Irenko ja bym cięła nie kosmetycznie ale radyklanie buki. O ile sie nie mylę tak samo jak moje graby trzeba je traktować. W młodym wieku przyrosty naleźy o połowę skracać a minimum o 1/3 aby się zagęścił, kosztem przyrostu w górę.
Skoro projekt będzie Danusiowy to napiszę tylko WOW!!!
A ja po bukszpanami znalazłam jakieś wielkie grzyby; kapelusz miał 15 cm, i to kilka, nie wiem skąd one, ale u mnie nie było tego
U mnie z kory wyszly pieczarki wieeeelkie..... Widocznie mam dobre warunki do hodowli. Może sie przerzuce z kwitnących na amatorska uprawę pieczarek ????
Kurcze, kesz zarobisz!!
a próbowałaś je, zjadliwe?
Sylwia mój M pod grabamy zarodniki kany innych grzybó posadził to już kesz mi pączkuje
Dominiko, ja maniakalnie o tych Twoich pięknych czerwonych kwiatach. Piszesz, ze to azalie. Powiedz mi dokładnie, jaka to azalia? Mam wrażenie patrząc na zdjęcia, że jest niziutka i zwarta. Pięknie wygląda. Do tej pory myślałam, że azalie sa wyższe i luźniejsze w pokroju.
Chyba też je muszę kupić, już 2 rzeczy w Danusiowym sklepie kupiłam!
Wiem, to forum jest wyjątkowe
Ja chyba teź kupię, bo do precyzyjnego cięcia te szpalerowe wielkie nożyce za duze a od sekatora zrobił mi się pęcherz Chociaż stożki dobrze mi się boschem tnie...
I po wizycie u Danusi pewnie rewolucję będziesz przeprowadzać. Zaczęlo się od miskantów a skończy.....
Zamiast citronelli posadź bordową żurawkę ktora lubi słońce.
Witaj Marzenko ,
u Danusi już byłam kilka razy, ale oczywiście każda wizyta jest wspaniała, dodaje energii i mobilizacji do ulepszania i zmian ja narazie oglądam już na spokojnie, dokończę to co mam zaplanowane zrobić w tym roku i wstrzymuję się z działaniami do zakończenia budowy chociaż na stanie zamkniętym chociaż i tak jak dzisiaj moja siostra zobaczyła ten nasz kawałek zieleni to był jeden komentarz:"Co, nie możesz wytrzymać?" )))
miskanty Variegata miały być tam od początku, oczywiście zgodnie z projektem Danusi nie mogłam ich dostać, więc kupiłam zamiennie Morning Light. A skoro udało mi się trafić na Variegata,to Morning Light wyleciały w inne miejsce )
Bordowe żurawki już siedzą dalej przy hortensjach - mówisz, żeby przesadzić? ja tam bordowego nie chciałam, bo tam będzie śliwa wiśniowa Nigra na pniu, jak tylko gdzieś ją znajdę ) bo generalnie nie ma nigdzie w tej chwili, chociaż w jednym sklepie jest jedna sztuka za bagatela 370 zł - normalnie ta Nigra kosztuje tak z górką max 70 zł. Wykorzystują sytuację. A ja sobie spokojniutko czekam aż na nowo szkółki naszczepią mnie się nie spieszy )..........
Kasia to Ty nic w projekcie Danusiowym nie zmieniaj Chociaż nęcą te bordowe zurawki pod nigrą i z bukszpnami To normalne że nie możesz wytrzymać Jak dom już otynkujecie to działaj na maxa!!
W tym deszczu piękne foty Ci wyszły.
Kanne coś zżera lub miala za sucho???? A przymrozki u ciebie były jak wyszły może ją mrozem liznęlo?? Nie jest na nawietrznej ?
Normalnie tę hortensję pnącą to razem ze słupem do mnie przeniosę szkaradna taka że patrzeć na nią nie moźna!!!
też mówię szkarada! a słup tez sobie postawili, jakoś tak głupio! może są jakieś sadzonki, więc w razie co dostaniesz
no hosta rośnie dla ciebie dam ci już taką dużą
ostróżki sięgają do 1,5 metra! jej, nie wiedziałam, że one takie wielkie rosną!!
no i wszystkie trytomy jednak stracone; rok temu posadziłam 20!! i nic nie ma
natomiast liatrie przetrwały, ale tylko 5, dobre i to
Irenko za hostę nie dziękuję coby nie zapeszyć!!!
Trytomy Moje ubiegloroczne też szystkie starcone. Nowe wyłążą a jak je przezimować???
A do ostrożek to ja nie mam ręki, uwielbiam je ale u mnie jakieś marne rosly. Muszę ponownie do nich dojrzeć
I po wizycie u Danusi pewnie rewolucję będziesz przeprowadzać. Zaczęlo się od miskantów a skończy.....
Zamiast citronelli posadź bordową żurawkę ktora lubi słońce.
Kulkowanie wyszło pierwsza klasa ...... następne prace pójdą podobnie sprawnie jak Cię znam U mnie jeszcze wszystko przede mną .... Zbieram siły Czekam cierpliwie na cięcie Twoich grabików ..... Ale będzie ciekawie .... Proszę zrób zdjęcia przed i po .....
Sylwia zrobie cięcie przed i po. Po dwoch latach są już niezłe a obaiwalam się, że wolniej beda rosły. Teraz bez skrupułów je ciacham bo wiem , źe doda im to tylko urody. Tylko nowoposadzone z przodu nie ruszyły, kupiłam na allegro, trzeba będzie jescze raz kupić... I sadzić....
A ja po bukszpanami znalazłam jakieś wielkie grzyby; kapelusz miał 15 cm, i to kilka, nie wiem skąd one, ale u mnie nie było tego
U mnie z kory wyszly pieczarki wieeeelkie..... Widocznie mam dobre warunki do hodowli. Może sie przerzuce z kwitnących na amatorska uprawę pieczarek ????
Sebstian jak zwykle niezastąpiony Na trawnika była wertykulacja, areacja, piaskowanie wiosną. Zrobimy to teraz ponownie. Może jest za gęsty i nie daje rady ... I jeszcze go saletrą wapniową machnę