Dzisiaj dotarły do mnie róże okrywowe Aspirin Rose z Rosarium. Nie dość że znakomicie zapakowane to jeszcze śliczne z pąkami i w znakomitej kondycji. Jutro będę sadzić i obfocę
A dzisiaj z M posadziliśmy 4 kule bukszpanowe przed płotem. Ciekawe jak długo się utrzymają ....
Ach, mój mąż wyskoczył dziś, że kupi bilety na mecz Polska-Czechy dla nas Ale u koników są po 1500zl/szt. więc mu to wyperswadowałam....nie powiem, że gdzieś tam głęboko jest troszkę żalu, że nas tam nie będzie...no ale trzeba mysleć racjonalnie, nie? Powiedzcie, że dobrze zrobiłam
z ostatniej chwili ... to TEN pan na B ... o odszczekuje już zawsze Kuba i Bałaszczykowski będzie mi się kojarzył z dobrze wykonaną robotą i do tego w świadomości dla kogo ... radość ... i całowanie orzełka ... pełny spontan ... to poczuła cała Polska ... poczułam i ja ...
Tak pięknie się cieszył i kapitanem reprezentacji jest więc daje przykład młodszym kolegom
Taki zakątek mi się zrobił z nowym bukszpanem w tle
A to nowa żurawka Guardian Angel na tle trzmieliny japońskiej Marieke. Czeka na towarzystwo jej podobnych żurawek), które niebawem (mam nadzieję) przyjadą.]
Agata pięknię!!!
Czy ja dobrze widzę takie dorodne bambusy???
I właśnie o tę atmosferę mi chodzi O chęć zabawy i radości!!!
A najbardziej mnie cieszy, że dzięki tej imprezie Wrocław w świetnym tempie ma obwodnicę autostradową, stadion, nowe lotnisko, wyremontowany cudownie dworzec i jeszcze nie z tej okazji ale wyremontowaną halę stulecia i przyległę tereny z fontanną , wyremontowane głowne drogi, nowoczesny plac grunwaldzki/Rondo Regana z nowoczesną architektura i nasadzeniami.
I jest pięknie i wszyscy są zadowoleni i podekscytowani I nawet koleżanki, ktore nie wiedzą co to jest spalony kibicują naszym
Danusiu można teraz rośliny przesadzać? myślałam że teraz tylko ze szkółki z donic można sadzić.
Trzeba zapytać, czy to dobry okres na przesadzanie?
Nie - to nie jest dobry okres na przesadzanie, zwłaszcza jak trzeba starsze rośliny wykopywać i liściaste. Ale jak widać nasze przesadzanie to mus, i ten mus nam nawet wychodzi w 100 procentach. Nasze przesadzanie się udaje, bo należy przesadzać ze świadomością tego jak się to robi.
.
Danusiu co to znaczy przesadzać że świadomością??? Z dużą bryłą korzeniową, masz jaki patent na wyciąganie roślin z głębokimi korzeniami?