Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 07:43, 15 maj 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Magnolia jest kaprysnym i delikatnym stworzeniem. Posadziłaś w trawie

Dołek jest źle przygotowany, za mały. Poczytaj i sama stwierdź jakie błędy popełniłaś.

Dziękuję....
Wszystko przez ti, że była.sadzona na szybko...nie doczytałam...wszystkiego uczę się sama...
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 07:41, 15 maj 2018

Do góry
Musia, ta Magnolia została posadzona "skandalicznie".Poczytaj a zrozumiesz dlaczego. Trzeba jej poprawić życie. Wolę walki ma
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 07:34, 15 maj 2018

Do góry
Magnolia jest kaprysnym i delikatnym stworzeniem. Posadziłaś w trawie

Dołek jest źle przygotowany, za mały. Poczytaj i sama stwierdź jakie błędy popełniłaś.
Ogród prawie romantyczny 06:19, 15 maj 2018

Do góry
Magnolia piękna. Krzaczkowata ?
Podobne do mojej
Rododendrowa rabata prezentuje się fajnie.
Mnie one nie lubią.
Pozdrawiam
Ogród KasiWB - część II 20:04, 14 maj 2018

Do góry
Również po latach wreszcie w hortensjach pokazała się magnolia )

Zielonym do góry... 10:01, 14 maj 2018

Do góry
stipa nierówna ale i tak fajna Magnolia na razie nie najgorzej wygląda..

krzewuszka już niedługo będzie kwitnąc...ja ją lubie ale muszę przesadzićbo w tym miejscu ją wywiewa..

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:34, 14 maj 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

To bodziszek żałobny 'Samobor', a drzewko to magnolia, do końca nie wiadomo jaka, bo to pomyłka.
Tam wyglądał to miejsce w drugim tygodni kwietnia.

O już jedną odpowiedź znalazłam Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:11, 13 maj 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

Jakaś niemoc jest we mnie w temacie zdjęć. Nawet robiłam ze dwa razy ale w tym roku zimą coś mi mocno żarło kępy bylin w wielu miejscach, teraz albo wystają same kikuty, albo budzą i padają bo brak im korzeni.
Lawenda... powoli wyrywam i zrobię z niej ognisko niestety- to tez z lekka rozbraja z zapału.
Stipa też wymarzła, zbierają się sadzonki od dobrej duszy.
Także mam wrażenie że nie ma wiele do pokazania.
Do tego jest strasznie sucho tak, że rosliny kwitna po 3-5 dni zamiast 3 razy tyle.
kamasja zakwitła w niedzielę, dziś już kończy.
M robi taras w cieniu, więc w najładniejszej części wiosennej- w lasku są wykopki i betoniara i szalunki i cały bajzel faceta w akcji ( choć stemple wylał równiuteńko,aż miło)
A poza tym mam awarię laptopa, a do starego kompa nie umiem wsadzić karty z aparatu.... niezły ze mnie 'dekiel'
Ale wstawię kilka fotek, na których nie wchodzą w kadr cudne zwłoki lawendowe lub inne równie piękne widoki.

To sobie pojęczałam

Marto widać natura potrafi nas i negatywnie zaskoczyć. Pocieszam w smuteczkach bo jestem pewna ze i deszcz i werwa wrócą a wraz z nimi nowe piekne realizacje. Oby sił i determinacji nie zabrakło tego zycze. A taras brzmi ciekawie. Modrzewiowy tak jak planowaliście?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:40, 13 maj 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

...
Stipa też wymarzła, zbierają się sadzonki od dobrej duszy.
Także mam wrażenie że nie ma wiele do pokazania.
Do tego jest strasznie sucho tak, że rosliny kwitna po 3-5 dni zamiast 3 razy tyle.
kamasja zakwitła w niedzielę, dziś już kończy.
...
...

u mnie Marto tez dupa, wsztystkie zakupione jesienią hakone zdechły, ani jedna z prawie 30 sadzonek nie przeżyła, więc rabat świeci pustkami, przesadziłam swoje sadzonki z przodka może uratują sytuacje.

Cały długi pas który poszerzałam tez dupa bo wszytsko male po przesadzeniu dopiero nabiera mocy. szkoda gadać.

Twojej lawendy szkoda mi strasznie bo kochalam te rabacisko .Cudne zresztą

ale czekam na nową jej odsłonę
Nie ma co płakać trzeba do przodu to moja dewiza

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:34, 13 maj 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
hej dziewczyno!
Opalona?
Odpoczęta?
Wygrzana i wykochana?

