Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 13:51, 25 paź 2023

Basieksp napisał(a)

Taki widok nawet trudno skomentować Cudnie

Widoki dziękują Codziennie są inne. Dzisiaj nie ma słońca. Jest melancholijnie.

Muszelka 13:59, 25 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Kanciki wyszły świetnie. Urządzenie zasługuje na zakup.

Gruszko, jak to mądrość ludowa głosi: "natury nie oszukasz".
Miałaś rację!
Cały sezon wytrzymałam bez kancików. Do przedwczoraj. Nie mogłam powstrzymać się przed zobaczeniem, jak działa to urządzenie
Spodobał mi się rezultat! Krawędziarka pracuje sprawnie, daje bardzo dobry efekt. A będzie tylko lepiej, bo Pan Muszelek dojdzie do większej wprawy w jej obsłudze. Generalnie bardzo ją chwali - jest ergonomiczna.
mirkaka 14:27, 25 paź 2023

Daj namiary na pv tej krawędziarki, może i ja sobie kupię, bo u mnie kanty niestety tylko na wiosnę robię, potem już nie mam weny i sił na to.
Zdjęcia u Ciebie zawsze wspaniałe, podziwiam je od zawsze
Muszelka 18:03, 25 paź 2023

Mirko, Lidko -> https://pl.ryobitools.eu/narzedzia-ogrodowe/podkaszarki-i-kosy-do-trawy/podkaszarka-akumulatorowa/ry18ega/ry18ega-0/#reviews

Jeśli nie macie z tej linii innych narzędzi, to trzeba osobno dokupić ładowarkę z akumulatorem. Jaki akumulator jest kompatybilny z tą krawędziarką znajduje się w opisie urządzenia.

Koszt spory, ale warto. Może św. Mikołaj się szarpnie

Edit: Nie wiem, dlaczego link do krawędziarki nie otwiera się. Ale działa po przekopiowaniu go i wklejeniu do wyszukiwarki.
Muszelka 18:27, 25 paź 2023

Kordina napisał(a)

Też miałam na początku smienę, potem zenita...

Slajdy mam do dziś i dawno do nich nie zaglądałam, ale planuję zimową wieczorową porą powrót do wspomnień - spotkanie rodzinne i przyjacielskie

Bożenko, przeszłyśmy podobną drogę Smieny 8M to były b. proste w obsłudze aparaty, posiadające świetną optykę C. Zeissa.
Po Smienie miałam: Zenitha, FEDa i Kodaka. A po okresie analogów fotografowałam aparatami cyfrowymi Sony i Canon.

Moje stare slajdy do dzisiaj bardzo dobrze zachowały kolory (w przeciwieństwie do starych, zbrązowiałych "kolorowych fotografii").

My również raz na parę lat (w okresie zimowym) wyświetlamy na ścianie slajdy
Muszelka 18:34, 25 paź 2023

Krakus napisał(a)

ach te Twoje kadry lubię u Ciebie podziwiać widoki..

Krakusie, witaj! Ale miło, że do mnie zaglądasz!

Dla Ciebie Taterki

Dolina Pięciu Stawów Spiskich
Muszelka 19:45, 25 paź 2023

Zanim ściemniło się, zdążyłam zlikwidować 1 krzew 'Philovita'. Zerwałam kartonik cherry pomidorków. Muszę je jeszcze ogarnąć (zrywałam je w brudnych od ziemi rękawicach) i posegregować.
Jak myślicie, te całkiem zielone złapią kolorek?

Pozostałe krzaki 'Philovita' zlikwiduję w listopadzie. Jeszcze nigdy nie miałam (pod chmurką) tak długo pomidorów. Krzaki nadal są zdrowe, z kwiatkami.
Wiolka5_7 20:22, 25 paź 2023

Złapią też zielone oberwałam i wsadziłam do kartonu i teraz mam czerwone jeszcze do zjedzenia
Iwonka 21:04, 25 paź 2023

Muszelko perfekcja w kadrach, krawędziach, podziwiam mistrzostwo prac wszelakich.
W pięknym miejscu mieszkasz i piękne zdjęcia przywozisz z wyjazdów. Z przyjemnością dziś u Ciebie posiedziałam
Zapisałam nazwy pomidorków, gratuluję batatów.
U mnie od miesiąca znów zupa krem z tych pysznych warzyw, do tego cukinia, korzeń imbiru, cebula. Pychota.
MagdaLenka 09:56, 26 paź 2023

Muszelka napisał(a)
Zanim ściemniło się, zdążyłam zlikwidować 1 krzew 'Philovita'. Zerwałam kartonik cherry pomidorków. Muszę je jeszcze ogarnąć (zrywałam je w brudnych od ziemi rękawicach) i posegregować.
Jak myślicie, te całkiem zielone złapią kolorek?

Pozostałe krzaki 'Philovita' zlikwiduję w listopadzie. Jeszcze nigdy nie miałam (pod chmurką) tak długo pomidorów. Krzaki nadal są zdrowe, z kwiatkami.

Można im dorzucić dojrzałego banana do kartonu. Ponoć przyspiesza dojrzewanie innych warzyw i owoców.