Wysadziłam swoje storczyki, które od sierpnia rosły w doniczkach. Zabrałam je, bo coś ciągle pod nimi ryło.
Tylko osiem miesięcy były w doniczkach, a jaka różnica w wegetacji, oczywiście nie zakwitną.
Szukaj miejsca i przygotuj podłoże dla swojego w wiadrze, bo szkoda sezonu.
Paprotniki szczecinkozębne jak tylko przyszły wsadziłam do kwaśnej ziemi w doniczkach, a jakże
Wieczorem sięgnęłam po książkę "Paprocie" Beaty Grabowskiej i Tomasza Kubali, większość paprotników, w tym moje wymagają Ca. Przesadziłam do zasadowej, niech się do sierpnia przekorzenią
Co to za roślinka bo mam ją w ogrodzie i nie wiem skąd? Czy to jest kokoryczka?
Chyba przywędrowała do mnie z jakąś roślinka albo z ziemią.
Obejrzałam zdjęcia parę razy i jestem pod wrażeniem pięknej wiosny i Waszej pracowitości.
Ogarnąć taki teren wymaga ogromnego wysiłku, a przede wszystkim czasu, a tego zbyt dużo nie macie bo jeszcze remont domu w trakcie.
Ale możecie być dumni z siebie. Jest przepięknie! A na magnolię możecie wycieczki zapraszać bo kolekcja naprawdę imponująca, a drzewa naprawdę już okazałe.
Ja wczoraj się skusiłam na kolejną magnolię. Elizabeth to marzenie Andrzeja, a ja mam teraz ból głowy gdzie ja upchnąć
Pozdrawiam
Dziękuję co jakiś czas mamy wyzwania w kobiecej foto szkole i tematem jest selfie. Tym razem ma być selfik z rekwizytem. Zastanawiam się nad tym z bukiecikiem, ale nie wiem, czy nie pokuszę się o zrobienie takiego z aparatem. (zaznaczam, że zdjęcie obrobiłam w programie, więc nie do końca można wierzyć w to co się widzi).