Odpindolone masz, jak pisze ee-tam - jeśli to pochwała a nie przekleństwo, to się przyłączam

hej tak nawet wyleżałam się cudnie opalone - nie bardzo bo musiałam unikać słońca
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:17, 12 maj 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Aganiu, i u ciebie parasolowata magnolia kwitnie u mnie w tym roku 2 kwitly, trzecia nadal buntuje się

Czy kwiaty Cię zachwycają?....mnie zawsze...ciachnij dyskretnie tą trzecią, może się pobudzi do kwitnienia, albo cierpliwie poczekaj
Skarbonkowy ogródek 09:47, 12 maj 2018

Do góry
Dziewuszki, Wariatki jesteście

Uśmiałam się ze hej. Na szczęście sąsiadów mam daleko wiec mogę zakopywać po nocach co mi się żywnie podoba

Kasiu, mi tez coraz bardziej podoba się rabata Nawet eM wczoraj stwierdził ze fajnie zaczyna to wyglądać a przypominam ze on sceptyczny mocno na wszelkie rabaty
Magnolie sama uformowałam/przycięłam. Jak się wprowadziliśmy to magnolia rosła jak krzaczor. Galezie od samego dołu rosły.

Mam jedno kiepskie zdjęcie jak ta magnolia wyglądała na początku ale trochę widać.

Jeszcze w tym roku podcinałam gałęzie które mnie wkurzały

Z tym przekopywaniem to masz racje, najlepiej jak nic nie rośnie. Wtedy idzie jak po maśle. Problem mam tylko bo mi sie obornik skonczyl a nie moge znalezc nigdzie starego.

Toszko czy obornik koński z lutego br. nadaje się na ta rabatę na której chce sadzić czy za świeży?
Sprawdziłam tego linka i wygląda na to ze te moje IH to maja. Dziwne , bo wydawało mi się ze rabata starannie przekopana z dobrociami. Czy florowit pomoże czy muszę coś innego zastosować żeby uzupełnić niedobory?

Podziałałam wczoraj dalej. Podzieliłam i posadziłam miskanty, przesunęłam lekko kulki i wzięłam się za dzielenie carexa.

Jak ten carex przeżyje to będzie dobrze Czy jest szansa ze z tego czegoś

odbije? Korzenie zostawiałam ale kępa była tak duza ( 5 letnia nigdy nie dzielona ) ze przy dzieleniu takie właśnie kawałki mi powstawały. Zostało mi jeszcze kilka sztuk do podzielenia wiec proszę o opinie czy ja to w ogóle dobrze robię. Nie chciałabym wszystkich uśmiercić.

Mój zielony świat 20:44, 11 maj 2018

Do góry
Magnolia Daybreak pachnie jak frezje

A tulipany Ballerina pachną jak fiołki

Kalina burkwooda to słodka perfumeria na pół ogrodu
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:10, 11 maj 2018

Do góry
kasiek napisał(a)

Rany jak pięknie, jestem oczarowana!
Mozesz mi dać nazwe tych bodziszków i tego drzewa kolumnowego za czosnkami?
A i zestawienie czosnków z tulipanami - rewelacja!

To bodziszek żałobny 'Samobor', a drzewko to magnolia, do końca nie wiadomo jaka, bo to pomyłka.
Tam wyglądał to miejsce w drugim tygodni kwietnia.

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:39, 10 maj 2018

Do góry
Pokaz rodków wspaniały, magnolia faktycznie przepiękna.
O zaproszeniu pamiętam i dziękuje, pokombinujemy z dziewczynami. A Ty kiedy do mnie przyjedziesz? Kiedy masz wolniejsze? w czerwcu, lipcu?
Narodziny ogrodu Eweli 08:25, 10 maj 2018

Do góry
Moja magnolia:
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 06:29, 10 maj 2018

Do góry
Aganiu, i u ciebie parasolowata magnolia kwitnie u mnie w tym roku 2 kwitly, trzecia nadal buntuje się
Przedogródek pod dębem 22:53, 09 maj 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jak na odwiedzenie takiej ilości zamków i ogrodów to baaaardzo skromna ta fotorelacja Chcę więcej!
Zdjęcia wszystkie dokładnie prześledziłam, chyba ostatnie z Jarkowa są z nowej części, bo jakoś skojarzyć nie mogę tych miejsc. Pięknie spędziliście urlop.

Trzy zdjęcia są z nowej części. To te z zagrabionym, suchym morzem i żółta magnolia.
W Jarkowie jestem kilka razy w roku i obserwuję zmiany. To z ich powodu nie poznajesz widoków. Zresztą starałem się robić niezbyt charakterystyczne dla tego miejsca ujęcia.

Z wycieczki zrobiłem sporo zdjęć ale przedstawiałem na nich piękne zamki. Obawiam się, że na Ogrodowisku nie powinienem zdawać relacji podróżniczej.
Na Twoją prośbę załączę jedynie kilka zdjęć. Przedstawiają zamki i okolice. Pięknie odrestaurowane i w znakomitej większości do zwiedzania co z wielką przyjemnością czyniłem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:40, 09 maj 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
Ren ale szał!!!
Pięknie wyszło!
Cieszę się, że mam w tym swój mały udział

Przecież wiesz, że niemały
Dziękuję raz jeszcze

PS Przed świerkami posadziłam do kosodrzewiny tylko śmiałka i seslerię + 4 rozplenice w rogu ... nad smaczkami pomyśli się później
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies