Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 22:19, 16 paź 2023

Gosialuk napisał(a)
Kwiatostany na perukowcach to podobno cecha osobnicza. Czyli jak się uda. Chyba, że już takiego z chmurkami zakupisz, to już się nie zmieni.
Kabanoski i grzybki wyglądają smakowicie. Zdjęcia ogrodowe z szerokimi kadrami fajnie pokazują twój ogród.

Mam jeszcze dwa inne perukowce, jeden z żółtymi liśćmi, drugi z zielonymi, narazie małe są, ten zielony zapowiada się ładnie, bo chyba będzie się ładnie przebarwiał
Basieksp 22:32, 16 paź 2023

A dziś zrobiliśmy demolkę robią nam drogę, będą kładli polbruk, juz zaczynają, a że mamy dwa wjazdy, wyłożone swoim polbrukiem, musieliśmy zdjąć ten nasz, bo inaczej jutro koparka wszystko by zmiotła. Tak trochę z zaskoczenia to wyszło, po pracy w trójkę, daliśmy radę Ale jutro nie wiem czy plecy wyprostuję Jedno dobre mam dużo kostki, może jakieś obrzeża w ogrodzie sobie zrobię albo jakiś placyk, ścieżki? hmm, lubię tak sobie kombinować, wymyślać
Magara 23:23, 16 paź 2023

Basia, zacne grzybowe zbiory Musisz Azę wytresować żeby też szukała
Basieksp 09:29, 17 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kabanoski z pewnością będą pyszne. Te sklepowe zawsze przegrają ze smakiem tych domowych. Kilka lat temu pacholę odmówiło wożenia domowych wędzonek autobusem międzymiastowym, bo wszystkim podróżnym nosy latały w lewo i w prawo. Zapach przenosił się mimo szczelnego opakowania.

To teraz wiem czemu nasza córka nie zabiera sobie wędzonek, no chyba, że zawozimy ją samochodem
Basieksp 09:31, 17 paź 2023

Magara napisał(a)
Basia, zacne grzybowe zbiory Musisz Azę wytresować żeby też szukała

A wiesz jaki ona ma duży nochal? trochę tych grzybów by wywąchała tylko kto by ją utrzymał jakby trop złapała
Gruszka_na_w... 14:49, 17 paź 2023

Aza nadałaby się do poszukiwania trufli.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 14:52, 17 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Aza nadałaby się do poszukiwania trufli.

Ooo to jest pomysł
Basieksp 17:58, 17 paź 2023

Ostatki, dziś zerwane muszą trochę dojrzeć i jakieś pojedyńcze jeszcze wiszą w tunelu no i na obiad były trzy ogórki, chociaż one już bardzo wolno rosną, za zimno już dla nich
Alija 20:28, 23 paź 2023

Basiu, obejrzałam wszystkie zaległości, piękne zdjęcia ogrodu, no i jeszcze grzybobranie (bardzo lubię), kiełbaski, Aza i ostatnie pomidorki (wyglądają smakowicie).
anabuko1 12:08, 24 paź 2023

Basieksp napisał(a)
Ostatki, dziś zerwane muszą trochę dojrzeć i jakieś pojedyńcze jeszcze wiszą w tunelu no i na obiad były trzy ogórki, chociaż one już bardzo wolno rosną, za zimno już dla nich
[img esize=640x296]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/247/2479188/original.jpg[/img]

Fajnie mieć swoje warzywa.
Smak wyborny.
Ja swoje ogórki miałam do połowy września.
A pomidory do początku października. Potem to już pojedyncze resztki.