Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

mirkaka 06:53, 23 paź 2023

Taką zimę jak na Twoich zdjęciach też kocham, ale rzadkie przypadki żeby ją oglądać, większość zimy niestety jest bura, mokra i zimna
U mnie
1 miejsce to wiosna,
Muszelka 16:12, 23 paź 2023

Dla Ciebie, Mirko, wiosna na najwyższym podium U mnie plasuje się ciut niżej. Ale fakt - wiosna jest cudowna!
Muszelka 16:48, 23 paź 2023

Dostaliśmy do przetestowania elektryczną krawędziarkę.

Kanciki robi się migusiem! Dokładnie tak szybko, jak można zobaczyć to na prezentacyjnych filmikach.

U nas linia rabat ma wiele krągłości. Krawędziarka spokojnie daje im radę. Pan Muszelek pierwszy raz miał ją w rękach i na moje oko wyszło mu całkiem dobrze.

Klamka zapadła. Kupujemy!

Idziemy dalej działać, bo za godzinę zacznie się ściemniać.
Basieksp 17:11, 23 paź 2023

Taki widok nawet trudno skomentować Cudnie
Gruszka_na_w... 17:27, 23 paź 2023

Ostatnimi czasami nie przepadam za latem. Zniewalające upały i gwałtowne burze to już nie moje klimaty. Pozostałe pory roku lubię tak samo. Dostarczają podobnej radości.
A co do wzruszeń związanych z oglądaniem zimowych pejzaży, to je podzielam. Stawiają człowieka na granicy pomiędzy magią i rzeczywistością, a to jest cudowne doświadczenie. Taki magiczny realizm.
Kanciki wyszły świetnie. Urządzenie zasługuje na zakup.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kordina 20:31, 23 paź 2023

Muszelka napisał(a)
Agatorku, fotografować lubię od zawsze Pierwszym moim aparatem była smiena, a dokładnie trzy smieny (stopniowo dokupowane).

W pierwszej smienie był film czarno-biały (który później samodzielnie wywoływałam), w drugiej diapozytywowy (slajdy), w trzeciej film kolorowy.

Też miałam na początku smienę, potem zenita. Filmy czarno-białe wywołaliśmy w szafie zasłaniając kocem okno, aby najmniejszy promień światła nie padł na kliszę
Slajdy mam do dziś i dawno do nich nie zaglądałam, ale planuję zimową wieczorową porą powrót do wspomnień - spotkanie rodzinne i przyjacielskie

Przyrząd godny podziwu, będziecie mieć najbardziej równe kanciki z całej społeczności ogrodowiskowej
Krakus 08:20, 24 paź 2023

Muszelka napisał(a)

Tak, boskie Fajne jest w nim to, że codziennie prezentuje się inaczej.
Ciągle odkrywamy prowadzące doń nowe leśne ścieżki i ścieżynki.

ach te Twoje kadry lubię u Ciebie podziwiać widoki..
Magara 22:45, 24 paź 2023

Muszelka napisał(a)
Dostaliśmy do przetestowania elektryczną krawędziarkę.

Kanciki robi się migusiem! Dokładnie tak szybko, jak można zobaczyć to na prezentacyjnych filmikach.

U nas linia rabat ma wiele krągłości. Krawędziarka spokojnie daje im radę. Pan Muszelek pierwszy raz miał ją w rękach i na moje oko wyszło mu całkiem dobrze.

Muszelko, pytanie: to urządzenie kanciki robi (darń nacina) czy wąsy traw wystających wycina???
Muszelka 00:21, 25 paź 2023

Magara napisał(a)

Muszelko, pytanie: to urządzenie kanciki robi (darń nacina) czy wąsy traw wystających wycina???

To krawędziarka - robi kanciki. Nacina darń (jak na zdjęciach). Posiada 4-stopniową regulację głębokości cięcia.
LIDKA 08:07, 25 paź 2023

Fajne to urządzanie. Chyba trzeba z mikołajem pogadać. Akumulator jaki macie do tego bo widze że są różne?

Muszelka robisz cudne foty.