Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród irci 21:52, 03 cze 2012

Do góry
Irenko ja bym cięła nie kosmetycznie ale radyklanie buki. O ile sie nie mylę tak samo jak moje graby trzeba je traktować. W młodym wieku przyrosty naleźy o połowę skracać a minimum o 1/3 aby się zagęścił, kosztem przyrostu w górę.
Skoro projekt będzie Danusiowy to napiszę tylko WOW!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:49, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Oby sie przyjęły!!!
ja tez dawałam grzybnie w lasku i tylko 1!!! podkreslam maslak był

Pewnie mu przy wyrywaniu skrzypu trochę zniszczyłam ale sie nie przyznaję Jak to przeczyta to mnie ukatrupi lub zagłodzi, nie wiem co gorsze!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:48, 03 cze 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Marzenko, dzięki za szkolenie w cięciu kulek M. już wie, co ma zrobić
Żurawka przecudna! Już zapisałam nazwę.
A w ogóle to ogród pięknieje w oczach

Irciu i wyobraź sobie, że żurawka kupiona w ogrodnictwie w malutkiej mieścinie Oj będę do tego ogrodnictwa teraz zaglądać przy każdej podróży do mamy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:46, 03 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Bo grzyb może atakować?
zapowiadają zimno i deszcze!

Irenko to chyba tzw czarcie kręgi.....

http://www.rolltraw.pl/czarcie-keregi.htm
Muszę zrobić fotę i wysłać do IPO...

Zobacz tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1075-grzyby-na-trawniku

Sebstian jak zwykle niezastąpiony Na trawnika była wertykulacja, areacja, piaskowanie wiosną. Zrobimy to teraz ponownie. Może jest za gęsty i nie daje rady ... I jeszcze go saletrą wapniową machnę

w czerwcu dobrze dać na trawnik saletrę wapniową

Aniu jesteś niezawodna!!! kupie saletrę, zwertykuluję, zwapniuję i zboaczymy czy grzyby dadzą radę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:46, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

A ja po bukszpanami znalazłam jakieś wielkie grzyby; kapelusz miał 15 cm, i to kilka, nie wiem skąd one, ale u mnie nie było tego

U mnie z kory wyszly pieczarki wieeeelkie..... Widocznie mam dobre warunki do hodowli. Może sie przerzuce z kwitnących na amatorska uprawę pieczarek ????

Kurcze, kesz zarobisz!!
a próbowałaś je, zjadliwe?

Sylwia mój M pod grabamy zarodniki kany innych grzybó posadził to już kesz mi pączkuje
Ogród Dominiki 21:36, 03 cze 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Dominiko, ja maniakalnie o tych Twoich pięknych czerwonych kwiatach. Piszesz, ze to azalie. Powiedz mi dokładnie, jaka to azalia? Mam wrażenie patrząc na zdjęcia, że jest niziutka i zwarta. Pięknie wygląda. Do tej pory myślałam, że azalie sa wyższe i luźniejsze w pokroju.

Ewo, nie ma sprawy. To są azalie japońskie: niskie krzaczki, o zwartym pokroju. Tutaj trochę więcej informacji:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=107
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, pisz śmiało.

Dominiko czy ty usuwasz przekwitłe kwiatostany azaliom???? o matko, nie da rady, przecież to roboty na tydzień??
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:32, 03 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
To pelargonia? Cudna! Jakoś nazywa się ta odmiana?
Pięknie u Ciebie, jak zawsze! No i te fotki! ach

najważniejsze że mają fajne kfiatki
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:23, 03 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
To pelargonia? Cudna! Jakoś nazywa się ta odmiana?
Pięknie u Ciebie, jak zawsze! No i te fotki! ach

Karolina nie zadawaj skomplikowanych pytań czy ty myślisz że kobitki na bazarku relacje z CHFS czytają ????
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:46, 03 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lecę Marzenko zobaczyć Twoją ścianę, niedługo w realu

Danusiu nie stresuj mnie
I zabierz ze sobą lupę aby rośliny obejrzeć. Właśnie minął rok od rozpoczęcia nasadzeń grupowych....
Chelsea Flower Show 2012 20:43, 03 cze 2012

Do góry
Ściany wertykalne niesamowite, ale jak je nawadniać i utrzymywać bez specjalistycznego sprzętu.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:40, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Chyba też je muszę kupić, już 2 rzeczy w Danusiowym sklepie kupiłam!
Wiem, to forum jest wyjątkowe

Ja chyba teź kupię, bo do precyzyjnego cięcia te szpalerowe wielkie nożyce za duze a od sekatora zrobił mi się pęcherz Chociaż stożki dobrze mi się boschem tnie...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:39, 03 cze 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

I po wizycie u Danusi pewnie rewolucję będziesz przeprowadzać. Zaczęlo się od miskantów a skończy.....
Zamiast citronelli posadź bordową żurawkę ktora lubi słońce.

