodzie dwie wiśnie ozdobne, Ukon i Royal Burgundy. Ta druga jest bardziej strojna, kwiaty ma pełne, w oczy rzuca się z daleka, ale to właśnie ta na pierwszy rzut oka skromniejsza jest moją ulubienicą.
Royal Burgundy
Musiałam zacytować - idealnie czyściutko, równiutko i to wiaderko w osi
Haniu, fasolę i ogórki kiedy wrzucasz do ziemi? Miejsce też mam już przygotowane, tylko jakoś tak zimno wieczorami że jeszcze się wstrzymuję. Napisz jeszcze proszę kiedy wsadzać sadzonki selera, sąsiadka się mnie podpytuje, a ja nie selerowa
Muszę do mojego derenia zajrzeć, bo zupełnie o nim zapomniałam. Widzę, że usuwasz mu stare liście. To w jakimś konkretnym celu czy tylko w ramach poprawy wizerunku?
Proszę pomóżcie. Brzózki młode zasadzone rok temu. Puściły pierwsze listki. Od kilku dni od dołu drzewek brązowieją liście. Codziennie coraz wyżej. 4 brzozy i na wszystkich zaczyna się to samo. Żadnych szkodników nie zauważyłam. Liść brązowieje równo na zewnątrz.
Lidko te na zdjęciach to tegoroczne odmiany Van Eijk. Nie wiem czy za rok wypuszczą-oby-ale na te chwilę są przepiękne.
to te mieszanki
Mystic van eijk
lady van eijk
pink passion-mieszanka z biedry
i salomon van eijk
Na froncie podobny skład
Zobaczę co będzie za rok, bo z nasadzeń sprzed dwóch lat pozostała garstka różowych ale wtedy sadziłam inne mieszanki-część wżarły nornice
były to głównie tulipany Hampshire -to te cieniowane-cudowne
Chętni na domek. Przyslali umowę rezerwacyjną do lipca. Podziękowałam. Poproszę o przedwstępną I zadatek które coś znaczą, nie zamierzam wycofywać oferty z rynku żeby w lipcu obudzić się z niczym.
Cudny ogród, piękne połączenia, gratuluję efektów pracy. Piękne są również zdjęcia ogrodu i te ujęcia
Mam też pytanie odnośnie Grabów jaka to odmiana,co ile sadzona i jak czesto ptzyciane