a ogrodowo gunnerka uratowana przynajmniej na razie
Na nowym kawałku rodkowej chyba się rodkom spodobało bo masa młodych przyrostów jest
chwast już niestety i tam odpalił
czadu daje liliowcowa jak co roku niezawodnie
w kupie siła
Aniu, masz takie multum kwiatów, że chyba nie ma momentu, by jakieś nie kwitły
Szczególnie zainteresowała mnie róża na dwóch ostatnich zdjęciach. Pamiętasz nazwę?
Lilie dodają ogrodowi uroku Jak i wszystkie byliny. Ściany powojników do pozazdroszczenia
Basiu - odnośnie hortensji bukietowej - kiedyś miałam tak samo na jednym krzewie. To jest mozaikowatość liści.
Początkowo nie robiłam nic. W następnym roku liście na tej gałęzi były skarłowaciałe i nie rozwijały się. Pewien ekspert stwierdził, że to choroba wirusowa i zalecił wyciąć tę gałąź, ponieważ wirus może zagrażać całemu krzewowi.
Wycięłam i w tym roku jest ok.
Należy zwalczać szkodniki i wzmacniać rośliny np. Bioseptem
Śliczny jest w duecie z dziewanna bardzo ładnie, podoba mi się bardzo a dziewanna wysiewałam czy to taka zwykła? Raz sobie taką z lasu przywiozłam, ale nie chciala u mnie rosnąć.
Ale ten tytoń też jest bardzo ładny, kolor ma śliczny
Piękna i ogromna ta różaWyobrażam sobie jak musi obłednie wyglądać na żywo kolor jak dla mie też piękny no bardzo podoba mi się też ta szałwia, kolor, ilość, bardzo ładnie to wygląda podobną sobie kupiłam, tylko zanim mi się tak ładnie rozrośnie? poczekam
A eM właśnie ogarną co jiecj w tunelu podwiązał pomidory i ogórki, bo trzeba było jeszcze dodatkowo podwiązać. Powycinał zbędne liście i zebrał ogórki i przesłał mi takie fotki