Witaj Marzenko ,
u Danusi już byłam kilka razy, ale oczywiście każda wizyta jest wspaniała, dodaje energii i mobilizacji do ulepszania i zmian ja narazie oglądam już na spokojnie, dokończę to co mam zaplanowane zrobić w tym roku i wstrzymuję się z działaniami do zakończenia budowy chociaż na stanie zamkniętym chociaż i tak jak dzisiaj moja siostra zobaczyła ten nasz kawałek zieleni to był jeden komentarz:"Co, nie możesz wytrzymać?" )))
miskanty Variegata miały być tam od początku, oczywiście zgodnie z projektem Danusi nie mogłam ich dostać, więc kupiłam zamiennie Morning Light. A skoro udało mi się trafić na Variegata,to Morning Light wyleciały w inne miejsce )
Bordowe żurawki już siedzą dalej przy hortensjach - mówisz, żeby przesadzić? ja tam bordowego nie chciałam, bo tam będzie śliwa wiśniowa Nigra na pniu, jak tylko gdzieś ją znajdę ) bo generalnie nie ma nigdzie w tej chwili, chociaż w jednym sklepie jest jedna sztuka za bagatela 370 zł - normalnie ta Nigra kosztuje tak z górką max 70 zł. Wykorzystują sytuację. A ja sobie spokojniutko czekam aż na nowo szkółki naszczepią mnie się nie spieszy )..........

Kasia to Ty nic w projekcie Danusiowym nie zmieniaj Chociaż nęcą te bordowe zurawki pod nigrą i z bukszpnami To normalne że nie możesz wytrzymać Jak dom już otynkujecie to działaj na maxa!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:35, 03 cze 2012

Do góry
I mega pomysł na megabestseller
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:35, 03 cze 2012

Do góry
W tym deszczu piękne foty Ci wyszły.
Kanne coś zżera lub miala za sucho???? A przymrozki u ciebie były jak wyszły może ją mrozem liznęlo?? Nie jest na nawietrznej ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:29, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Normalnie tę hortensję pnącą to razem ze słupem do mnie przeniosę szkaradna taka że patrzeć na nią nie moźna!!!

też mówię szkarada! a słup tez sobie postawili, jakoś tak głupio! może są jakieś sadzonki, więc w razie co dostaniesz
no hosta rośnie dla ciebie dam ci już taką dużą
ostróżki sięgają do 1,5 metra! jej, nie wiedziałam, że one takie wielkie rosną!!
no i wszystkie trytomy jednak stracone; rok temu posadziłam 20!! i nic nie ma
natomiast liatrie przetrwały, ale tylko 5, dobre i to

Irenko za hostę nie dziękuję coby nie zapeszyć!!!
Trytomy Moje ubiegloroczne też szystkie starcone. Nowe wyłążą a jak je przezimować???
A do ostrożek to ja nie mam ręki, uwielbiam je ale u mnie jakieś marne rosly. Muszę ponownie do nich dojrzeć
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:19, 03 cze 2012

Do góry
I po wizycie u Danusi pewnie rewolucję będziesz przeprowadzać. Zaczęlo się od miskantów a skończy.....
Zamiast citronelli posadź bordową żurawkę ktora lubi słońce.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:14, 03 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Kulkowanie wyszło pierwsza klasa ...... następne prace pójdą podobnie sprawnie jak Cię znam U mnie jeszcze wszystko przede mną .... Zbieram siły Czekam cierpliwie na cięcie Twoich grabików ..... Ale będzie ciekawie .... Proszę zrób zdjęcia przed i po .....

Sylwia zrobie cięcie przed i po. Po dwoch latach są już niezłe a obaiwalam się, że wolniej beda rosły. Teraz bez skrupułów je ciacham bo wiem , źe doda im to tylko urody. Tylko nowoposadzone z przodu nie ruszyły, kupiłam na allegro, trzeba będzie jescze raz kupić... I sadzić....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:12, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
A ja po bukszpanami znalazłam jakieś wielkie grzyby; kapelusz miał 15 cm, i to kilka, nie wiem skąd one, ale u mnie nie było tego

U mnie z kory wyszly pieczarki wieeeelkie..... Widocznie mam dobre warunki do hodowli. Może sie przerzuce z kwitnących na amatorska uprawę pieczarek ????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:11, 03 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Bo grzyb może atakować?
zapowiadają zimno i deszcze!

Irenko to chyba tzw czarcie kręgi.....

http://www.rolltraw.pl/czarcie-keregi.htm
Muszę zrobić fotę i wysłać do IPO...

Zobacz tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1075-grzyby-na-trawniku

Sebstian jak zwykle niezastąpiony Na trawnika była wertykulacja, areacja, piaskowanie wiosną. Zrobimy to teraz ponownie. Może jest za gęsty i nie daje rady ... I jeszcze go saletrą wapniową machnę
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:05, 03 cze 2012

Do góry
No właśnie gdzie te foty kan, specjalnie przybiegłam zobaczyć czy masz czerwone i żólte
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies